Skocz do zawartości

Sezon boleniowy 2011 wkrótce... Przygotowania czas zacząć!!!

daMMka

Rekomendowane odpowiedzi

Za nie długo, bo 47dni (1maj) zaczynamy sezon poświęcony boleniowi.

Napewno wiele forumowicz?łw odlicza ju?ź dni :D

W wolnej chwili chwalcie się w doświadczeniami jak i sprzęt,

kt?łry nabyliście Aby ten czas zleciał miło i szybko,

bo większość ju?ź rączki zaciera xD

Więc zacznę: postarałem się o woblery boleniowe J.Sendala

Fotki wrzucę jak ju?ź przyjdą do mnie (kwiecień), warto czekać :D

• Odpowiedzi 147
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Ja ju?ź jestem przygotowany. Zestaw wobk?łw tonących i pływających Wojtka Zwolskiego, kręcioł zakupiony (w zamian ukradzionego), kijek bez zmian. Czekam na 1 maja ;)

Witam.

Ten ukradziony to chyba DAIWA EMBLEM 2500 był :unsure: , jak się koledze nim kręciło przy wobkach boleniowych :unsure:, ręka nie bolała od expresowego kręcenia :unsure:.

Mimo ze moj sezon boleniowy jest niestety bardzo krotki i zaczyna sie pozniej niz wiekszosci z Was to wiekszosc przygotowan juz mam za soba.

Zestaw najlepszych woblerow jakie znam JEST :D

Zestaw RH12 JEST :D

Gumki szadki pozyskane :D

Plecionka Avani wybrana i namierzona :D

...brakuje kilku Hermesow...ale to sie uzupelni niebawem :D

Pozdrawiam

Ja ju?ź jestem przygotowany. Zestaw wobk?łw tonących i pływających Wojtka Zwolskiego, kręcioł zakupiony (w zamian ukradzionego), kijek bez zmian. Czekam na 1 maja ;)

Witam.

Ten ukradziony to chyba DAIWA EMBLEM był :unsure: , jak się koledze nim kręciło przy wobkach boleniowych :unsure:, ręka nie bolała od expresowego kręcenia :unsure:.

Wbrew opiniom na odcinku Wisły gdzie ja łowię bolenie raczej nie przepadają na ekspresem. Powiedzmy trochę szybsze prowadzenie :D

Emblemik znakomicie się do tego nadawał. Eeeccchhhh.... jeszcze go będę miał.... :wacko:

Woblery boleniowe r?ł?źne, r?ł?źniste - pochodzenie Robert Hamer, Karol Chmielewski.

Kijki - Talon IM6 PLUS 10'0 3/8 - 3/4 ozi / Batson XST1264F RX8 2 3,20m 10-28g 10-17.

Kołowrotki niezmiennie od 4 sezon?łw Shimano Stradic 4000FH/2500FH, przesmarowane, kropnięte oliwką tu i ?łwdzie przez kolegę @Zorro.

Żyłka - P-Line oryginał 0,20mm.

Miejsc?łwek boleniowych :unsure: jak na razie brak :D.

Uzupełniłem sprzęt o :

CD BLRXLS2120MH

Daiwe Certate 3000

Z przynęt dokupiłem kilka szt Rapali Long Casting , kilka wobk?łw Edka Jankowskiego ( myślę ?źe Bolki mają podobno gust do Trotek ),klamki od Pawła i trochę dorobiłem swoich ołowianek w wersji LUX.

Czekam na nowości od Roberta , a tak to cały zestaw sprawdzonych przynęt.

Kołowrotki niezmiennie od 4 sezon?łw Shimano Stradic 4000FH/2500FH, przesmarowane, kropnięte oliwką tu i ?łwdzie przez kolegę @Zorro.

A figulasa... <_< ZERO oliwek, przyzwoity OLEJ jest tylko w jednym miejscu.. :D

main/spool shaft :D jedyne miejsce w kt?łrym nie mo?źna zastosować smaru.

main/spool shaft :D jedyne miejsce w kt?łrym nie mo?źna zastosować smaru.

A czemu???

Ja te?ź przygotowany po zeszłorocznym 80-ku :D

Kije 1.CD Sunrise 2,9m 6-12lb 6-24g oraz CD BR 2,75 7-17lb 7-28g

kręćki to stelka 4000 i aero4 000GTM. Przynęty kupione bezpośrednio u Pana Furmańskiego(TARNUSY)bezsterowce, woblery Janusza Trzepizura, trochę gum jakaś blaszka typu wzdłu?źnego.

Cześć.

A ja chyba w tym sezonie to bedę musiał chyba kupić plecak ze stelarzem :lol: poniwa?ź mam obawy gdzie ja te wszystkie cuda zmieszcze :mellow: . U mnie sezon zacznie sie nieco szybciej, gdyz nie bedę lowił na wodzie Pzw......jak na razie za dwa tyg ruszam na Morrum powalczyć, zaś po przyje?ździe jak co roku bolenioza, bolenioza......jeszcze Robert ma coś tam przygotować.

Pozdrawiam Tomek

Ja muszę się do Roberta odezwać mo?źe kilka knit?łw by mi zrobił.Nie siedzi ostatnio na forum.Masz mo?źe jakiś kontakt do niego nr telefonu.Jak coś wyślij mi na priva.

Na bolenia zakupiłem pas biodrowy(mają się tam zmieścić 1 piwo, 2 pudełka z przynętami, aparat małpka, karta wędkarska- to wszystko) B)

Ja jestem przygotowany na cokolwiek :D worek wapna i podbierak :):):):D

W tym roku będę testował avida. Do tego ju?ź sprawdzony, choć niedoskonały Stradic FI 3000 + Trabucco 0,20mm + boleniowce Hunter'a (Andrzej Lipiński), knighty (niestety dostałem tylko małe), ukleja RH, Hermes i jakieś Bobry - ukleje i do tego salmiak boleniowy + inne rękodzieła nieznanych producent?łw.

Jak ryby dopiszą tak jak w tamtym roku to złowię jednego poza sezonem i ?źadnego więcej :):):):):D

W takim razie, dziękuje za sprostowanie i przepraszam za zamieszanie :D.

Ja r?łwnie?ź zwarty i gotowy, został mi jeszcze zakup plecionki.

Z przynęt dokupiłem miesiąc temu ciekawe rybki SPRO, wieczoram wstawie zdjęcia, w zeszłym roku testowałem paczkę jednego koloru ale nic powy?źej wymiar?łw forum się nie trafiło.

Rybki mają du?źe tr?łjwymiarowe oko, mocny hak i akce typowo boleniową :D