hanz Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Cześć, To mój pierwszy post więc na początek się przedstawię. Marcin, lat 33, zamieszkały w okolicach Krakowa.Wędkarstwem zaraził mnie mój wójek, od brata dostałem dwie wędki i tak sobie wymyśliłem, że coś własnych sił popróbuję. Chciałbym skompletować sobie dwa zestawy na zbiorniki komercjne (łowię z brzegu). Jeden, lekki na okonie i drugi troszkę cięższy na szczupaka/sandacza. To co dostałem od brata to nie jakiś szał ale może na początek wystarczy ... przynajmniej może jeden uda się skompletować.Co mam:https://1drv.ms/f/s!AoQvevZePlSlplGCZhT5ZoJVVAcbWędzisko DAM Zander Spin 20-40g + Okuma RevengerWędzisko Shakspeare UglyStick SPL 110090 4-20lb (113 - 566g ???? sick!) + Ryobi Target XR100 Szału nie ma. Tak myślałem, że tego DAMa zrobiłbym na szczupaka ... tylko pewnie kołowrotek do wymiany - da(m) rade to wędzisko z plecionką? Wydaje mi się dość twarde ... A na okonia to pewnei będę musiał jakieś lżejsze (5-25 będzie ok?) wędzisko kupić i może ten kołowrotek Okumy by się nadał na początek.Nie chcę pakować w to dużo kasy a bardziej wybadać co / czy mi podejdzie, ew. później już skompletować zestaw po Co myślicie? Z góry dzięki za wszelkie porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 O kijach na szczupaki i okonie oraz o młynkach masz na forum masę tematów, ten pewnie poleci w kosmos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Cześć:1. Witamy się tu: http://jerkbait.pl/topic/15638-powitanie-na-jerkbaitpl/page-96?hl=witamy2. Dużo czytamy tu: http://jerkbait.pl/forum/41-spinning/3. A jeszcze więcej używamy tego: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Dzięki za słuszne uwagi, ale napisałem tego posta żeby się dowiedzieć czy sprzęt jaki posiadam się nada i co ew. trzeba zmienić żeby po ludzku zacząć. Powoli się rozczytuję, oglądam, ale ze względu na rozległość tematu i moją niewielką wiedzę ciężko takie "podstawowe i wielokrotnie opisane" sprawy ogarnąć - czasami prościej jest zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Nic Ci tyle nie da co wyłowione godizny nad wodą. Bierz co masz i idź łowić. Tak poznasz odpowiedzi na zadane wyżej pytania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arushat Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zander na szczupłe będzie dobry. Na okonki celowałbyn w cw poniżej 15gr. ''Kupując szczupaka, osiedlasz rybaka''-Paulo Coelho w czasie trollingu na Zalewie Zegrzyńskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Wędzisko Shakspeare UglyStick SPL 110090 4-20lb (113 - 566g ???? sick!) + Ryobi Target XR100 To nie jest ciężar wyrzutu tylko zakres mocy stosowanych linek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 To nie jest ciężar wyrzutu tylko zakres mocy stosowanych linek.A da się to jakoś odnieść do cieżaru wyrzutu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi