Jozi Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Neopreny mam za sobą a TY jak chcesz mo?źesz mieć przed sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 bo to ewolucja wedkarza jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Jerry słusznie prawisz, najlepiej samemu się przekonać, jak się popłynie w neiprenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 hmmmmm panowie m?łgłby ktoś wkoncu jakos to podsumować??bo juz teraz nie wiem kt?łre sa najlepsze do brodzenia.. Dwa lata, jakoś temu było. Stanąłem przed takim samym problemem.Łatwiej, nieco taniej i prościej było, kupić neoprenowe Oceany, z kaloszkiem na filcu. P?łźniej zabrałem je nad wodę. Dwukrotnie.Raz były to p?łźnojesienne łowy, nad Dunajcem. Drugim razem łowy w Bałtyku.O ile zało?źyłem je w pierwszym przypadku, chodząc za głowatką, o tyle szybciej zrezygnowałem, z tej wątpliwej przyjemności, ju?ź w drugim przypadku.Od tamtej pory, neopren traktuję jako zło konieczne, w przypadkach brodzenia zimą (co zdarza się niezmiernie rzadko, by nie powiedzieć wcale) oraz jako rezerwę, zło?źoną w baga?źniku gdy moczę oddychające? Solvkrokeny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Ja przerabiałem jedne i drugie (chyba ka?źdy kto ma oddychające, wcześniej pr?łbował neopren?łw). O ile wszystko jest w porządku, to oddychające biją na głowę neopreny. Po całym dniu aktywnego łowienia w neoprenach człowiek jest umęczony jakby w kamieniołomie robił, mokry jakby się w ubraniu kąpał (ale nie w wodzie a we własnym pocie), i śmierdzi niemiłosiernie - dziękuję, postoję. Mam jednak problem, z kt?łrym podpinam się pod wątek Wujkamianowicie mam oddychające rapale (kupiłem, bo były w niezłych pieniądzach) i niestety mi ciekną - nie m?łwię o materiale, ale o neoprenowych skarpetach - o ile oryginalne niezbyt dobrze traktowałem i miały prawo się zniszczyć, o tyle teraz mam skarpety dorabiane przez p. Błauciaka, i dziś czwarty raz w wodzie i mokro. Po zdjęciu śpioch?łw ciuchy do połowy łydki mokre, ?źe mo?źna wykręcać. Tu mam pytanie do u?źytkownik?łw simms?łw, solvkroken?łw itp.: czy Wy macie podobnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Jak Błałuciak dorabiał skarpety to porostu reklamuj.M?łwił, ?źe ma extra kleje japońskie to dlaczego ma cieknąć po 4 razach.Sprawdziłeś miejsce przecieku? Jest często wilgotno jak się noga spoci ale woda to coś nie teges. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Witam, Niestety cieknace skarpety sa najwieksza zmora spodniobutow. Mialem podobny przypadek w moich Simmsach, pomogl jakis preparat Loona z tych bardzo szybko schnacych ( bodajze UV wader repair). Z tego co wiem bardzo dlugo wytrzymuja Orvisy i jak cos zacznie cieknac wymieniaja na nowe aczkolwiek owe informacje pochodza z UK. Mokre skarpety w lecie to normalka. Przy wysokich temperaturach nawet Gore-Tex nie radzi sobie z odprowadzeniem wilgoci. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Ja przerabiałem jedne i drugie (chyba ka?źdy kto ma oddychające, wcześniej pr?łbował neopren?łw). O ile wszystko jest w porządku, to oddychające biją na głowę neopreny. Po całym dniu aktywnego łowienia w neoprenach człowiek jest umęczony jakby w kamieniołomie robił, mokry jakby się w ubraniu kąpał (ale nie w wodzie a we własnym pocie), i śmierdzi niemiłosiernie - dziękuję, postoję. Mam jednak problem, z kt?łrym podpinam się pod wątek Wujkamianowicie mam oddychające rapale (kupiłem, bo były w niezłych pieniądzach) i niestety mi ciekną - nie m?łwię o materiale, ale o neoprenowych skarpetach - o ile oryginalne niezbyt dobrze traktowałem i miały prawo się zniszczyć, o tyle teraz mam skarpety dorabiane przez p. Błauciaka, i dziś czwarty raz w wodzie i mokro. Po zdjęciu śpioch?łw ciuchy do połowy łydki mokre, ?źe mo?źna wykręcać. Tu mam pytanie do u?źytkownik?łw simms?łw, solvkroken?łw itp.: czy Wy macie podobnie? @Kriss, kiedyś (ze 2 lata temu) umieściłem przestrogę na forum odnośnie śpioch?łw i but?łw Rapali.Moje ciekły praktycznie wszędzie, gdzie się dało, a buty rozleciały się w pył po sezonie. Mam teraz Caperlany z Decathlonu i nie mam problem?łw. Kolega śmiga w Solvkrokenach i tak?źe jest git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 No i stało się, dzisiaj kupiłem swoje pierwsze oddychające śpiochy w Decathlonie. Widocznie tak miało być bo akurat model kt?łry mnie interesował został przeceniony o 180zł, więc zamiast 480 zapłaciłem 300 Byłem zadowolony z wyboru w momencie jak wziąłem je do ręki bo prawie nic nie wa?źą wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 to ze nic nie waza to pierwsza zaleta ktora b.szybko docenisz aha teraz dopasuj buty i pamietaj zeby byl luz i wygodnie dla stopy ...po marszu szczegolnie w gorac stopy puchna i trzeba o tym pamietac ..najlepiej mierzyc na grube skarpety . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Wziąłem trochę za du?źe, więc powinno być ok, jutro idę wypr?łbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magnum666 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 A myślałeś o czymś z Taimienia? http://www.taimen.com/mt/product_info.php?cPath=316_77&p roducts_id=5380 Cena z butami całkiem zachęcająca. Opinie - chyba całkiem dobre - zajrzyj na multi.pl... http://www.multiplikator.pl/forum/index.php?topic=3781.0 Niestety, nie jest tak r?ł?źowo...Mam Taimienie od kwietnia 2010. Wytrzymały bez przeciek?łw...jedno 2 godz. łowienie. Dało się w nich łowić jeszcze kilka m-cy (miałem mokre tylko stopy), potem brały wodę do kolan...Reklamowałem je, niby naprawili i dalej to samo...Nie opłaca mi odsyłać i9ch kolejny raz. Buty te?ź są do kitu, pordzewiały zaczepy sznur?łwek i tną je na potęgę...Jedne sznur?łwki wytrzymywały mi max. 2 tyg. Ale jak się okazało, to nie podlega gwarancji... Kupiłem teraz gacie Redingtona i buty Cabelasa bez metalowych części. Po pierwszym łowieniu w nowym komplecie powiem tylko jedno, byłem głupi, ze kupiłem Taimenie... Jaki masz model Redingtona i jak się sprawdzają?Pytam bo kupiłem CPX, ale nie mam do nich but?łw, więc jeszcze ich nie przetestowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaarianG Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Wujek i jak Ci sie sprawdziły te z decatlona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Byłem kilka razy i na razie jestem zadowolony, du?źo wygodniejsze od neopren?łw,szczeg?łlnie jak ktoś du?źo chodzi po brzegu.wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 No i odgrzebuję bo przyszła kolej na mnie. Przeczytałem rzetelnie cały wątek. Moje wnioski: Śpiochy plus buty do brodzenia bez metalowych element?łw przy szn?łr?łwkach podbite gumą i z kolcami-czyli mogą być bhp na blachowkrętach. Tylko pytanie jakie?Powiedzmy, ?źe mam do wydania 1000zł. Mało albo du?źo bo zale?źy na co. Dostępne miejsca kupna(tak w zasiegu szybkiego wypadu i przymierzania): Vision, Decathlon, krakowska Głowatka(firmy Taimen, Simms i chyba Scierra), Ewentualnie Bielski Fishing Mart gdzie mają Greys. Mycie ciuch?łw to u mnie ?źaden problem. Będą u?źytkowane średnio cię?źko. A jest tego tyle, ?źe ratuuunku pomocy.A najbardziej to mnie interesuje ile razy Wujek był ju?ź w tych z decathlonu nad Wisłą i czy nie ciekną. Bo cena super atrakcyjna.Oraz czy lepiej kupić dro?źsze śpiochy i buty BHP za st?łwkę, czy zainwestować w obuwie dedykowane do śpioch?łw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 No i odgrzebuję bo przyszła kolej na mnie. Przeczytałem rzetelnie cały wątek. Moje wnioski: Śpiochy plus buty do brodzenia bez metalowych element?łw przy szn?łr?łwkach podbite gumą i z kolcami-czyli mogą być bhp na blachowkrętach. Tylko pytanie jakie?Powiedzmy, ?źe mam do wydania 1000zł. Mało albo du?źo bo zale?źy na co. Dostępne miejsca kupna(tak w zasiegu szybkiego wypadu i przymierzania): Vision, Decathlon, krakowska Głowatka(firmy Taimen, Simms i chyba Scierra), Ewentualnie Bielski Fishing Mart gdzie mają Greys. Mycie ciuch?łw to u mnie ?źaden problem. Będą u?źytkowane średnio cię?źko. A jest tego tyle, ?źe ratuuunku pomocy.A najbardziej to mnie interesuje ile razy Wujek był ju?ź w tych z decathlonu nad Wisłą i czy nie ciekną. Bo cena super atrakcyjna.Oraz czy lepiej kupić dro?źsze śpiochy i buty BHP za st?łwkę, czy zainwestować w obuwie dedykowane do śpioch?łw. Krisu, ja mam te decathlonowe ju?ź ponad sezon i przeszły ostry test. Nie tylko w nadwiślańskich krzaczorach, ale tak?źe przetrwały dwa dwutygodniowe wyjazdy do Rosji i Mongolii. Są w tej chwili mocno poobcierane o kamienie, ale tak?źe jedna nogawka o drugą w okolicach łydek.Miałem jeden przeciek niedawno, ale został usunięty zestawem naprawczym i od tamtej pory dały radę w Słowenii i kilka razy nad Wisłą.Jak na tę cenę jest nieźle Widać natomiast, ?źe ju?ź się 'kończą'.Dlatego kupiłem nowe - Solvkroken.Wyglądają na solidniej wykonane, ale za to kr?łj mają kiepski (dziwne wcięcia pod pachami oraz szerokość jak na jakiegoś dinozaura). Jeśli chodzi o obuwie, to nad Wisłę mam BPH, poniewa?ź jest tam straszny syf, a ja łowiąc w tej rzece pokonuję małe dystanse.Za to na pstrągowe rzeki mam lekkie buty Guideline - mo?źe niezbyt trwałe, ale za to wyjątkowo wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Tak więc kolejna dobra opinia o Silvkrokenach, kt?łre są do przymierzenia w Bielskim FMie. Czekam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 z solvem mozesz nie trafic czesc zachwala czesc odsyla po pierwszej akcji simmsy freestone dobijam juz 3 sezon pare razy klejone (dwie nogawki oraz w kroku bo zajechalem je jeansami) systemem naprawczym bola do osadzania szyb w samochodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 A w Głowatce freestony i to z butami mieszczą się w moim bud?źecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 ebay panie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Mo?źe i tak ale wcześniej ściema i przymiarki w jakimś sklepie. Mam tak nieforemne body, ?źe nie kupuję ciuch?łw wysyłką bez wcześniejszego przymierzania. Wyleczyłem się dawno temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 dobry patent jedno wazne lepiej za duze niz za male Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Z Ebaya nie korzystałem od kiedy dolar był po dwa złote i ściągałem elektronikę z zagramanicy. Myślałem, ?źe to niemo?źliwe, ?źeby pamietać loginy i hasła ale poszło do strzała. Nawet na Pay Palu mam 10 dolc?łw Tylko nie pamiętam czy da się przelać złot?łwki z polskiego konta na Pay Pal. No i chyba w grę wchodzi UK bo ze stan?łw droga wysyłka i cło mogą przywalić. A jak jest z cłem od angoli to w sumie te?ź nie wiem, bo nigdy nic tam nie kupowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 da sie przelac zlotowki na pay pal nawet z pko u mnie dziala z uk bylo by szybko i bezbolesnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 I tak to chyba właśnie panie Szpiegulski zrobię. Dzięki, ?źe mnie zdopingowałeś, zeby m?łzgownicą ruszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi