polny Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Poszukuję kija który miałby realny c.w powiedzmy 2-15 g z tym aby szczytówka nie kładła się przy prowadzeniu przynęty pod prąd. Mam obecnie Team Dragon Millenium super fast 5-25 I kijek pod nurt dosyć się gnie nawet przy małych wabikach I tak sabie myślę że im mniejsze cw to kijek bedzie jeszcze bardziej sie kładł. Mam rację czy niekoniecznie? Może w droższych kijach można pogodzić małe cw mocniejszą szczytówkę?? ???? z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMIDOS Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Poszukaj sobie powergripa cormorana 2-15 i wyrwiesz bolka jako przyłów do dwóch kilo i kijek nawet nie zapłacze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertsWalters Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Może też być BleckStar Pro 2-15 /240 od Cormorana ze starej serii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Podobnie jak z obiektywami do lustrzanek o ogniskowej 15-300mm i samochodami z silnikami V6 co mało palą Weź sobie do ręki woblerka 2g i takiego 15g. Jest spora różnica w wadze w dłoni, nie? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Miałem kiedyś taki kij niestety sprzedałem był to spin na blanku muchowym. Zbrojony był w ciężkie przelotki sic V. Miotał agrafką nie klękał pod dość sporym woblerem.A co do V6 też są możliwości a ile przyjemności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Ok niech bedzie 2-9 g tylko nie za spolegliwa szczytowka I odpowiednia moc aby wyciagnac bolenia ktory jest czestym przylowem na dunajcu. Generalnie.chodzi o kij do malych przynet czuly itp ale kij nie moze sie strasznie uginac bo to jest niekomfortowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 A nie lepiej byłoby kupić dwa kije?Jeden mocniejszy typowo pod bolenie, a drugi delikatniejszy z przeznaczeniem na klenia czy okonia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Ok niech bedzie 2-9 g tylko nie za spolegliwa szczytowka I odpowiednia moc aby wyciagnac bolenia ktory jest czestym przylowem na dunajcu. Generalnie.chodzi o kij do malych przynet czuly itp ale kij nie moze sie strasznie uginac bo to jest niekomfortoweBlaas XF, ciężar wyrzutu do wyboru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Niech kol. @polny napisze do jakiej kwoty poszukuje kijek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 (edytowane) Ze średniej półki cenowej:DRAGON Moderate 289/2-12DRAGON Moderate 305/3-15.Z budżetowej półki:SHIMANO Catana DX 270/3-14. Edytowane 25 Sierpnia 2016 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 PS(Nie mogę już edytować)Dodam, że Catana to od początku sezonu moje ulubione wędzisko. Doskonałe pod klenie, jazie, okonie, a nie przestraszy się też przyłowu bolenia lub szczupaka niewstydliwych rozmiarów. Ostatnio doposażyłem ją w kolowrotek, zgrywa się z nim idealnie (na okonie i klenie żyłka 0,16mm, na większe ryby plecionka 0,10mm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Masz na forum perełkę ....http://jerkbait.pl/topic/78208-s-cormoran/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 To da radę - http://www.glowatka.com/pl/p/Tsuri-Crony-Wedka-Passion-682-L-1.5-9g/3172 . Co prawda górne cw opisane jest 9 gr ale kijek spokojnie da radę więcej. Szczytówka mocna ale dobrze się ładuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Cena też z górnej półki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Cena też z górnej półki... Znajomy ma najlżejszy z tych spinningów - 4 lb - miód malina. Pięknie zrobiony. Jakość banku i zbrojenie w najlepsze dodtepne przelotki.Cena ... dużo niższa niż podobnie zbrojne kije innych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Czasem lepiej jest mieć 2 lepsze kije niż 5x droższą szafę chrustu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi