kajojeq Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Chciałbym poznać opinie na temat tego produktu, dokładnie: EFFZETT® BREATHABLE WAIST WADER WITH STOCKING FOOTCzy ktoś miał okazję używać, ktoś zna kogoś kto ma i usłyszał co nie co? Czy to dobry zakup? Używałem dwa lata spodniobutów z gumowcami za 160 zł i się poniszczyły mocno głównie na ugięciach i na tyłku, pstrągując w zimie czasem się załamywała burta lodowa i się człowiek ślizgał i pocięło spodnie. Spodniobuty przerobiłem na gumowce i w sumie zadowolony jestem. Jednak teraz trochę więcej się łowi, głównie z brzegu lub delikatnie wchodząc do wody. Może warto dołożyć i dopłacić do takich portek i polepszyć komfort, bo wyglądają na takie co poprawią. Zwróciłem uwagę na te spodnie ponieważ nie wchodzę za głęboko zwykle i bez tych szelek jednak mogłoby być wygodniej. Tutaj oczekiwałbym działania dłuższego niż dwa sezony i trochę się obawiam że przy dość drogich spodniach będę uważał nie tylko na siebie a jeszcze na spodnie a tego wolałbym uniknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Nie wiem czemu chcesz krótkie, czasem może braknąć pleców i dupa mokra Buty i tak będziesz musiał dokupić to może lepiej coś takiego:http://www.taimen.com/pl/pl/product_set/taimen-river-classic-waders-sl2-rubber-sole-boots-studs/72 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajojeq Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 no właściwie to nie że odrzucam myśli o długich (nawet zerknąłem na te co podesłałeś już wcześniej) ale co zacznę czytać jakie wybrać to na koniec wychodzi na to że najlepiej simmsy a to zdecydowanie za drogo Po prostu moje były dość niewygodne całe a tu tylko portki to i pewnie lekkie. Po taniości mógłbym kupić jakieś wodery gumowe ale one też nie wyglądają na wygodne to szukając alternatywy trafiłem na to, stąd pytanie Coś mi się zdaje że i tak stanie na długich ale warto poznać opinię o tych tu, może ktoś jeszcze będzie ciekaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Popatrz jeszcze na portki od Jaxonahttp://bogdangawlik.pl/product-pol-12115-Jaxon-Wodery-Oddychajace.htmlTanie i cieszą się dobrą opinią użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trinited Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 (edytowane) Długie są bardziej praktyczne. Zawsze możesz wejść do wody oczepić zaczep, przejść na drugą stronę rzeki etc. 670 zł za krótkie spodniobuty to trochę drogo. Po za tym mają zamek/rozporek, to pierwsza rzecz jaka się zepsuje/będzie przeciekać. Mocno ciemny kolor to też kiepska opcja bo jak słońce zaświeci to się w nich zagotujesz. Edytowane 26 Sierpnia 2016 przez trinited Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Do takich akcji jak ty używasz, najważniejsze żeby były tanie. Zajedziesz je na smierć, śmietnik i kupujesz nowe. Patrzyłem na te DAM-y i myślałem ze to cena w PLN. Niestety 180€ to b. dużo i za takie pieniądze kupisz na pewno cos tańszego i lepszego z gwarancja. Ja na twoim miejscu brałbym tanie używki i zajeżdżał je na do końca. Ważne aby skarpety w nich nie ciekły. Buty tez znajdziesz używki w cenie ok 200 PLN i posłużą jeszcze długo. Długie spodnie zawsze mozna obciąć do pasa i doszyć sobie szelki czy taśmy aby zapinać przez plecy. Pasek od biedy też moze byc. Pamiętaj jednak o jednym. W skarpecie neoprenowej w lodowatej wodzie konkretnie sie marznie!!! To nie to samo co buty!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajojeq Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Pamiętaj jednak o jednym. W skarpecie neoprenowej w lodowatej wodzie konkretnie sie marznie!!! To nie to samo co buty!!!!!!a no właśnie, mógłbyś rozwinąć jak mocno? Idąc na łowy np w lutym brałem 3 pary skarpetek w tym jedne grubsze i w te spodniobuty z kaloszami przymocowanymi, i dawało radę, zimno nie było. tutaj pod spód da się również założyć więcej skarpet prawda? Przechodząc ze spodniobutów z gumiakami na śpiochy, duży skok komfortowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 (edytowane) Popatrz jeszcze na portki od Jaxonahttp://bogdangawlik.pl/product-pol-12115-Jaxon-Wodery-Oddychajace.htmlTanie i cieszą się dobrą opinią użytkowników. Takie mogę załatwić jakoś za 400zł. Edytowane 26 Sierpnia 2016 przez Albatros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2016 a no właśnie, mógłbyś rozwinąć jak mocno? Idąc na łowy np w lutym brałem 3 pary skarpetek w tym jedne grubsze i w te spodniobuty z kaloszami przymocowanymi, i dawało radę, zimno nie było. tutaj pod spód da się również założyć więcej skarpet prawda? Przechodząc ze spodniobutów z gumiakami na śpiochy, duży skok komfortowy?---------------Jeżeli lowiles w takich butach a one ocieplane nie były w żaden sposób, to ubierając 2-3 pary skarpet w śpiochy raczej nie zmarzniesz. Ja niestety śpiochów w wodzie do min 15st nie chce na oczy widzieć. A gdy woda ma ok 0 to jestem w stanie wytrzymać max 1-2godz. Zależy ile chodzę. Pamiętaj że najlepsze są śpiochy ktore maja skarpetę min 4mm!!! 5mm są the best!!! 3mm są za cienkie, szybko sie wybijają i zostaje z nich tylko szmata. Poza tym jeżeli są tylko klejone to błyskawicznie ciekną na łączeniach. Firm nie bede wymieniał bo każda prędzej czy pózniej cieknie. Najszybciej ciekną po ok kilku-kilkunastu wyjściach. Wiadomo że zakładając na cienki (3mm) neopren wiecej skarpet, rozciągasz szwy i sam przyczyniasz sie do ich uszkodzenia. Kolejna rzeczą która powoduje rozciąganie i cieknięcie szwów jest "wbijanie" stopy w suchy but. Buty zawsze trzeba moczyć przed założeniem na nogę. Dobrym sposobem na poślizg jest założenie reklamówki jednorazówki na skarpetę neoprenową i wtedy wjazd w but. Jedynym plusem śpiochów jest łatwiejsze ich suszenie (higiena) i możliwość dobranja sobie butów na jakie masz tylko ochotę na swoje warunki terenowe. Latwiejsze jest też idealne trafienie z rozmiarem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajojeq Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Dziękuje za bardzo dużo przydatnych informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu782 Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Witam Kolegów Czy ktoś z Kolegów miał SPODNIOBUTY NEOPRENOWE DAM COOLWATER 5mm i może doradzić czy warto ? Dziękuje i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu782 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Witam Kolegów Czy ktoś z Kolegów miał SPODNIOBUTY NEOPRENOWE DAM COOLWATER 5mm i może doradzić czy warto ? Dziękuje i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Wczoraj zadałeś podobne pytanie ... cierpliwości trochę ... a tymczasem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybacz Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Koledze się śpieszy. Całkowicie rozumiem. Sam czasem mam "robaki w " tylnej części. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu782 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 SlawekNikt możesz mi wytłumaczyć co wnosi Twoja mądrość w tym poście ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 SlawekNikt możesz mi wytłumaczyć co wnosi Twoja mądrość w tym poście ??? Oczywiście pod warunkiem, że ty mi wytłumaczysz co wnosi pisanie tego samego zapytania na drugi dzień przy braku odpowiedzi na takie samo napisane wczoraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu782 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 to chyba jasne ciśnienie na zakup spodniobutów kosztują 650 zł tak więc szukam pomocy czy warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Przerobiłem parę sztuk dam -a. Miałem 2 x hydroforce, fighter-pro i ostatecznie coolwater. Niższe modele oczywiście cieńszy neopren. Fighter-pro na plus miały skarpetę neoprenową w bucie, ale trzeba uważać na dobór rozmiaru, gdyż jest on pomniejszony o grubość skarpety. Ogólnie wszystkie miały podwójnie klejone szwy, niemniej jednak wszystkie są bardzo wrażliwe na ich naciąganie. Hydroforce pod tym kątem wypadły najsłabiej, choć starałem się nie kucać w nich a przy zakładaniu i zdejmowaniu też robić to w miarę delikatnie. Coolwater z tej marki wydaje się najlepszym rozwiązaniem, aczkolwiek z perspektywy czasu (około rok je używam), mogę powiedzieć, że w tej cenie znaleźć można i inne dobre rozwiązania. Poszukaj na forum - onegdaj jeden z użytkowników zachwalał jednego z naszych producentów, który robił bardzo dobre spodniobuty na zamówienie w cenie zapewne nie wyższej jak mierzysz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Witam, zamierzam kupic zestaw do brodzenia,spodnie oddychajace firmy DAM Exquisite G2 Breathable i buty do kompletu firmy Mikado model BMA-GP001. Mam pytanko czy posiadacie takie spodnie/buty i jakie są wasze opinie z użytkowania tych modeli. Będe wdzieczny za info :-) Poniżej zdjecia zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Mam takie spodnie DAM. Kilka wyjść zaliczyły i wciąż dają radę . Lekkie, małe, pakowneNa pewno nie do ciężkich warunków czy spacerów po krzakach. Swoje kupowałem w jakiejś promocji za pincet, więc też nie oczekiwałem że to będą simmsy Jak działa gwarancja jeszcze nie sprawdziłem, bo wciąż dają radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Mam ten model tyle, że do pasa. Przetrwały tegoroczny sezon pstrągowy (styczeń - maj) bez uwag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Mam te buty do brodzenia Mikado. Ogólnie jestem zadowolony. Cena była fajna jeśli patrząc na inne buty do brodzenia. Śmigam w nich jakieś pól roku i zero zużycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Mam jeszcze dylemat co do rozmiaru, kupic L czy XL. Moj wzrost to 188 cm, nr buta 44 waga 88 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 (edytowane) I to samo tyczy sie butów...44 czy 45 z lekkim zapasem luzu?:-) Producent niby podaje ze kupic taki nr buta jaki nosimy na codzien. Edytowane 3 Października 2018 przez salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Ja mam te same buty tylko pod inną marką - Traper. Rozpadła się wkładka, odkleiły obydwie podeszwy i powyrywały się zaczepy na sznurówki ~ rok użytkowania 2/3 razy w miesiącu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi