Luckyguliver Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 (edytowane) Szczesliwym zrzadzeniem losu dostalem dodatkowy tydzien urlopu w drugiej polowie wrzesnia Postanowilem wiec, ze wezme ze soba wedki.To pierwszy warunek. Drugi warunek to slonce. A trzeci, zeby nie bylo zbyt daleko. Wybor wiec padl na basen Morza Srodziemnego. Po Europejskiej stronie oczywiscie Niestety nigdy ze soba wedek na taka wyprawe nie zabieralem wiec jestem zielony w temacie. Prosilbym wiec o jakies sugestie. Dziekuje. Ps Nie jestem ograniczony obowiazkami rodzinymi wiec caly czas mam wylacznie dla siebie Edytowane 28 Sierpnia 2016 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Napisz do Kuby, może coś zaproponuje:http://jerkbait.pl/topic/76366-andaluzja-cie%C5%9Bnina-gibraltarska-s%C5%82ona-mucha-popping-i-jig/?hl=gibraltar#entry1942640 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 HejW jaki rejon chcesz przyjechać?W ostatnim czasie łowienie ruszyło, czuć powoli jesień w powietrzu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Chcialem zeby bylo jak najtaniej wiec moze Grecja i okolice? Myslalem tez nad Portugalia bo kolega tam mieszka,serfuje i lowi ryby ale na razie nie daje znaku zycia wiec nie wiem czy z tego cos wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Z tego co dochodzą newsy w Grecji zbytnio nie powalczysz z brzegu, a Porto to już słabo śródziemne Ale ja bym zdecydowanie tam się wybrał, chyba większe szanse na ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) "Newsy" czyli uchodzcy? A co z wyspami jak Malta czy Cypr? Ogolnie to mi wszystko jedno gdzie polece wazne zeby bylo troche slonca, szansa na rybe i zeby mi nie strzaskalo portfela za bardzo Jesli mowisz ze Portugalia bylalby lepsza to gdzie mnie wiecej uderzyc? Gdyby z tego nic nie wyszlo to zawsze moge wybrac sie do Kornwalii ale ze bylem tam juz raz w tym roku to wolalbym w nowe miejsce. Edytowane 29 Sierpnia 2016 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Z tego co dochodzą newsy w Grecji zbytnio nie powalczysz z brzegu (...) Hmm... ciekawe te newsy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Nigdy nie byłem, było kilku znajomych i ogólnie nie byli w stanie za wiele powalczyć. Co oczywiście o niczym nei świadczy, mogli trafić na zly moment etc.Z Chorwacji też widziałem jakieś ciekwe ryby połowione - może warto to rozważyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Łącząc ten wątek i post w temacie Sea Bass to oczekiwania Kolegi są następujące:sea bass, spinning, słońce, Grecja.... i słusznie . Zasugeruję Morze Egejskie, wyspy na tym morzu, są bassy, co więcej ładne bassy, jest słońce, nie jest drogo, jest niedaleko i sensowne połączenie komunikacyjne.Więcej informacji jak Kolega ewentualnie będzie zdecydowany na ten kierunek. A jakie ryby tam się łowi, pierwszy z "teraz", drugi z wiosny (foto M.A.): 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Kawal bass'a Mozna je tez w nocy spinem lowic? Czy wrzesien to okres kiedy te ryby w "okolicy" Morza Egejskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Na Wyspach Egejskich miejscowi guru łowią je głównie po zmierzchu, w porze dziennej to nieczęsty przyłów tylko.Główny sezon na bassa w całej Grecji to zima, w części kontynentalnej, Wyspach Sarońskich czy Jońskich widać wyraźnie, że w porze letniej ilość łowionych ryb mocno spada.Trochę łamią ten schemat wspomniani specjaliści od bassów z Wysp Egejskich, bo bass jest dla nich całorocznym celem połowu.Co ciekawe, do niedawna powszechnie uważano, że bass tam nie występuje, głównie na spinning łowiono miejscową odmianę barrakudy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskie Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Możesz spróbować Chorwację lub okolice Gibraltaru. II połowa września to dobry moment na średnie tuńczyki (10-40 kg).W Chorwacji jesienią jest sporo zawodów w połowach tuńczyka. Poszperaj w necie. Może załapiesz się na jakąś jednostkę.Zawsze warto podpatrzeć fachowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Kurcze te tunczyki to tycko za duze, tym co mam bym ich nie polowil:) Musialbym sie w nowy sprzet zaopatrzyc a to koszta Widze tez teraz, ze bedzie trudno ta wyprawe ogarnac w kilka dni. Przekopywanie int zajmuje czas. Oprocz tego wrzesien to jeszcze nie koniec sezonu i np bilety lotnicze do Grecji z Uk to ok £250-300. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Większość łodzi ma sprzęt na pokładzie, ale ceny są dość spore, tutaj w okolicy rozmowa zaczyna się od 500-600e do 1200e za dzień na większej łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 2 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 500-600E od lebka czy za lodke? Ja na razie chialbym poprobowac lowienia ze skal a potem jak apatyt zacznie rosnac do zabiore sie za plywanie na lodce i uzywanie ciezkiego sprzetu. Na razie to abstrakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Za łódkę. Zalezy gdzie i na kogo trafisz, większość łodzi tutaj to trollin, trolling, trolling... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 2 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 (edytowane) Trolling czyli kij wbity w poklad a ja siedze z boku i obserwuje czy mi wedki nie wciaga do wody? Jesli tak to chyba to nie dla mnie. Edytowane 2 Września 2016 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Czasem znajdziesz ludzi łowiących na spin, czy jak my - na muchę i spin, ale to bardzo duża rzadkość. Szczególnie w lżejszym wykonaniu, ryby do których nie musisz budować 3-5mcy przed przyjazdem kondycji na siłowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byq44 Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Jezeli moge dodac 3 grosze to. Corfu i Zakyntos to lowienie na lekko, tez na splawik i lekki spin. Mozna bassa tez zlapac, duzo malych rybek. Majorka i Ibiza to juz mozna trafic barakude i inne wieksze rybki. Lowilem na tych wyspach i fajna zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Małych ryb, takich powiedzmy do wielkości dłoni to jest dużo (o greckich wybrzeżach piszę).Krótkie odwiedziny na Thira i zabawa w LRF, ale zestaw Kolegi mocno przetestowała ładna stira (Goldblotch Grouper): (foto by nikas) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Możesz spróbować Chorwację lub okolice Gibraltaru. II połowa września to dobry moment na średnie tuńczyki (10-40 kg).W Chorwacji jesienią jest sporo zawodów w połowach tuńczyka. O tej porze roku BFT gonią na północ za żerem i prawie "pukają" we "drzwi Bałtyku" , Co prawda celowy połów tych ryb w wodach norweskich czy duńskich jest prawnie zakazany, ale w ub. roku Norwegia zezwoliła swoim rybakom na odłowienie i sprzedaż kilku ton tuńczyków. W poniedziałek (19.09) w Skagerraku dwaj duńscy wędkarze złowili i wypuścili BFT o długości 303 cm, jego masę ostrożnie szacują na ok. 400 kg a najprawdopodobniej był sporo cięższy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 21 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2024 Hej,ma ktoś jakieś doświadczenie z łowieniem na Malcie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 22 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2024 Czyli jednak nikt tu nie próbował. Trudno, jakos będzie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dany7676 Opublikowano 1 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2024 Witam, wybieram się za 3 tygodnie na Maltę i oczywiście biorę z sobą spina. Do tych co byli i łowili tam, na jakie przynęty spinningowe się nastawić? Mam hotel blisko za toczek z łódkami i tam się nastawiam na zabawę. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezi Opublikowano 3 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2024 Witam, wybieram się za 3 tygodnie na Maltę i oczywiście biorę z sobą spina. Do tych co byli i łowili tam, na jakie przynęty spinningowe się nastawić? Mam hotel blisko za toczek z łódkami i tam się nastawiam na zabawę. DziękiJestem teraz na Malcie, co prawda bez wędki, ale co chwilę obserwuję lokalesów. Generalnie w zatokach i portach łowią na bata na chleb, jakieś drobne rybki są, między nimi wielokrotnie widziałem coś pokroju makreli, ale nie wiem co to było. Czasem na skałach ktoś na surfcasta łowi, często widać 'gruntowców' z jakimś mięsem na haczyku. Spiningiste jednego widziałem, ale młodzik amator totalny, chyba ot tak sobie wyszedł wobem porzucać, aczkolwiek tempo miał boleniowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi