Skocz do zawartości

Znad Kwisy

popper

Rekomendowane odpowiedzi

• 8 miesięcy temu...
  • 7 miesięcy temu...
  • 4 miesiące temu...

okolice Świętoszowa : sytuacja następująca duży stan wody ale ciągnie się on od Leśnej duże opady śniegu i deszczu więc nie ma co się dziwić.
kilka złowionych max 34cm reszta poniżej, ale bez szału ani jeden nie siadł na gumę tylko woblery. A w tamtym roku na gumę o tej porze roku szło wyciągnąć po 20 sztuk - dwudziesto-centymtrowych teraz ich nie widać i nie słychać.

• Like 1

okolice Świętoszowa : sytuacja następująca duży stan wody ale ciągnie się on od Leśnej duże opady śniegu i deszczu więc nie ma co się dziwić.

kilka złowionych max 34cm reszta poniżej, ale bez szału ani jeden nie siadł na gumę tylko woblery. A w tamtym roku na gumę o tej porze roku szło wyciągnąć po 20 sztuk - dwudziesto-centymtrowych teraz ich nie widać i nie słychać.

Bo zjedzone

Po mojemu to trzeba spędzić trochę czasu nad Kwisą, jak każdą inny wodą, żeby wiedzieć co i jak.

Swego czasu spędziłem trochę godzin na tą rzekę.

Były dni że nic się nie dzialo.

Były dni kiedy widać było rybki.

Był też dzień w którym rzeka Kwisa a dokładnie jej mieszkańcy (pstrągi) zweryfikowali mój sprzęt.

• Like 3

• 11 miesięcy temu...

Chyba już nie ma ryb w Kwisie jak tu taka cisza ale plan jest aby zapoznać się z sudeckimi rzeczkami tej zimy. Czy ktoś może uprzejmie odpowiedzieć czy Kwisa to jest rzeczka która nadaje się do brodzenia z muchówką (np. w okolicy wyżej wspomnianego Świętoszowa?) czy to może za głęboka do brodzenia rzeka?