DelTor0 Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 I fajnie wyszlo Jak bedziesz mial chwile to wstaw wiecej zdjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek12 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Czy ktoś ma jakieś klejonki na sprzedanie. A może jest tu osoba kutra wykonana taki blank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Podpytaj autora wątku http://jerkbait.pl/topic/7494-moja-pierwsza-klejonka/?hl=klejonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Spróbuj w canerods. Pan Artur robi ciekawe kije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek12 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Dziękuję za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Masz niżej. Może jeszcze aktualne. http://www.flyfishing.pl/komis/msg.php?id=70836&offset=0 Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhyacophila Opublikowano 22 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Serwus, Wpadłem niedawno na fajne "promo" Nick'a Taransky'ego. Bardzo inspirujące. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Bardzo żmudna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Podziwiam ręczną budowę wędek .Oddają ludzie serce w takie robocie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Niesamowite! Piękna robota. Zdziwiło mnie trochę, ze lakieruje cały blank wraz z zamontowanymi przelotkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Tego typu cudeńka w Polce robi CaneRods (Artur Banachowski). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Banachowski znany z tej roboty, jest jeszcze taki jeden pasjonat w Polsce, który robi podobne kijaszki, Adaś mu na imię , nawet jest na naszym forum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajman Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Nie tylko jest na forum,ale i ten wątek założył????. Jak dobrze poszukać to i galerię Adama można znaleźć. Jak dla mnie jedna z najlepszych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Zawsze mnie ciekawiło jak klejonki są budowane... niesamowity kunszt.Pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Serwus, Wpadłem niedawno na fajne "promo" Nick'a Taransky'ego. Bardzo inspirujące. Takie klejonki, w latach 60-siątych konstruowała Krakowska Spółdzielnia Rybacka. Jedną mam jeszcze do tej pory. " Gopło" się nazywa, 210 cm długości. Liczy sobie ponad 50 lat, przez ponad 20 była intensywnie eksploatowana i najmniejszego ubytku lakieru... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Adam, my to czekamy jak cos w twoim watku ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 (edytowane) Zadam jeszcze raz to pytanie, bo mocno mnie ciekawi, czy to normalna procedura, ze blank jest w całości lakierowany (zanurzany w lakierze) razem z zamontowanymi przelotkami? Edytowane 31 Lipca 2017 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Zadam jeszcze raz to pytanie, bo mocno mnie ciekawi, czy to normalna procedura, ze blank jest w całości lakierowany (zanurzany w lakierze) razem z zamontowanymi przelotkami? Są różne szkoły lakierowania. Niektórzy lakierują w całości, razem z przelotkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Dokument o Hideto Ishidzie, twórcy klejonek Kagerow. Niestety po japońsku, ale kilka ciekawych rzeczy można zobaczyć.https://www.youtube.com/watch?v=jGTgt0aG1aw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhyacophila Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 "Bambo rodo" :-) Fajnie popatrzeć jak ludzie strugają wędki gdzieś po drugiej stronie świata. Dzięki Rando za ten dokument. Del Toro,W sezonie pstrągowym raczej mam mało czasu na struganie acz coś tam zawsze dłubię. Na fora tylko rzadko zaglądam, jakoś mi się nie chce ostatnio. Pozdrawiam wszystkich, A. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Pomijając to że rzucac nie potrafi (osąd wg filmiku, może błędny) to zazdroszczę mu ilosci czasu aby złowić sobie jednego pstraga. Bardzo mu tego zazdroszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leśny Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Witam, stwierdzam, że lepiej jak tu zapytam niż, żeby zakładać osobny temat. Meczy mnie pewien pomysł, tylko nie wiem czy sie za to zabierać. Mianowicie, czy jest sens przerobienia starej klejonki (spinning/spławik...ot zwykła wedka) na muchówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Wrzuc jej fotkę. Jeżeli to badziew PRL-owski robiony z trawy to szkoda twojej męki. Przerabiałem to z klejonki (muchówka) z lat 80-tych. Opisz jej długość, średnice od szczytu do końca dolnika. Wtedy będziemy myśleć ale niczego szalonego się nie spodziewam. Chyba że to kij z zagranicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leśny Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Chciałbym mieć taką muchówkę, lubię majsterkować i myślę, że poradziłbym sobie z przerobieniem. Klejonki nie mam, rzuciło mi sie w oko kiedys u sąsiada, może jeszcze ma, ewentualnie myślałem nad zakupem takiej bo bywają tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi