Skocz do zawartości

Stella 3000 FE

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukiwałem kołowrotka o masie poniżej 250g. i rozmiarze 3000. Byłem już zdecydowany na TP Mg, ale trafiła się taka oto okazja i to tylko za ok. 100 zł więcej niż wspomniany TP Mg.

Stella 3000 FE :D

Kołowrotka będę używał w zestawie z CD XLS 2,52 na polskie pstrągi. Fajnie, że młynek ma przełożenie 6.0:1.

Reszta danych techn. 14 BB i jedno wałeczkowe, masa 225g., pojemność szpuli 0,25 - 210 m., 0,30 - 130.

Powala już samo pudełko, przypomina bardziej opakowanie biżuterii niż kołowrotka. W zestawie oczywiście pokrowiec, zestaw podkładek oraz zabezpieczenie stopki przed otarciem i naklejki służące do blokowania linki na szpuli.

Sam kołowrotek spasowany jest perfekcyjnie, praca jak masełko, hamulec - najlepszy jaki kiedykolwiek widziałem!

http://img155.imageshack.us/img155/6243/img5629e.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img132.imageshack.us/img132/3701/img5628s.jpg

http://img199.imageshack.us/img199/5165/img5625v.jpg

http://img695.imageshack.us/img695/2001/img5624k.jpg

http://img35.imageshack.us/img35/9459/img5623pg.jpg

Raz rozkręciłem Quica CD, po złożeniu zostało mi kilka śrubek i sprężynek...Od tego czasu rozbieranie i składanie pozostawiam specjalistom

No tak, jak im zostanie kilka śrubek i sprężynek, to się przynajmniej o tym nie dowiesz <_<

No nie wiem, nie wiem... Może się dowiedzieć na rybach... <_<

Raz rozkręciłem Quica CD, po złożeniu zostało mi kilka śrubek i sprężynek...Od tego czasu rozbieranie i składanie pozostawiam specjalistom

No tak, jak im zostanie kilka śrubek i sprężynek, to się przynajmniej o tym nie dowiesz <_<

No przecież nie zostawiłem tych części w domu Rozłożyłem i poskładałem jeszcze raz, w końcu wszystko znalazło się na swoim miejscu. Od tej pory nie rozkręcam kołowrotków.

No przecież nie zostawiłem tych części w domu Rozłożyłem i poskładałem jeszcze raz, w końcu wszystko znalazło się na swoim miejscu. Od tej pory nie rozkręcam kołowrotków.

No i doszliśmy do środkowego środka tematu... Padło słowo W DOMU.

Jak by części zostały w warsztacie, to ciekawe który serwisant byłby taki kozak i się przyznał... :lol:

• 2 miesiące temu...

Jesli chodzi o usa, to w Cabelasie jest za $750.

Zadne clo, tylko znajomego i wysyla Ci paczuszke za $15.

Leslaw.

Za $15 to jest zwykła paczka nieubezpieczona, a to że nie ma deklaracji celnej nie jest równoznaczne z tym, że od razu idzie na bok. A jak już jest ubezpieczona to przesyłka kosztuje trochę więcej i wtedy też na paczce widnieje ile i prawdopodobieństwo opodatkowania wzrasta. B)

• 8 miesięcy temu...

Fajny ten FE jak nie wiem, a swoją drogą zauważyłem, że wersję FE na rynek USA można kupić kilkadziesiąt USD taniej niż bez literek FE z przełożeniem 5.2. To chyba efekt skali rynku i Amerykańce dostali lepszą cenę wyjściową od Japońców, bo nie podejrzewam zubożania kołowrotka :(.

A tak wogóle to łażąc po internecie zauważyłem, że Shimano Stella najdrożej na świecie jest sprzedawana W POLSCE - 4000 kosztuje na aledrogo w przeliczeniu 1200 USD. Nigdzie na świecie takiej ceny nie znalazłem. Ba! nie znalazłem nawet wyższej niż 850 USD :D - JAJCA :D))

Musisz wiedzieć, że te kołowrotki sprzedaje kolega Mefisto, który do sprzętu sprowadzonego do kraju dolicza jeszcze cło+vat no i zarobić coś musi bo charytatywki nie uprawia ;).

W przeciwienstwie do tych z pozostalych krajow, ktorzy podatkow nie placa a poza tym sprzedaja charytatywnie

Jesli sprzedajacy ma kolowrotki w takich cenach, to znaczy ze ktos od niego je kupuje. Chyba ze nie sprzedaje ani jednego i zyje z powietrza :o Ale Mefisto za dlugo jest na rynku by podejrzewac ze nie sprzedaje...wiec kolo sie zamyka :D

Pozdrawiam

Guzu

Ja nie czepiam się konkretnego sprzedającego, bo akurat Mefisto ma JDM-y, a to dla niektórych jest bezcenne :D

Obserwacja jest ogólna, bo widziałem też w chyba w jednym z większych wysyłkowych polskich sklepów f-m amerykańskie wersje FE za ponad 1000 USD. Mam wrażenie, ze polscy dystrybutorzy chcą czerpać zyski CHOCHLĄ a nie łyżeczką :(

Co do cła i VAT, to ściągając indywidualnie z kraju EU mamy transakcje wewnątrzwspólnotową i o żadnym dodatkowym cle czy vacie nie ma chyba mowy :D . Więc cała różnica w cenie to wieeeelka CHOCHLA :D)

A bo bez względu czy ta maszyna kosztuje 2000 czy 3000, czy więcej, to i tak wielkość sprzedaży jest praktycznie taka sama... Ten co ma kupić, to kupi, a 99% wędkarzy i tak szuka sklepu gdzie spro czy śmo jest tańsze o sześć złotych... I tak wygląda nasz rynek wędkarski... :unsure:

Większość ludzi nie ma za dużo drobniaków i tyle...