Brizzler Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 hej, Widziałem nowy filmik wkryfishing o okoniowym twitchingu.Wie ktoś jakiej firmy woblerow używa Radek? https://m.youtube.com/watch?v=JqjyW2Aa3UY&feature=youtu.be Chciałbym spróbować tej metody, jak wam ona sie sprawdza? jakich woblerow używacie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Karpiu95 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Lowilem friskim okonie ale nie na twitcha tylko raczej jednostajne prowadzenie. Wg mnie do twitcha sie strednio nada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MieczysławS Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 A próbował ktoś używać woblerów łamanych? Np Salmo Frisky. Woblery łamane w twitchngu - to nieporozumienie.Najlepszym sposobem prezentacji tego typu woblerów, jest wg mnie stop&go.Wobler prowadzimy bardzo wolno, wykonujemy kilka obrotów korbką kołowrotka (3-6), a następnie przerywamy na chwilę prowadzenie. Ta chwila może trwać 1sek. ale także 10 sekund. Jest to uzależnione od aktywności ryb i temperatury wody. Im niższa temperatura i gorsze żerowanie, tym przerwy dłuższe. Po przerwie wykonuję miękkie szarpnięcie, po nim jednosekundową przerwę i powtarzam cykl - co najwyżej zmieniając ilość obrotów korbką kołowrotka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Andru77 Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Mi na pstrągi najlepiej sprawdza się beatrice a więc wobler łamany. Mam ito, sukari, stroud, d-incite i kilka innych więc jakiś wybór mam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 drag Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Pytanie kompletnego laika w temacie.Zanabyłem sobie takie:http://spinningshop.pl/index.php?id_product=11375&controller=producti planuje jutro popróbować z szarpaninką.W związku z tym mam pytanie o przypon.Czy cienki wolfram przy tej technice jest akceptowalny czy nie?Wiem że może zmienić kwestię pływalności woblerka ale czy są przeciwwskazania do używania go przy tej technice i próbach łowienia okoni?Z góry dziękuję za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 duże prawdopodobieństwo plątania, jeśli już to krótka struna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 drag Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 duże prawdopodobieństwo plątania, jeśli już to krótka strunaKrótki ,sztywny przyponik-dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 (edytowane) tak Edytowane 11 Marca 2017 przez BazyL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 drag Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PAMPUCH71 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Kilka lat wstecz na rzekach Podlasia testowałem w twiczingu małe tonące wobki ze sterem i bez.Dobrze reagowały garbusy na raptorka BS6-tkę.W jednej rzece waliły na fluo seledyn z czerwienią ,na innej wodzie rządziła perła,nawet pleciona 16-tka z wolframem 9-kilowym zupełnie im nie pszeszkadzała. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pescador_de_caña Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 W zeszłym roku zacząłem przygodę z twitchem, przerzuciłem trochę przynęt i najlepiej sprawdzają się illex tiny fry 50 oraz lucky craft pointer 78. Kolor nie ma takiego znaczenia, ważne aby się błyskało. Co do przyponów, to wolfram starcza średnio na 30 rzutów... Przy nieumiejętnym rzucaniu czasem od razu można wyjąć sprężynkę. Lepiej jest stosować przypony ze struny lub z plecionki tytanowej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Astral Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Jak twitchowałem to nic mi się nie plątało. Używałem fc i gołą plecionkę. Głównie za pstrągiem ale przyławiały też się fajne garby. Na japońską produkcję miałem słabe efekty jednak na budżetowe forumowe wobki po parę złotych od kolegi "kolo~" najlepiej brały. Wymieniłem tylko kotwiczki, suspendery, odchodzą na boki, pięknie zastygają. Obserwowałem okonie na które twitch działał jak płachta na byka atakowały do skutku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pescador_de_caña Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Są jednak miejsca gdzie obok okoni występuje szczupak. Przypon FC tam nie pomoże. Przynętę zawieszoną w toni zębaty potrafi z rozpędu głęboko łyknąć, także długość też gra rolę. 15cm to minimum minimum... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Alexspin Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 (edytowane) Są jednak miejsca gdzie obok okoni występuje szczupak. Przypon FC tam nie pomoże. Przynętę zawieszoną w toni zębaty potrafi z rozpędu głęboko łyknąć, także długość też gra rolę. 15cm to minimum minimum…Szczupak ma wielki pysk i potrafi dość głęboko chapnąć przynętę. Z mojego doświadczenia minimum długości przyponu, to 30cm. Przy zastosowaniu 15-ki, plecionkę potrafi odciąć nawet niewielka (niewymiarowa) "sznurówka". Edytowane 16 Maja 2019 przez Alexspin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pescador_de_caña Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Oczywiście że tak, masz rację. Natomiast problem się pojawia przy wobkach 2-4g. Przypon 30-35cm skutecznie psuje pracę takiej przynęty. Ja zakładam 20cm i staram się agresywniej prowadzić. Bardzo częste są wtedy pudła zębatej paszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MieczysławS Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 W moim przypadku długość i grubość przyponu ze struny zależy od długości woblera.Wyliczam ją w ten sposób, że do długości woblera dodaję 2 do 3cm.Grubości strun podawane są przez producentów w tysięcznych częściach cala. Ja stosuję w trzech rozmiarach, 0.010'', 0.012'' i 0.015'' tu równiż decyduje rozmiar woblera.Praktyka pokazuje, że tak zbrojone woblery znakomicie pracują, gdyż przypon nie psuje drastyczne "pływalności" woblera, a przy tym w dużym stopniu jednak zabezpieczają przez ich odcięciem przez szczupaka.W ciągu ponad 14 lat twitchingowania, nie miałem przypadku obcięcia woblera. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Spider 84 Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 tak Czy Kolega robi na sprzedaz takie przypony? bylbym zainteresowany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 coma Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Jak zbroicie te struny? Jakieś kółko łącznikowe dajecie od strony woblera? Czy jakąś specjalną agrafkę?Kolega turik chyba handlował takimi przyponami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobo Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Clik agrafki byłyby znakomite do tych przyponów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pescador_de_caña Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 A po co agrafki? https://www.youtube.com/watch?v=xZ9GT-RmnFg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mikrobajt Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Na fotce widać że jedna strona jest cynowana na stałe a drugą odwijasz i zakładasz wabik , żadnych agrafek nie trzeba. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dekosz Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 (edytowane) Struny są bardzo fajne lekkie, niestety nietrwałe. Radzę wymieniać raz na dzień. Potrafią strzelić jak wyprostuje się, gdy ryba czy zaczep nam odkształcą. Edytowane 16 Maja 2019 przez dekosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Astral Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Fc powinien rozwiązać problem zębów i nietrwałości przyponów. Kwestia akwenu jaką grubość dać można przecież użyć 0,8mm albo częściowo się zabezpieczyć 0.35-0.45mm. Długość przyponu sami wybieramy te 35cm czasem okazuję się za mało. Są wody gdzie sama agrafka robi znaczną różnicę w ilości brań, a gdzie indziej stalka nie robi różnicy. Wydawało mi się, że do twitcha przypon powinien być cieńki aby to pracowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Darek Koralewski Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 (edytowane) Ten woblerek jest całkiem fajny do twitchingu. Przy normalnym zwijaniu ledwo co pracuje ale przy jerkowaniu ładnie chodzi na boki ślizgamiJedyne co o nim wiem to marka, Robinson wersja tonąca Edytowane 17 Maja 2019 przez Darek Koralewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 macieknikos Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Witam kolegów w tym sezonie chciał bym spróbować t twiching okoniowy i żeby nie kupować niewiadomo ile wobków może ktoś poleci jakieś konkretne modele z gury dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dekosz Opublikowano 18 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 Zipbaits orbit 80, Zipbaits rigge 90, asura od osp, jackall Tiny fry, megabass vision 95. Moje top 5 na okonia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Brizzler
hej,
Widziałem nowy filmik wkryfishing o okoniowym twitchingu.
Wie ktoś jakiej firmy woblerow używa Radek?
https://m.youtube.com/watch?v=JqjyW2Aa3UY&feature=youtu.be
Chciałbym spróbować tej metody, jak wam ona sie sprawdza? jakich woblerow używacie ?
Top użytkownicy dla tego pytania
16
16
12
11
Popularne dni
22 Sie
20
23 Sie
19
21 Sie
19
16 Maj
10
Top użytkownicy dla tego pytania
bazyloss 16 odpowiedzi
Pescador_de_caña 16 odpowiedzi
yffea 12 odpowiedzi
Qh_ 11 odpowiedzi
Popularne dni
22 Sie 2016
20 odpowiedzi
23 Sie 2016
19 odpowiedzi
21 Sie 2016
19 odpowiedzi
16 Maj 2019
10 odpowiedzi
Popularne posty
slawek_2348
" U licha! już przeszło 40 lat mówię prozą, nic o tym nie wiedząc."
adamos
Dzisiejszy twitchingowy
Alexspin
Spinninguję od ponad ćwierćwiecza i nie wiedziałem, że sposób w jaki często prowadzę przynętę, to twitching… Nie miałem pojęcia, że jestem jednym z prekursorów...
Opublikowane grafiki
231 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi