rybspinn Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Witam, ma ktoś może jakieś info odnośnie zbiornika na Wełtawie jakieś 30 km w dół od Pragi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 W jakim sensie "w dół od Pragi"? Czy chodzi Ci o jakąś zaporówkę w dół rzeki? Bo ja o takiej nic nie wiem, między Pragą a ujściem do Łaby są jakieś zapory chyba, ale zbiorników zaporowych to tam się raczej nie stwierdza.Chyba że chodzi o "w dół mapy" od Pragi. W górę rzeki to są, dwa pięknie położone w górach zbiorniki zaporowe, głębokie i z czystą wodą, Orlik i Slapy. Na jednym z nich miałem okazję spinningować w roku ubiegłym. Bardzo fajne widoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybspinn Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Chodzi o Slapy, wcześniej nie mogłem znaleźć nazwy tego zbiornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zbiornik we władaniu Czeskiego Związku Wędkarskiego. Bardzo głęboki, stromo opadające, kamieniste brzegi. Woda bardzo przejrzysta, dno piaszczyste najczęściej w zatokach wrzynających się wgłąb lądu, te miejsca chyba najbardziej interesujące. Ryby łowi się na głębokościach zależnych od pory roku, ale najczęściej 10-25m, używanie kotwicy jest kłopotliwe. Przy flaucie lepiej ustawiać się na silniku elektrycznym. Znam jeden szeroki ale bardzo długi slip, blisko zapory.Zbiornik bardziej popularny wśród karpiarzy. Z ryb spinningowych klasyka, szczupak, okoń, sandacz i trochę suma. Ja raczej celowałem w sandacze, ale specyfiką tej wody jest długie, wolne wychładzanie. Generalnie im zimniej i później tym lepiej. Sandacze niestety małe i średniej wielkości, ponad 70cm to już fajna ryba. W tym roku zamierzam się tam parokrotnie wybrać ze swoją łódką, ale to raczej późną jesienią. Teraz sezon turystyczno-wypoczynkowy, tłok nad wodą i na wodzie, a i z rybą słabo, szkoda czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybspinn Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Dzięki za info !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 ahoj!celem nie powielania wątków bez potrzeby zapytam tutaj: czy macie jakieś doświadczenia ze streetfishingiem w czeskiej pradze? na yt jest trochę filmów, ale niestety z karpiem w roli głównej. będę mieszkał w pobliżu mostu karola i ta okolica mnie interesuje. za wszelkie info dot. opłat, rybostanu, itp. z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechofil Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Aby legalnie wędkować w Czechach musisz mieć kartę wędkarska - tak samo jak w PL i dopiero wtedy możesz zrobić opłatę albo na całe Czechy lub na konkretny region. Wełtawa jest zimną rzeką - średnio 4-5’C mniej niż np. Laba.Ja na praskiej Wełtawie łapałem od Żółtych Łaźni w górę do zapory - bardzo dużo ładnych okoni, trochę sandaczy 40-55cm i małe klenie. Nic innego nie złapałem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechofil Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Jak opłacasz pozwolenie to dostaniesz spis wszystkich rewirów (nie pstragowych) a tam masz wszystkie info o każdym rewirze W Czechach spinning jest dozwolony od 16/06 do końca roku Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechofil Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Tu są wszystkie potrzebne info techniczne https://www.podberak.cz/clanky/jak-ziskat-rybarsky-listek-a-povolenku.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi