Skocz do zawartości

Znad Kwisy

popper

Rekomendowane odpowiedzi

jestem chętny na wypad jakby ktoś chętny pisać odezwę się na pewno.

kilka wypadów ogólnie w tym roku 5 za mną nad Kwisą ( kościelnik, lubań, radogoszcz , nawojów ) bez ryb wyjazdy po kilka godzin 6 około zero ryby. czekam teraz aż woda opadnie i może wtedy cos się ruszy.
w tamtym roku po tylu wyjazdach miałem chociaż z 3 rybki i to nawet 48 sie trafił na pierwszym wypadnie a w tym roku cisza.

a jak tam pomiędzy Nowogrodziec a Kliczkowem panowie  lub całkiem przy Świętoszowie ???

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Kwisa umarła chyba naturalnie. na 20 wypadów bez ryby nic zero nawet w wodzie nic nie widać.

popytałem po znajomych to jednemu w leśnej udało się złowić 3 pstrągi 25 cm haha śmiech na sali.

masakra wszysko odłowione przez kłusoli lub kormorany bo sam 2 widziałem jak nurkowały.

tylko płakać

Wczoraj dwie godzinki nad Kwisą w warunkach ciężkich terenowo, skradanie się do brzegu podchodzenie na kucaka i test nowego kijka dal kilka rybek. Oraz piękny przyłów w postaci bolenia 62cm na kijku do 6g. Odcinek poniżej Żagania tylko tyle powiem i wolno prowadzona obrotówka.

Nie prezentujemy ryb złowionych w okresie ochronnym.

post-51082-0-02859200-1490935573_thumb.jpg

post-51082-0-48248600-1490935610_thumb.jpg

Edytowane przez milupa
  • Like 7

Ale w okolicach zagania łączy się z bobrem prawda?

Od ujścia Kwisy do Bobru, do Żagania jest jeszcze kilka kilometrów, licząc oczywiście nurtem Bobru. Gdzie tam Kwisie do Żagania?

Lepiej nie podawaj miejsc swojego połowu, bo Twoja relacja traci wiarygodność.

Napisz po prostu złowione w Kwisie, lub złowione w Bobrze koło Żagania. Albo w ogóle nie pisz gdzie łowiłeś te ryby, bo poddajesz w wątpliwość ten połów.

• Like 3

Wczoraj dwie godzinki nad Kwisą w warunkach ciężkich terenowo, skradanie się do brzegu podchodzenie na kucaka i test nowego kijka dal kilka rybek. Oraz piękny przyłów w postaci bolenia 62cm na kijku do 6g. Odcinek poniżej Żagania tylko tyle powiem i wolno prowadzona obrotówka.

Gratulacje. A reszta co tak hejtuje o byle g ,niech lepiej idzie na ryby...

• Like 3

Mam pytanie, jest ktoś zorientowany jak jest z przejazdem do Kwisy poniżej Świętoszowa. Czy ta lokalna droga łącząca autostradę z Łozami jest przejezdna normalnym pojazdem, czy trzeba mieć transporter opancerzony żeby nie utknąć, w Świętoszowie jest remont mostu i zalecane są objazdy przez Żagań ale to kawał drogi...