Skocz do zawartości

Znad Kwisy

popper

Rekomendowane odpowiedzi

w okolicy Świętoszowa głównie rzeka nadaje się do spiningu trochę zarośnięte brzegi dużo podmytych i zwalonych drzew.

jednak w woderach są miejsca gdzie da się przejść rzekę bez problemu. Teraz przy niskim stanie wody spokojnie da się poruszać w wodzie.

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Jak tam Panowie coś się ruszyło w waszych odcinkach na Naszej pięknej rzece, w moich okolicach Lubania cisza małych pstrążków 10-25cm dalej nie widać w wodzie jak i na haku :mellow:

co do większych sztuk na dzień (3-4h) wędkowania jakaś 1-2 sztuki się trafi 30-45 cm ale bez szału.

coś Ciężkie te rozpoczęcie sezonu, porównując do roku wcześniejszego gdzie na wyjazd trafiało się około 5-10 sztuk maluchów. teraz jakby ich nie było.

jak u Was to wygląda :wub: :wub: :wub:

Edytowane przez fubu08

Witam. Na jakie ryby mogę się nastawiać jeśli chodzi o okolice Lubania? Kleń, Jaź wchodzi w grę czy raczej tylko pstrągi od roku dopiero tutaj mieszkam więc warto się dowiedzieć nim skompletuję sprzęt pod daną wodę.

Pozdrawiam

Od ponad 10 lat, nie spotkałem na tym odcinku jazia ani klenia. Prędzej okonia, szczupaka i lipienia

Ostatnio jednak, trudno o cokolwiek.

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Dziś drugi pobyt na tej rzeczce - tylko kilka krótkich pstrazkow i lipkow.

----

Pechowo zgubiłem dwustronne pudełko z muchami - sporo zlociszy warte - może ktoś znalazł?

Na którym odcinku łowiłeś?

Jutro jadę na Kwisę, mogę zerknąć jeżeli to te same odcinki.

Pozdrawiam:

Adam K.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

okolice autostrady:

- powyżej - okolice zaznaczone na mapie jako "meandry raby" i drugi odcinek to powyżej Świętoszowa rejon 800- 1500 metrów w górę od mostu.

Dzięki za zwrócenie uwagi - mogą leżeć gdzieś przy brzegu, na wypłyceniu na prawym brzegu - może zgubiłem przy rozbieraniu "jak szedłem za małą potrzebą". Pudełko dwustronne, przezroczyste pokrywki z niebieskimi elementami.

Dzięki za zainteresowanie.

• 8 miesięcy temu...