Brizzler Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 hej, Widziałem nowy filmik wkryfishing o okoniowym twitchingu.Wie ktoś jakiej firmy woblerow używa Radek? https://m.youtube.com/watch?v=JqjyW2Aa3UY&feature=youtu.be Chciałbym spróbować tej metody, jak wam ona sie sprawdza? jakich woblerow używacie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Brizzler Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 masz rację, spełnia wszystkie warunki: https://www.youtube.com/watch?v=2BY-BBL6efk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gringo Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Daiwa ma bardzo ciekawe woblerki to twitchingu Wise Minnow 5cm chociaż na dziś dzień wolę poskakać Duo Ryuki Wise Minnow ostatnio dobrze sprawdzał się na małych rzeczkach pstrągowych, chociaż na takich łowiskach wolę łowić nogami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Na podstawie waszych doświadczeń - lepiej sprawdzają się woblery tonące czy pływające? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yffea Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Na podstawie waszych doświadczeń - lepiej sprawdzają się woblery tonące czy pływające?Są też suspending. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zbrojarz Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Suspending, większość brań mam na woblera zawieszonego w toni, na inne nawet nie próbowałem tej metody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yffea Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Ja też najbardziej lubię suspending. Można z nimi pokombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 (edytowane) genialnie zawisającym w toni jest Jackall / Illex Flat Fly 50SP Edytowane 23 Sierpnia 2016 przez -BazyL- 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcos_hc Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Mi bardzo dobrze sprawdza się Abu Rocket Mini-Minnow 7cm. Bardzo ładnie błyszczy w wodzie i nieźle "ucieka" na boki. Godzinkę temu wróciłem z krótkiego wypadu (dosłownie 1,5 godzinki). Pochmurno, lekka mżawka, jakby mglisto.. tak jesiennie i chłodny wiaterek. Szczęśliwie okoń polował blisko powierzchni i po kilku obrotówkach i woblerkach zapiąłem właśnie Rocketa. Strzał w dychę. Kilkanaście brań i wyjść a solidnie uczepiło się za mordkę 15cm, 27cm i na sam koniec 35cm. Wyjść do przynęty mnóstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 jeśli wyjść jest dużo, a brać mało, to najprawdopodobniej błędy w technice prowadzenia lub jej niedostosowanie do warunków zamówiłem na próbę te Lucky John Basara 56SP - zobaczymy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcos_hc Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 jeśli wyjść jest dużo, a brać mało, to najprawdopodobniej błędy w technice prowadzenia lub jej niedostosowanie do warunkówBłędów na pewno mnóstwo bo całkiem niedawno zacząłem uskuteczniać twiching. Znaczna część tych wyjść była spod moich nóg, siedziały pasiaste diabełki w trawach i czekały na kąski, głównie maluchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gringo Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Można wiedzieć, gdzie zamówiłeś? Sam mam na nie ochotę... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 od jednego sympatycznego Użytkownika dostałem tel. do przedstawiciela i zadzwoniłem, cena 41zł, nie jest mało, ale lepiej niż ciągnięcie z JP konstrukcji JDM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gringo Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Dziękuję za odpowiedź. Daj znać jak się sprawują nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 czaro73 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Hej!Dla mnie twitching, to przede wszystkim szczuble, ale i okonie fajnie reagują na podobnie pracujące przynęty. Używam głównie wobków od StrikePro, Pontoon21 i DUO. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 A co z kijami ? Czego używacie od okonia ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yffea Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 Z łódki polecam Tsuri Passion 8lb - świetnie się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mercoss Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 zamierzam w nowym sezonie spróbować tej metody, głównie podczas łowienia letnich okoni nad roślinnością, ale nie bardzo chcę kupować piękne skądinąd woblery po 50-70zł. Przeczytałem zresztą gdzieś tu na forum, że sprawdzają się nieźle wobki, A.Lipińskiego. Ale po łyknięciu trochę "terori" dochodę do wniosku, jak kilku innych wędkarzy z naszego forum, że większość woblerów w kształcie zbliżonym do minnow zadziała.Z racji, ze jest jeszcze trochę czasu zamówię coś z tych pozycji:https://www.aliexpress.com/store/product/Only-for-promotion-no-benifit-fishing-lures-85mm-13g-each-lot-5pcs-different-colors/1091192_1864367160.html?spm=2114.12010608.0.0.s9NtD0https://www.aliexpress.com/store/product/Bearking-Retail-2016-good-fishing-lures-minnow-bear-king-quality-professional-baits-65mm-5g-swimbait-jointed/1091192_32659009085.html?spm=2114.12010608.0.0.s9NtD0https://www.aliexpress.com/store/product/Only-for-promotion-no-benifit-fishing-lures-80mm-8-5g-each-lot-5pcs-different-colors/1091192_32375875294.html?spm=2114.12010608.0.0.Bk5Oqgz tego co tu zostało napisane, to teoretycznie spełniają wymagania, zobaczymy w rzeczywistościco sadzicie o tych propozycjach? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 No a jakieś tańsze seryjne patyki? Coś możecie polecić? Jakie na okonia i jakie na szczupłego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Większość krótkich nie-wklejek powinna zdać egzamin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 I jak w temacie ? Jakieś nowości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin P. Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Bez zmian... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 testujemy je pod lodem ... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Night_Walker Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 No podlodowy twitch świetna sprawa na każdą rybę. Tylko przynętę trzeba dobrać, największym sekretem jest waga ciężarka nad kotwicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MieczysławS Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 No a jakieś tańsze seryjne patyki? Coś możecie polecić? Jakie na okonia i jakie na szczupłego?Generalnie zasada jest taka, że kij, który pasuje do jigowania (wędziskiem w stylu amerykańskim) jest także dobry do twitchingu.Jednak jeśli łowimy na wodzie, gdzie nie ma wielu twardych zaczepów, lepszy jest kij wykonany z wyskomodułowego grafitu i o głębszym bardziej progresywnym ugięciu w przypadku szczupaków, a w przypadku okoni jeszcze lepsze będzie ugięcie typu regular.Takie wędziska będą szybkie w dynamice, dzięki temu znakomicie można nimi prezentować (tu animować) przynętę, a wolne w statyce, gdy trafi się okaz pozwolą go dzięki lepszej amortyzacji przy głębszemu ugięciu szybciej zmęczyć.Sprawdzone długości od 6'6'' do 7'6'' czyli ok. 2,0-2,3m 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dudi82 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 A próbował ktoś używać woblerów łamanych? Np Salmo Frisky. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Brizzler
hej,
Widziałem nowy filmik wkryfishing o okoniowym twitchingu.
Wie ktoś jakiej firmy woblerow używa Radek?
https://m.youtube.com/watch?v=JqjyW2Aa3UY&feature=youtu.be
Chciałbym spróbować tej metody, jak wam ona sie sprawdza? jakich woblerow używacie ?
Top użytkownicy dla tego pytania
16
16
12
11
Popularne dni
22 Sie
20
23 Sie
19
21 Sie
19
16 Maj
10
Top użytkownicy dla tego pytania
bazyloss 16 odpowiedzi
Pescador_de_caña 16 odpowiedzi
yffea 12 odpowiedzi
Qh_ 11 odpowiedzi
Popularne dni
22 Sie 2016
20 odpowiedzi
23 Sie 2016
19 odpowiedzi
21 Sie 2016
19 odpowiedzi
16 Maj 2019
10 odpowiedzi
Popularne posty
slawek_2348
" U licha! już przeszło 40 lat mówię prozą, nic o tym nie wiedząc."
adamos
Dzisiejszy twitchingowy
Alexspin
Spinninguję od ponad ćwierćwiecza i nie wiedziałem, że sposób w jaki często prowadzę przynętę, to twitching… Nie miałem pojęcia, że jestem jednym z prekursorów...
Opublikowane grafiki
231 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi