Skocz do zawartości

Prosze o pomoc w dobraniu kreciołka na Wisłe

sowos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Panowie chciał bym sie zdac na wasze doswiadczenie, wiec prosze o pomoc w dobraniu kreciołka do max 1000-1200zł Chciał bym aby ten kreciołek był w miare uniwersalny, czyli dało sie nim krecic długi czas za bolkiem i sandaczem ale zeby tez wytrzymał hol suma w razie co. Jestem zwolenikiem wobler?łw, ale gumami tez sie posługuje na dosc ciezkich gł?łwkach jesli juz. I oczywiscie zalezy mi na wysokiej kulturze pracy przez długi czas:) Rozmyslałem na Stradic-iem, Twin power lub Caldia albo GS8 Podpowiedzcie cos jesli mozecie sie wypowiedziec na poczatek o tych kołowrotkach, chyba ze macie pomysł na cos lepszego?:D Za wszystkie podpowiedzi bardzo dziekuje!

Zeby w razie co wytrzymal to mysle ze Shimano 4000 albo Daiwa 3000 bedzie wlasciwym wyborem.

A jak chodzi o konkretny model to bym wykluczyl wszystkie kolowrotki z obudowa grafitowa, magnezowa i skupil sie na starych metalach ;)

Zaproponowany TP brzmi sensownie, Daiwa Emblem tez.

Na sile nie szukalbym czegos innego niz to co wydaje sie najbardziej oczywistym.

Stradica, Caldie czy GS8 to bym sobie odpuscil.

W zasadzie łowię tylko w Wiśle i gdybym w tej chwili wymieniał kołowrotki i przeznaczył taki fundusz jak Ty, to od razu wziąłbym to: http://www.mefistofishing.pl/shimano-twin-power-4000h-szpula -unikat-japan-p-611.html

i ewentualnie doło?źył Slammera 360.

Aaa, kręcę Stradiciem 4000 i Caldią 3000, raczej nie narzekam i dlatego na razie nie wymieniam ;) .

Dzieki za podpowiedzi. Własnie dogaduje sie z kolega Mefisto co do kreciołka i chyba padnie własnie na tego TP 4000H:)

Fajny kręciołek, z tego Shimano TWIN POWER 4000H, ze względu na wysokie przeło?źenie, na bolenia pasuje jak ulał, sam jestem ciekawy. jak się zachowuje ten kołowrotek, przy prowadzeniu wobler?łw stawiający du?źy op?łr, czy czuć to na korbie... dobrze by było po zakupie, wziąć go na warsztat i wymienić smar przed łowieniem.

Ta szpulka TWIN POWER 4000H z nawiniętą ?źyłką. powinna znaleźć się tutaj.

Dzieki za podpowiedzi. Własnie dogaduje sie z kolega Mefisto co do kreciołka i chyba padnie własnie na tego TP 4000H:)

Będziesz zadowolony :mellow: mam owego bandytę i jest konkret...na razie jest na sucho kręcony bo od niedawna u mnie le?źakuje... ale pierwsza wra?źenia są bardzoo dobre...jutro wyskakuje z nim na suche testy w wobkami bez kotwic <_< :mellow: bo ju?ź mnie kreci strasznie :D

pozdro Czoper

• 1 miesiąc temu...