Skocz do zawartości
  • 0

Okoniowy twitching

Brizzler

Pytanie

hej,

Widziałem nowy filmik wkryfishing o okoniowym twitchingu.

Wie ktoś jakiej firmy woblerow używa Radek?

https://m.youtube.com/watch?v=JqjyW2Aa3UY&feature=youtu.be

Chciałbym spróbować tej metody, jak wam ona sie sprawdza? jakich woblerow używacie ?

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

• 0

Ostatni jakby z odpowiedziami trudniej......

Tak jakby.Wyłamię się z tego trendu.W piątek potestuję wobki o które zapytałem i napiszę jak się sprawują.Może się komuś przyda,nie będzie musiał pytać i dostawac głupich odpowiedzi...

Edytowane przez drag
  • Like 4

• 0

W jaki okresie (porze roku) zauważyliście największą skuteczność brań na twitching?

Czy w maju jest sens próbować za okoniem, czy jeszcze za zimno?

To bedzie zależeć od łowiskja i zachowań okoni.  U mnie okonie są na głębokości do 3-4m do lipca i od maja do lipca łowię twitchingiem, później raczej guma z dna. Na płytkich łowiskach mozna pewnie łowić i w grudniu.

• 0

Szczerze, jakbym miał dać 23pln za Mikado i wymieniać kotwiczki to bym na bank dał 34pln z twitch gravity ...

To tylko dwa zamiast trzech a różnica spora. I okonie je lubią, nawet te ledwo dwa razy większe od SG.

Popatrz też na wagę w tym samym rozmiarze dwa razy większa w SG. 10g vs 5,4g - zasięg. Do tego jakość steru ...

Mikado robi też fajne rzeczy, ale chyba nie woblery. Mam jakieś, nic na nie nie złowiłem, może temu, że głównie w pudełku leżą.  :D

Mam jakieś fishuntery i glimmery. Szału nie robią. Czekają na zaczepowe miejsca raczej.

Edytowane przez Qh_

• 0

Istnieje jakiś wobler z tak drobną pracą że daje możliwość prowadzenia ekspresem ale jednocześnie żeby odskakiwał na boki przy szarpaniu? (⁠*⁠・⁠~⁠・⁠*⁠)

Zobacz Duo Ryuki

Chyba ma taką pracę, ale mogę się mylić

• 0
  • 0

Ryuki z tego co widzę na YT idą w mocne S i jeszcze wywalają się pod kątem na boki.

Mam raczej na myśli pracę tak drobną jak Hermes. Wielkość ~10cm 

Generalnie chyba jest tak że im drobniejsza praca tym mniejsze odskoki będą więc raczej pytam z ciekawości bo może coś przegapiłem;) 

Edytowane przez Pescador de caña

• 0

Ryuki z tego co widzę na YT idą w mocne S i jeszcze wywalają się pod kątem na boki.

Mam raczej na myśli pracę tak drobną jak Hermes. Wielkość ~10cm 

Generalnie chyba jest tak że im drobniejsza praca tym mniejsze odskoki będą więc raczej pytam z ciekawości bo może coś przegapiłem;) 

Nie wiem czy to tak do końca jest z tymi odskokami, jak przyneta odskakuje zależy również od wyważenia. Jednak moim zdaniem migotliwa boleniowa praca i duże odskoki są nie do pogodzenia.

• Like 1

• 0

Dopiero zaczynam z metoda od wakacji. O ile latem brania faktycznie było widać na szczytowce, teraz zima po zrobieniu pauzy podszarpuje a na końcu zestawu czuć opór ryby. Jak obserwujecie brania w tej technice? Szczytowka, linka A może jeszcze coś innego? Próbowałem nawet delikatnie napinać linkę w trakcie pauzy ale wtedy już wobler delikatnie się przesuwa i nie jest aż tak skuteczny moim zdaniem.

• Like 1

• 0

Dopiero zaczynam z metoda od wakacji. O ile latem brania faktycznie było widać na szczytowce, teraz zima po zrobieniu pauzy podszarpuje a na końcu zestawu czuć opór ryby. Jak obserwujecie brania w tej technice? Szczytowka, linka A może jeszcze coś innego? Próbowałem nawet delikatnie napinać linkę w trakcie pauzy ale wtedy już wobler delikatnie się przesuwa i nie jest aż tak skuteczny moim zdaniem.

Tutaj za bardzo nic nie zrobisz, jedyne co to upewnić się, że haki są "sticky sharp" jak mawiają jankesi.

• Like 1