Skocz do zawartości
  • 0

Okoniowy twitching

Brizzler

Pytanie

hej,

Widziałem nowy filmik wkryfishing o okoniowym twitchingu.

Wie ktoś jakiej firmy woblerow używa Radek?

https://m.youtube.com/watch?v=JqjyW2Aa3UY&feature=youtu.be

Chciałbym spróbować tej metody, jak wam ona sie sprawdza? jakich woblerow używacie ?

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

@Henri tak tez zrobiłem, ale nie odpisali, moze nie chcą reklamować marki ;)

@Bazyl, dzięki, widziałem watek o pstrągowym twitchingu, w wolnej chwili go przejrzę.

myślałem nad woblerami ogólnodostępnymi np. cos z rapali czy salmo o niskiej wadze.

• 0

wszystko było w wątku pstrągowym, może poza ZipBaits Rigge, bo to bardzo drogie zabawki

na początek spokojnie możesz wypróbować wobki Lipińskiego : Ronin i Yoda

mówię o lotnych wobkach dedykowanych do twitchingu, bo szarpać da się skutecznie prawie każdą smukłą konstrukcją z małym sterem

• Like 4

• 0

Też widziałem nowy film wkraffishing i zainspirowany zacząłem szukać woblera, proste to nie było, ale znalazłem jeden idealnie spełniający wymagania z filmu. Może zbyt piękny nie jest, ale ma dosłownie wszystko: grzechotkę, holograficzne malowanie, odpowiedni kształt i pracę, rozmiar a nawet cenę, no ok z ego co widzę to nie ma składanego steru, ale mam wrażenie, że to bardziej fanaberia. A jest to Kamatsu Stream Minnow.

• 0

tez go widziałem na pirania-sklep.pl, moze jak by go dociążyć żeby byl neutralny to bedzie git, na moje potrzeby ;)

te wydaja sie być ok, z tym ze nie maja grzechotki:

http://www.pirania-sklep.pl/woblery/cormoran/shallow-iwashi/shallow-iwashi---ayu---6cm.html

http://www.pirania-sklep.pl/woblery/cormoran/iwashi-mini/iwaschi-mini---roach---5cm.html

Edytowane przez Brizzler

• 0

Jak to się mówi - reklama dźwignią handlu :) Trochę "podszarpywałem" w ubiegłym sezonie, ale nie było wielkich rezultatów. Co prawda miałem możliwość łowienia tylko w brzegu, a to łódź na prawdę otwiera moje wody.

Tutaj masz 2 woblerki kupione ze 2 lata temu. Ceny dosłownie groszowe w porównaniu z tymi po 70zł. Nie wiem co to za firmy, bo nie to jest najważniejsze :D Podpytaj co to, poszukaj i za 70zł to zrobisz sobie zapas a nie jedną sztukę :P

post-51665-0-40060900-1471854356.jpg

post-51665-0-40060900-1471854356_thumb.jpg

• Like 2

• 0

• 0