Brizzler Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 hej, Widziałem nowy filmik wkryfishing o okoniowym twitchingu.Wie ktoś jakiej firmy woblerow używa Radek? https://m.youtube.com/watch?v=JqjyW2Aa3UY&feature=youtu.be Chciałbym spróbować tej metody, jak wam ona sie sprawdza? jakich woblerow używacie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 w6i6e6 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Przecież to właśnie o to chodzi, jeśli okoń żeruje przy powierzchni to takie łowienie daje rezultaty. Jeśli stoi niemrawo przy dnie to nawet Radzio nic nie poradzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 s.synowiec-83 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 http://spinningshop.pl/index.php?id_category=1050&controller=category Pontoon 21 Cablista 75 F mnie się sprawdzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zbrojarz Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 http://www.angel-discount24.de/catalogsearch/result/?q=shirasu+stalkerWydaje mi się jakby miały lekko zmieniony kształt, ale wiadomo jak to jest ze zdjęciami, perspektywa i obróbka robi swoje. Kupowałem kilka lat temu, wtedy inaczej się nazywały i kosztowały koło 4e. Ale to raczej są te same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lepton Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 tez go widziałem na pirania-sklep.pl, moze jak by go dociążyć żeby byl neutralny to bedzie git, na moje potrzeby te wydaja sie być ok, z tym ze nie maja grzechotki:http://www.pirania-sklep.pl/woblery/cormoran/shallow-iwashi/shallow-iwashi---ayu---6cm.htmlhttp://www.pirania-sklep.pl/woblery/cormoran/iwashi-mini/iwaschi-mini---roach---5cm.htmlBrak grzechotki wcale nie przeszkadza,bardzo często ten "brak" jest atutem.W miarę normalną cenę ma Sava Gear - 3D Prey 65,dodatkowo jest łowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Brizzler Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 @w6i6e6 ja nie twierdze ze tak nie jest, nie zamierzam teraz wyrzucić z pudelka wszystkich gum a nad woda siedzieć tylko z woblerami "bo Radek tak łowił" :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Chub Hunter Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 (edytowane) tez go widziałem na pirania-sklep.pl, moze jak by go dociążyć żeby byl neutralny to bedzie git, na moje potrzeby te wydaja sie być ok, z tym ze nie maja grzechotki:http://www.pirania-sklep.pl/woblery/cormoran/shallow-iwashi/shallow-iwashi---ayu---6cm.htmlhttp://www.pirania-sklep.pl/woblery/cormoran/iwashi-mini/iwaschi-mini---roach---5cm.htmltyle że on już jest tonący Edytowane 22 Sierpnia 2016 przez Chub Hunter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Chub Hunter Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 albo, http://www.pirania-sklep.pl/woblery/pontoon-21/dexter-minnow/7-1cm/dexter-minnow-7-1cm-sp-sr-metallic-hg-silver-black.html ale to juz nie na wędkę do 8g.fantastyczny szkoda tylko że nie robią mniejszych, no i ta cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Chub Hunter Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Jak to się mówi - reklama dźwignią handlu Trochę "podszarpywałem" w ubiegłym sezonie, ale nie było wielkich rezultatów. Co prawda miałem możliwość łowienia tylko w brzegu, a to łódź na prawdę otwiera moje wody. Tutaj masz 2 woblerki kupione ze 2 lata temu. Ceny dosłownie groszowe w porównaniu z tymi po 70zł. Nie wiem co to za firmy, bo nie to jest najważniejsze Podpytaj co to, poszukaj i za 70zł to zrobisz sobie zapas a nie jedną sztukę Mam wrażenie, że kluczowe w woblerach do twichingu oprócz kształtu rzecz jasna ważne jest właśnie holograficzne malowanie, bo przecież tak prowadzony wobler idealnie wręcz przypomina wykładające się ukleje. A właśnie ciekawe jak ta technika sprawdzałaby się na boleniach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukas277 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 (edytowane) wg mnie twitching najlepiej się spisuje , gdy okoń po prostu intensywnie żeruje w powierzchniowych warstwach wody, najlepiej nad roślinnością, kiedyś stosowałem do tego rytmicznie podszarpywaną gumkę prowadzoną iście boleniowym tempemDokładnie tak jest. Do tej metody i warunkow świetnie sprawdza się Salmo Sting suspending 6,9 i 12cm. Edytowane 22 Sierpnia 2016 przez lukas277 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 w6i6e6 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 @w6i6e6 ja nie twierdze ze tak nie jest, nie zamierzam teraz wyrzucić z pudelka wszystkich gum a nad woda siedzieć tylko z woblerami "bo Radek tak łowił" :-PDlatego też podałem Ci kilka moich sprawdzonych wobków do tej techniki prowadzenia, tak naprawdę to sprawdzi się prawie każdy "minnow" i moim zdaniem grzechotka wcale nie jest potrzebna. Wobek ma zachowywać się jak ukleja, która "odpadła" od stada po tym jak uderzył w nie okoń. A przynajmniej ja sobie tak to tłumaczę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 joker Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Ostatnio miałem okazję popróbować twichowania za okoniami, niestety nie czymś znanym. Podobnie jak w przypadku innych metod łowienia okoni, to one muszą być przede wszystkim, gdzie chcemy łowić. Trzy dni temu szukałem ryb na wodzie, a okazało się, że są wzdłuż kamienistego brzegu i twiching w tych kamieniach był rewelacyjny, pasiaki wielkością nie grzeszyły.Wielkość twichabaita też zależy trochę od tego, jak duże okonie mamy zamiar łowić i na czym polują. Dlatego rozpiętość takich przynęt w przypadku okonia może być od 3 do 10cm spokojnie. Wcale nie oznacza, że na 10cm będziemy łowili większe okonie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 nie wiecie czy ktoś tym handluje w PL ? https://fishingnn.ru/category/voblery-lucky-john-basara-56f-56sp/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sylwek1981 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Lucky Johna ma w ofercie kolega z forum @deichkind. Co prawda gumy, ale może mógłby ściągnąć te woblery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dekosz Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Na filmie wobler ze składanym sterem to chyba megabass fx. Do twitchingu bardzo fajne woblery w przystępnych cenach są z firmy pontoon21 modele takie jak cablista, saunda, agaroon. Z droższych to zipbaits rigge i orbit no i woblery megabass, klasa sama w sobie, cena niestety najwyższa, ale poziom wykonania tych woblerów powala na kolana 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Chub Hunter Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 nie wiecie czy ktoś tym handluje w PL ? https://fishingnn.ru/category/voblery-lucky-john-basara-56f-56sp/To wygląda jak takie gotowce do malowania. Kiedyś oglądałem filmy takiego Australijczyka, w których o czymś takim właśnie mówił. Cos na zasadzie kupujesz golasa malujesz sam. Kanał nazywa się Andy's Fishing jak poszperasz w starszych filmikach to znajdziesz link w opisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 zupełnie nie wiem o co Ci chodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grisza-78 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 @Henri tak tez zrobiłem, ale nie odpisali, moze nie chcą reklamować marki Nie chcą reklamować marki ? Kurtka, czapka, sprzęt, niedługo pewnie tatuaż Daiwy się pojawi 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobo Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Witam:) Koledzy - przecież podszarpywać to można każdym woblerkiem. W starych podręcznikach wędkarskich o tym piszą.I artykułach w prasie.Co to niby za nowość????? I czemu niby tylko takie jak na filmiku wobki się sprawdzą??? Ktoś porozmawiał z okoniami w tej sprawie? Czy może jeden łowił na wskazane a inny na pozostałe i ten pierwszy miał super wyniki a ten drugi zero???? Niedziela - zbiornik Słok...od 6 do 11. Przerzuciłem chyba z 50 woblerków i podobną ilość gumek. Na główce i na bocznym. Prowadzone równo,z przerwami ,podszarpywane,wolno szybko,pod powierzchnią,przy dnie,w toni...Wszystko co znam stosowałem... A efekt nadzwyczaj mizerny - jeden okoń taki 25 cm i 4 takie po 15. Były - odprowadzały przynęty,ale brać nie chciały. Ten większy zahaczony na zewnątrz pysk. Bo do tanga trzeba dwojga.... I tyle w temacie.... Pozdrawiam - Romek - eRKa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dekosz Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Panowie nie każdy minnow po szarpnieciu odskoczy na bok, czy wręcz zawroci. Z tych najtańszych fajnie jeszcze chodzi dorado clasic 7 cm. Mniejsze i większe już tak nie odbijaja na boki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Myku1987 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Mam budżetową propozycję. Kamatsu Trout Minnow, Sparky Minnow i Wild Minnow (grzechotka). Lotne, niezła akcja, niska cena. Sprawdzają się na pstrąga i okonie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gringo Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Nie chcą reklamować marki ? Kurtka, czapka, sprzęt, niedługo pewnie tatuaż Daiwy się pojawi No przecież Radzio jest przedstawicielem firmy Daiwa-Cormoran. Także wszystkie jego filmy będą zawierały lokowanie produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Brizzler Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 (edytowane) To nie oznacza ze woblery tez są daiwy, jeżeli by tak było pewnie by o tym wspomniał. Przeglądałem woblery daiwy dostępne na Polskę i nie ma tam nic z grzechotką, składanym sterem, itp. itd. Zachwalał w filmie wędkę która kosztuje 5 stówek jest opisana do 4g a spokojnie macha do 10g ... Zresztą mniejsza z tym, wydaje mi się ze wątek rozwinął się w "dobrym kierunku", nie oceniamy pracy Radka i tego co reklamuje, tylko każdy dzieli się swoim doswiadczeniem z twitchingu. Szukałem informacji na ten temat i więcej znalazłem na forach zagranicznych niż polskich, teraz jak ktoś będzie chciał kupić wobka i popróbować "szarpania" będzie wiedział w którym kierunku ma iść Edytowane 23 Sierpnia 2016 przez Brizzler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gringo Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 (edytowane) I dlatego nie powiedział na jakiej firmy woblery wędował.Wędki nie miałem w łapie, ale 10g wygląda na fajny kijek do ul.d Edytowane 23 Sierpnia 2016 przez gringo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rafal.Bednarkiewicz Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Daiwa ma bardzo ciekawe woblerki to twitchingu Wise Minnow 5cm chociaż na dziś dzień wolę poskakać Duo Ryuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dekosz Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Ten ze składanym sterem to na 99% megabass fx 6.6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Brizzler
hej,
Widziałem nowy filmik wkryfishing o okoniowym twitchingu.
Wie ktoś jakiej firmy woblerow używa Radek?
https://m.youtube.com/watch?v=JqjyW2Aa3UY&feature=youtu.be
Chciałbym spróbować tej metody, jak wam ona sie sprawdza? jakich woblerow używacie ?
Top użytkownicy dla tego pytania
16
16
12
11
Popularne dni
22 Sie
20
23 Sie
19
21 Sie
19
16 Maj
10
Top użytkownicy dla tego pytania
bazyloss 16 odpowiedzi
Pescador_de_caña 16 odpowiedzi
yffea 12 odpowiedzi
Qh_ 11 odpowiedzi
Popularne dni
22 Sie 2016
20 odpowiedzi
23 Sie 2016
19 odpowiedzi
21 Sie 2016
19 odpowiedzi
16 Maj 2019
10 odpowiedzi
Popularne posty
slawek_2348
" U licha! już przeszło 40 lat mówię prozą, nic o tym nie wiedząc."
adamos
Dzisiejszy twitchingowy
Alexspin
Spinninguję od ponad ćwierćwiecza i nie wiedziałem, że sposób w jaki często prowadzę przynętę, to twitching… Nie miałem pojęcia, że jestem jednym z prekursorów...
Opublikowane grafiki
231 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi