Brizzler Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 hej, Widziałem nowy filmik wkryfishing o okoniowym twitchingu.Wie ktoś jakiej firmy woblerow używa Radek? https://m.youtube.com/watch?v=JqjyW2Aa3UY&feature=youtu.be Chciałbym spróbować tej metody, jak wam ona sie sprawdza? jakich woblerow używacie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 czaro73 Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 Ktorych z tych woblerkow najlepiej sie sprawdzi w szybko plynacej wodzie?Drift, Marteen, Rickie, Minnow 7cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 UncleZin Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zmiana woblera na większy mniejszy lub w innym kolorze może tu nic nie dać. Może się uda komuś wyjąć 40+ na twitcha ale nie mówmy o regularności. Mi się kiedyś też trafił 42,5cm na fatso 50g i niewiele mniejszy na Lipińskiego ale nie będę lobbować za łowieniem okoni na jerki hehe. Dla bardziej utartych - Wiadomo, wszystko może się zdarzyć gdy jesteśmy nad wodą. Pokażę Ci faceta który regularnie łowi 40+ ba, nawet pod 50 i masę, dosłownie masę w przedziale 30-40 i to za każdym razem kiedy jest nad wodą. Technika bracie, technika czyni cuda i odpowiednie dopasowanie prowadzenia do dnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 UncleZin Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Hejsa, ogólnie przynęty twarde zawsze odstawiam na sam koniec, może to jak wisienka na torcie, albo, że częściej używam przynęt miękkich, sam już nie wiem. Mam malutki problem z wobkami twitchingowymi, mianowicie mam przynęty które schodzą do 1-1,5 m, okonie są 2 m niżej, teraz jest dość specyficzna pogoda i trzeba często gęsto podstawić im przynętę pod pyszczek, nie chce im się dupek ruszyć po serwowany kąsek....Macie jakiś patent na dociążenie woblera by nie stracił swojej pracy a żeby schodził niżej ? Będę wdzięczny za ew.opinie a i uciesze się, gdy temat się rozwinie i pomoże innym twitchmasterom . T/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 #Cub Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Sa tez twitche głębiej pracujace - np Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grandma Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 (edytowane) ............... Mam malutki problem z wobkami twitchingowymi, mianowicie mam przynęty które schodzą do 1-1,5 m, okonie są 2 m niżej, teraz jest dość specyficzna pogoda i trzeba często gęsto podstawić im przynętę pod pyszczek, nie chce im się dupek ruszyć po serwowany kąsek....Macie jakiś patent na dociążenie woblera by nie stracił swojej pracy a żeby schodził niżej ? Będę wdzięczny za ew.opinie a i uciesze się, gdy temat się rozwinie i pomoże innym twitchmasterom . T/Polecam woblery twitchingowe japońskiej firmy Jackall ----> na rynek europejski Illex z dystrybutorem we Francji.http://www.illex.fr/en/catalog/category-20-minnowNie powinieneś mieć większych problemów z ich zakupem. Można kupić je w kilku sklepach w Polsce.W ofercie tej firmy znajdziesz bardzo dużo woblerów typu np. minnow nie tylko na pstrągi, okonie, ale też na szczupaki.Klasyka gatunku woblerów okoniowych to model SQUIRREL (wiewiórka) produkowany w wielkościach 61, 67, 79 mm w wersjach:zwykła np. Squirrel 61 SP 0,5-1mDD Squirrel 67 (deep diver) SP 1-2 mDD Squirrel 79 SP 1-2,5 mSuper DD Squirrel 79 SP 3,5-4 m Edytowane 1 Lutego 2021 przez Jake 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JerryM Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Squirrel - KILLER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brzoza Opublikowano 16 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Dla mnie twitching to przede wszystki, wbrem temu co w watku wczesniej napisane, łowienie ryb, które nie żerują.Wędkarz i przynęta maja wywołać w rybie odruch ataku, ryba po prostu nie wytrzymuje i działa jej instynkt drapieznika. Przy czystej wodzie szczupak czy okoń podnoszą się do przynęty prowadzonej na 1m rzy głębokosci łowiska 3-4m. Do łowienia z łódki stosuję kije 2,4-2,6m o średnim ugięciu. Krótki kij dla mnie to nieporozumienie. Przy dłuższym, mniejszy ruch nadgarstka czy przedramienia wprawia przynętę w odpowiedni ruch. Przy kilku godzinach ostrego łowienia ma to ogromne znaczenie i sprawia, że na nastepny dzień będziemy normalnie funkcjonować bez bólu w plecach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wiwaldi1970 Opublikowano 16 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Dla mnie twitching to przede wszystki, wbrem temu co w watku wczesniej napisane, łowienie ryb, które nie żerują.Wędkarz i przynęta maja wywołać w rybie odruch ataku, ryba po prostu nie wytrzymuje i działa jej instynkt drapieznika. Przy czystej wodzie szczupak czy okoń podnoszą się do przynęty prowadzonej na 1m rzy głębokosci łowiska 3-4m. Do łowienia z łódki stosuję kije 2,4-2,6m o średnim ugięciu. Krótki kij dla mnie to nieporozumienie. Przy dłuższym, mniejszy ruch nadgarstka czy przedramienia wprawia przynętę w odpowiedni ruch. Przy kilku godzinach ostrego łowienia ma to ogromne znaczenie i sprawia, że na nastepny dzień będziemy normalnie funkcjonować bez bólu w plecach.W moim mniemaniu to kij ok. 2 do 2,10 to najlepszy pod twitcha z łodzi. Dłuższy to większa dźwignia na nadgarstek i łokieć. Niestety, przy większej długości trzeba większej siły, aby wprowadzić przynętę w ruch. Sprawdzone w boju. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gugcio Opublikowano 17 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 Polecam woblery twitchingowe japońskiej firmy Jackall ----> na rynek europejski Illex z dystrybutorem we Francji.http://www.illex.fr/en/catalog/category-20-minnowNie powinieneś mieć większych problemów z ich zakupem. Można kupić je w kilku sklepach w Polsce.W ofercie tej firmy znajdziesz bardzo dużo woblerów typu np. minnow nie tylko na pstrągi, okonie, ale też na szczupaki.Klasyka gatunku woblerów okoniowych to model SQUIRREL (wiewiórka) produkowany w wielkościach 61, 67, 79 mm w wersjach:zwykła np. Squirrel 61 SP 0,5-1mDD Squirrel 67 (deep diver) SP 1-2 mDD Squirrel 79 SP 1-2,5 mSuper DD Squirrel 79 SP 3,5-4 mZapomniałeś o modelu 76sp schodzi do metra jak 61. Wyjąłem na SQ najwięcej ryb. Okonie +40, sandacze do 80cm, bolenie do 82cm i troche pstrągów. Używam ich też nocą przy połowie Sandaczy i Boleni a 3 tyg. Temu walnął sum który po 45min przeciągania liny sie spiął. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brzoza Opublikowano 17 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 W moim mniemaniu to kij ok. 2 do 2,10 to najlepszy pod twitcha z łodzi. Dłuższy to większa dźwignia na nadgarstek i łokieć. Niestety, przy większej długości trzeba większej siły, aby wprowadzić przynętę w ruch. Sprawdzone w boju. No widzisz, ja tez sprawdziłem i mam odmienne wnioski Więc każdy musi znaleźć co mu pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AngusCK Opublikowano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 Hejsa, ogólnie przynęty twarde zawsze odstawiam na sam koniec, może to jak wisienka na torcie, albo, że częściej używam przynęt miękkich, sam już nie wiem. Mam malutki problem z wobkami twitchingowymi, mianowicie mam przynęty które schodzą do 1-1,5 m, okonie są 2 m niżej, teraz jest dość specyficzna pogoda i trzeba często gęsto podstawić im przynętę pod pyszczek, nie chce im się dupek ruszyć po serwowany kąsek....Macie jakiś patent na dociążenie woblera by nie stracił swojej pracy a żeby schodził niżej ? Będę wdzięczny za ew.opinie a i uciesze się, gdy temat się rozwinie i pomoże innym twitchmasterom . T/Dołączam się do pytania Wujka Zin. Również szukam wskazówek jak dociążyć wobler twichingowy (pływający lub neutralny) aby zszedł do niższych warstw wody.Z góry dziękuje za wskazówki i uwagi w tej kwestii. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hm62 Opublikowano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 Jak nisko chcesz aby zszedł,może trzeba znaleźć taki model woblera aby to wykonał bez dociążenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pickerel Opublikowano 20 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 Dołączam się do pytania Wujka Zin. Również szukam wskazówek jak dociążyć wobler twichingowy (pływający lub neutralny) aby zszedł do niższych warstw wody.Z góry dziękuje za wskazówki i uwagi w tej kwestii. Pozdrawiam PawełOgólnie dużo łowie na X-rapy więc coś takiego jest dla mnie logicznym rozwiązaniem. https://www.fishing-mart.com.pl/pl2/rapala-woblery-x-rap-countdown/s/13138 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brzoza Opublikowano 20 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 Dołączam się do pytania Wujka Zin. Również szukam wskazówek jak dociążyć wobler twichingowy (pływający lub neutralny) aby zszedł do niższych warstw wody.Z góry dziękuje za wskazówki i uwagi w tej kwestii. Pozdrawiam Paweł To czego szukasz nazywa się Storm SuspenDots. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 UncleZin Opublikowano 21 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 Sorki, nie widziałem, że pisałeś coś do mnie. Kolega tu napisał o dotsach. Przerabiałem temat. Ciekawe, ale kosztowne jak urwiesz wobka, wiadomo, ale fajnie schodzi. Drugim rozwiązaniem są tonące wobki. Czekaj jak opadnie i podszarpuj - znowu czekaj chwile. Leniwe lowienie, ale efektowne. Próbowałem też coś w stylu Caroline rig, tylko na agrafce dorzucałem oliwki do dociążania gum. W tym momencie gdy próbowałem takiego czegoś miałem flotingi założone, żeby szedł do góry a ciężarek pchał w dół. Kilka ryb udało mi się zlowic , ale ciężko było nie zlowic jak co rzut był kontakt bo jednak rybka musi być żeby coś działało Nie lowie w taki sposób na wodach Polskich, zaznaczam. Życzę powodzenia i z chęcią poslucham jak tam progress leci w twitchu bo metoda ta jest mega T/ Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meps Opublikowano 24 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 Metoda mega, znana od pokoleń pod nową nazwą w obcym języku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ostry krokodylec1 Opublikowano 25 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2022 Zamówilem dziś na probe illex squirell 61, oraz zip baits rigge deep 56. Obłowie to dam znać czy faktycznie skuteczne???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hm62 Opublikowano 25 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2022 (edytowane) A te pchełki to na ukleje ???? u mnie okoniowe woblery ,skuteczne ???? zaczynają się od 80 mm , choć ostatnio upodobały sobie 115 ???? Edytowane 25 Czerwca 2022 przez hm62 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ostry krokodylec1 Opublikowano 25 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2022 Wziąłem ten rozmiar bo w jeziorze pływają jeszcze pstrągi???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 14 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 Przyznam się ,że nie łowiłem okoni metodą twitching więc mam do Was pytanie .Kupiłbym kilka woblerków do tej metody nastawiając się oczywiście na okonia.Savae gear ma w ofercie 3D Stickklebait Twitch i pytanie czy warto ? czy może jednak coś innego mi zaproponujecie.Wszystkie propozycje mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hm62 Opublikowano 14 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 Ten SG tonie jak kamień kilka okoni złowił ale bez szaleństw.Polecam x-80 trick darter i mniejsza wersję junior , także,trik shad od Zipp baits,x-70,x-75 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lefrajt Opublikowano 18 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 Całkiem nieźle też sobie radzą woblery Gravity Twich od SG. Moje okonie je lubią, jak ganiają wysoko w toni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brzoza Opublikowano 19 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 Całkiem nieźle też sobie radzą woblery Gravity Twich od SG. Moje okonie je lubią, jak ganiają wysoko w toni. Jak z jakością wykonania? Rzeczywiście są neutralne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lefrajt Opublikowano 19 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 Plus minus suspending. Nie pamiętam teraz żeby opadały czy wypływały. Na pewno nie szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 drag Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 (edytowane) Odkopie troszkę.Czy ktoś uzywał może?Link zupełnie przypadkowy,pierwszy z brzegu.https://allegro.pl/oferta/wobler-twitch-mikado-ghost-8cm-olive-bleak-12320026329?offerId=12320026329&inventoryUnitId=9kzvIOJyIeHCcgHXI5bBlA&adGroupId=NTRmNGYwZTMtZjhlYy00NTZmLTk1YjEtMGE5OTBmYzA0M2M3AA&campaignId=NmRjYmI5ZTctNzM5Mi00NjllLThmMjctZGM0MWEzZWU4OTdlAA&sig=509f32bdeff57492aa7e6fb0b4e195aa&utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=ads&gclid=EAIaIQobChMIoqW0wv_D-gIVgvuyCh2t2wVnEAYYAiABEgK6fvD_BwEBo może niepotrzebnie te wszystkie Duo,Megabasy i inne wymysły...A poważnie,jeśli ktoś ma i używa to chętnie poznam opinię.Dzięki z góry,pozdrawiam. Edytowane 3 Października 2022 przez drag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Brizzler
hej,
Widziałem nowy filmik wkryfishing o okoniowym twitchingu.
Wie ktoś jakiej firmy woblerow używa Radek?
https://m.youtube.com/watch?v=JqjyW2Aa3UY&feature=youtu.be
Chciałbym spróbować tej metody, jak wam ona sie sprawdza? jakich woblerow używacie ?
Top użytkownicy dla tego pytania
16
16
12
11
Popularne dni
22 Sie
20
23 Sie
19
21 Sie
19
16 Maj
10
Top użytkownicy dla tego pytania
bazyloss 16 odpowiedzi
Pescador_de_caña 16 odpowiedzi
yffea 12 odpowiedzi
Qh_ 11 odpowiedzi
Popularne dni
22 Sie 2016
20 odpowiedzi
23 Sie 2016
19 odpowiedzi
21 Sie 2016
19 odpowiedzi
16 Maj 2019
10 odpowiedzi
Popularne posty
slawek_2348
" U licha! już przeszło 40 lat mówię prozą, nic o tym nie wiedząc."
adamos
Dzisiejszy twitchingowy
Alexspin
Spinninguję od ponad ćwierćwiecza i nie wiedziałem, że sposób w jaki często prowadzę przynętę, to twitching… Nie miałem pojęcia, że jestem jednym z prekursorów...
Opublikowane grafiki
231 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi