Skocz do zawartości

Gdzie mozna by spedzic tydzien z wedka nad Morzem Srodziemnym?

Luckyguliver

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem teraz na Malcie, co prawda bez wędki, ale co chwilę obserwuję lokalesów. Generalnie w zatokach i portach łowią na bata na chleb, jakieś drobne rybki są, między nimi wielokrotnie widziałem coś pokroju makreli, ale nie wiem co to było. Czasem na skałach ktoś na surfcasta łowi, często widać 'gruntowców' z jakimś mięsem na haczyku. Spiningiste jednego widziałem, ale młodzik amator totalny, chyba ot tak sobie wyszedł wobem porzucać, aczkolwiek tempo miał boleniowe...

Cześć bezi, dzięki bardzo za odpowiedź. Czyli generalnie wygląda to podobnie jak na innych morzach w ciepłych stronach Europy. Lokalsi to grunt i pewnie jakieś kałamarnice albo krewetki na haku. Ja popróbuje na delikatny spinning z jakimiś twisterkami zobaczymy czy coś z tego wyjdzie.  :)

Polecam obrotówki, małe wahadła, woblery powierzchniowe i wolno tonące. Jak znajdziesz jakąś główkę kamienną, np na wyjściu z portu to polecam dropshota. Można połowić. Popatrz czy masz jakieś rafki blisko brzegu, tak max 50m, zapewne będą tam dorado podobne rybki. Moja podstawa z przynęt gumowych to imitacja krewetki.

Polecam obrotówki, małe wahadła, woblery powierzchniowe i wolno tonące. Jak znajdziesz jakąś główkę kamienną, np na wyjściu z portu to polecam dropshota. Można połowić. Popatrz czy masz jakieś rafki blisko brzegu, tak max 50m, zapewne będą tam dorado podobne rybki. Moja podstawa z przynęt gumowych to imitacja krewetki.

Dzieki bardzo za info