bassy Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 A mozesz napisac dokladnie jaki model polecał Tobie sprzedawca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
datoos Opublikowano 7 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 model AVS59MXF czy coś takiego, chyba do 10,5 g wyrzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 To X-fast do 14g w długości niespełna 1,80m.Na pstrągi to raczej kiepski wyb?łr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 model AVS59MXF czy coś takiego, chyba do 10,5 g wyrzutu. Nie wiem czy mo?źna je przyr?łwnać ale kiedyś miałem model starszy, oznaczony chyba AS66MLF (a mo?źe MLXF) i w ?źadnym razie nie poleciłbym go na pstrągi. Cię?źar wyrzutu był taki sam 10,5g przy mocy 10 lb.Co ciekawe, w ?łwczesnym katalogu Firmy, był dedykowany właśnie na pstrągi w mniejszych ciurkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Ok więc nie ma co pytać o namiary tego doradcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
datoos Opublikowano 9 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 nie, nie ma co pytać bo jeszcze m?łgłby się obrazić a z tego co wiem to wędki sprzedaje zar?łwno na allegro jak i w swoim sklepie internetowym.Na szczęście na jego nieszczęście istnieje takie super narzędzie jak jerkbait. Ale te wszystkie rady kt?łre tu znalazłem bardzo mi pomogły, a mo?źe i innym kt?łrzy chcą kupić wędeczkę tej firmy te?ź pomogą. A mo?źe ktoś podpowie u kogo w Polsce mo?źna kupić ST CROIX w najlepszej cenie, mo?źe być na PRIV aby nie robić reklamy jakiegoś sklepu czy osobistości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Ok więc nie ma co pytać o namiary tego doradcy Widzisz, ze swojego doświadczenia wiem, ?źe Croix-y dobrze jest samemu pomacać przed zakupem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
datoos Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Hej Pewnie, ?źe dobrze jest pomacać przed zakupem, jednak tyle pozycji co w katalogu to chyba jedynie Cabelas ma w swoim największym salonie w Sidney (NE). Z tego co mo?źna jednak tu poczytać to wychodzi na to, ?źe zwolennik?łw kr?łtszych i dłu?źszych wędek mo?źna podzielić 50/50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
datoos Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Polecam Ci Legend Elite, o akcji fast, 10 lb, do 11 gram, raczej w dwuskładzie. Akcja szczytowa, szybka, ale pod pstrągiem 50 cm ugnie się jak trzeba Będziesz miał klasa kijek, kt?łrego mało kto ma. Koledzy nad wodą nie pytają mnie o moją wędkę, ale słyszę ich sapanie jak na nią patrzą Mam jedno pytanie czy masz na myśli:LES70MLF2czy LES76MLF - ale chyba to jest jedno skład?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Polecam Ci Legend Elite, o akcji fast, 10 lb, do 11 gram, raczej w dwuskładzie. Akcja szczytowa, szybka, ale pod pstrągiem 50 cm ugnie się jak trzeba Będziesz miał klasa kijek, kt?łrego mało kto ma. Koledzy nad wodą nie pytają mnie o moją wędkę, ale słyszę ich sapanie jak na nią patrzą Mam jedno pytanie czy masz na myśli:LES70MLF2czy LES76MLF - ale chyba to jest jedno skład?? Pozdrawiam Mam wspomnianą elitkę 2,30 do 11 gr i za chiny ludowe nie nadaje się do łownia pstrąg?łw!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
datoos Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Luka Proszę napisz chocia?ź po 2 pozycje z Elitki i Avida co byś polecał, mogą być same indeksy, poniewa?ź ju?ź się w katalog zaopatrzyłem. Z g?łry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 LES86MF2AVS86MF2oba są do 21 gr i je?źeli upierasz się na jakiś model elitki lub avida wybieraj wśr?łd nich. Ja jak ju?ź wspominałem na pstrągi mam AVS86MHF2 - jak dla mnie ideał ale niedawno nabyłem WS86MF2 jako rezerwę, bardzo fajny kij godny polecenia - prawie ideał na pstrąga, rzuca wszystkim co na pstrąga potrzebujesz, ładnie pracuje i ma odpowiednią moc ?źeby poradzić sobie z okazałym kropasem a okazyjnie będziesz miał fajny uniwersał na średnie rzeki aha pojawia się jeszcze kwestia długości... jak widzisz proponowałem kije 2,6 metra, jestem zdania ?źe nawet na małych rzeczkach (łowię na potokach gdzie czasami jest dosłownie metr na prezentację przynęty) taka długość jest wymagana - łowiłem te?ź kijem 213 i niestety bardzo du?źo miejsc było dla mnie niedostępnych - nie byłem w stanie odpowiednio poprowadzić przynęty co wymuszało bardzo bliskie podejście do wody co ostatecznie oznaczało brak ryb. Dłu?źszym kijem jestem w stanie podać przynętę nawet w krzaczorach bez ryzyka ?źe ryby mnie zobaczą, pomijam ju?ź samo zacięcie kt?łre jak wiadomo dłu?źszym kijem jest zawsze pewniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
datoos Opublikowano 15 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Wielkie dzięki. A ten kijek WS86MF2 to w jakim przedziale oscyluje w Twoim źr?łdle? Pytam dlatego bo w Polsce te r?ł?źnice są znaczne, natomiast na Cabelasa ka?źdy potrafi wejść u siebie w domku i sprawdzić cenę jaka jest w USA Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 blisko 700 złkupowałem u jednego z oficjalnych sprzedawc?łw St. Croix w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Luka81:Mam wspomnianą elitkę 2,30 do 11 gr i za chiny ludowe nie nadaje się do łownia pstrąg?łw!!! Witam. Mo?źesz rozwinąć wypowiedź- czemu ten kijek a?ź tak bardzo nie nadaje się na pstrągi? I jeszcze- jakich ?źyłek u?źywasz na pstrą?źki do kijka AVS86MHF2? Pytam z zawodowej ciekawości Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Na pstrąga stosuję ?źyłki 0,20 do 0,24 a jak trzeba to i grubiej chocia?ź łowiłem tym avidem okonie, klenie itp na znacznie cieńsze ?źyłki.Dlaczego wspomniana elitka się nie nadaje? jak ktoś się uprze to będzie łowił jednak to jest kij do wertykalnego łowienia a więc bardzo delikatna i czuła szczyt?łwka, kij bardzo szybki w moim odczuciu zbyt szyki na pstrągi, ponadto prowadzenie nawet pięciocentymetrowego woblera w bystrym nurcie znacząco wygina szczyt?łwkę co dyskwalifikuje wędkę z takiego łowienia.Lepiej w pełni wykorzystać ten patyk do DS lub jigowania ale raczej w wodach stojących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario6565 Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Witam , kt?łry z tych 3 bedzie najlepszy na pstrągale ???TRS60MFTRS60MLFTRS60LF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario6565 Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 lub premier , ale czy opłaca się doło?źyć ?PS60MLFPS60LF , moje przynety to wobki max. 7cm , blaszki max 3 , i gumy na gł?łwkach 5-7g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Pewnie premier ale jak miałbym premiera to wolę batsona z rx7 i z pracowni.Masz w dziale sprzedam jednoskład bacia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 A moze taki : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Ale proponujesz rybkę czy zestaw? <_< Swoją drogą oboje piękni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Guzu a jakie to parametry tego trumfolca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Watek jest o triumfach spod znaku St Croix.proponuje wedke widoczna na fotkach.Daje rade na b ladne pstragi, a o szczegoly polecam zapytac Wlasciciela - @rocky-ego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Witam , kt?łry z tych 3 bedzie najlepszy na pstrągale ???TRS60MFTRS60MLFTRS60LF a dlaczego taki kr?łtki? z pod lodu chcesz łowić?proponowałbym raczej TRS86MF2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario6565 Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 nie , na kijek bede czasem łapał z ł?łdki , a kr?łtki dlatego gł?łwnie bo łowie na bardzo małej rzeczce ( odcinek Kaczawy w Złotoryji gł?łwnie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi