Myku1987 Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Woda wysoka po roztopach i opadach deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Kwisa, chwilowo wyłączona: http://eluban.pl/rozmaitosci/5696,rosnie-poziom-wody-w-rzekach.htm W niedzielne południe woda wysoka. Wzbierająca. Nawet dało się poprowadzić przynętę ale wieczorkiem wciąż "rosła" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak2518 Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Może jakieś wspólne wędkowanie na kwisie jak woda opadnie okolice gryfowa leśnej ew. Lubań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 jestem chętny na wypad jakby ktoś chętny pisać odezwę się na pewno.kilka wypadów ogólnie w tym roku 5 za mną nad Kwisą ( kościelnik, lubań, radogoszcz , nawojów ) bez ryb wyjazdy po kilka godzin 6 około zero ryby. czekam teraz aż woda opadnie i może wtedy cos się ruszy.w tamtym roku po tylu wyjazdach miałem chociaż z 3 rybki i to nawet 48 sie trafił na pierwszym wypadnie a w tym roku cisza.a jak tam pomiędzy Nowogrodziec a Kliczkowem panowie lub całkiem przy Świętoszowie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piastun Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Poniżej Kliczkowa kawa z mlekiem, powyżej nie byłem ale pewnie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Bardzo wysoki poziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 tak samo okolice lubania ale juz pwoli woda opada wiec może w tym tygodniu sie uda cos wyskoczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Jak tam panowie u Was jakaś ryba była ?? ja po dwóch wypadach zero brak kontaktu z rybą. dzisiaj planuje wyskoczyć w górę rzeki ponad zrbiornik złotniki gdzieś okolice mirska zobaczymy czy cos będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 11.03. Powyżej Kliczkowa - 0 kontaktu z rybą. Nic nawet okonka. Jakby w rzece była tylko woda i nic więcej. 400 rzutów, 20 przynęt - bez efektu.Za to bobry mają się tam świetnie, co 5 metrów drzewo w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Kwisa umarła chyba naturalnie. na 20 wypadów bez ryby nic zero nawet w wodzie nic nie widać.popytałem po znajomych to jednemu w leśnej udało się złowić 3 pstrągi 25 cm haha śmiech na sali. masakra wszysko odłowione przez kłusoli lub kormorany bo sam 2 widziałem jak nurkowały.tylko płakać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 przeleciałem cały asortyment twisterki, obrotówki, CF Kwiskie każdy model, wachadłówki i nic cisza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak2518 Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Jeden 35 się trafił na gumę, rybki zaczynają być aktywne dużo wyjść i spadów dwie godziny nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Jeden 35 się trafił na gumę, rybki zaczynają być aktywne dużo wyjść i spadów dwie godziny nad wodą Ten wpis, to na pewno dotyczy Kwisy? Jeśli to nie pomyłka, to bardzo się cieszę, jest nadzieja .Chyba że te wieści to z OS-u? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak2518 Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Tak dotyczy kwisy ale wybaczcie ale nie powiem gdzie, mam namierzone dwie sztuki ponad 50cm 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermano Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Szczupak2518 i po co te smaki nam robisz? :-) ja w tym roku dopiero jednego złapałem wymiarka. Straszna lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak2518 Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Dziś na bobrze jeden 35 jutro atakuje znowu Kwisę dam znać jak wrócę może jakies zdjęcia porobię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak2518 Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 (edytowane) Wczoraj dwie godzinki nad Kwisą w warunkach ciężkich terenowo, skradanie się do brzegu podchodzenie na kucaka i test nowego kijka dal kilka rybek. Oraz piękny przyłów w postaci bolenia 62cm na kijku do 6g. Odcinek poniżej Żagania tylko tyle powiem i wolno prowadzona obrotówka. Nie prezentujemy ryb złowionych w okresie ochronnym. Edytowane 31 Marca 2017 przez milupa 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 piękne sztuki gratulacje oby więcej takich połowów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piastun Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Doskonale rozumiem, że ukrywasz Swoje miejsca, ale Kwisa poniżej Żagania to chyba nie płynie? I oczywiście gratuluję połowu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak2518 Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Ale w okolicach zagania łączy się z bobrem prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 @Szczupak - co to za UL cast na fotkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Ale w okolicach zagania łączy się z bobrem prawda? Od ujścia Kwisy do Bobru, do Żagania jest jeszcze kilka kilometrów, licząc oczywiście nurtem Bobru. Gdzie tam Kwisie do Żagania?Lepiej nie podawaj miejsc swojego połowu, bo Twoja relacja traci wiarygodność.Napisz po prostu złowione w Kwisie, lub złowione w Bobrze koło Żagania. Albo w ogóle nie pisz gdzie łowiłeś te ryby, bo poddajesz w wątpliwość ten połów. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kot Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 ...łowienie pstrągów kijkiem o cw. do 6 gr., to brak szacunku do tych ryb !!! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Wczoraj dwie godzinki nad Kwisą w warunkach ciężkich terenowo, skradanie się do brzegu podchodzenie na kucaka i test nowego kijka dal kilka rybek. Oraz piękny przyłów w postaci bolenia 62cm na kijku do 6g. Odcinek poniżej Żagania tylko tyle powiem i wolno prowadzona obrotówka. Gratulacje. A reszta co tak hejtuje o byle g ,niech lepiej idzie na ryby... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piastun Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Mam pytanie, jest ktoś zorientowany jak jest z przejazdem do Kwisy poniżej Świętoszowa. Czy ta lokalna droga łącząca autostradę z Łozami jest przejezdna normalnym pojazdem, czy trzeba mieć transporter opancerzony żeby nie utknąć, w Świętoszowie jest remont mostu i zalecane są objazdy przez Żagań ale to kawał drogi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi