karolkrause Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Witajcie U mnie te?ź szpady naostrzone Tylko czekac do maja Dokupione pare Spiritow,Gusman?łw,Fafik?łw,oraz oczywiscie gumki RH.W tamtym sezonie troszke tego poszło przez zębacze.Pozdrawiam Karol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daMMka Opublikowano 15 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Zauwa?źyłem, ?źe co drugi z was ma uklejkę RH Jak wam w tamtym roku się sprawdziła ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 I ja ju?ź w pełni gotowy Kręcioł Maxima ,wędka mikado uv ,?źyłka XT pro premium 0.22 ,wobki cała gama Hermesa i kilka samor?łbek od koleg?łw Liczę na jakieś spotkanie nad toruńską wodą Ja mam zakupy dopiero przed sobą - no i będzie dosyć standardowo - Thrill, Tender, Hermes, mo?źe Kenart, do tego mam zamiar dołączyć Spirit'a AL, gumy w jasnych kolorach.Chcę odpuścić tajne super przynęty - a za to - jak najczęściej znajdować się nad wodą, choćby na godzinę. Co do sprzętu - do cię?źszych zadań zwyczajny Konger, natomiast jeśli bolenie będą preferowały l?źejsze tematy - będzie lamiglas 12 lb. DO tego zwykła okuma z 0.22. Oby tylko pogoda nie zrobiła nam dowcipu i 1 maja był obfity w bolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Witam, Wedki jakies mam, kilka nada sie spokojnie na bolenia, wlaczajac batsona Rx8, 17 lbs 3.20m, Talona 3m 15 lbs itd, kreciolki podobna sprawa, zapewne odkurze stare Shimano 4000GTM ze wzgledu na duze przelozenie, przynety totalne dno ale cos tam zakupie.Jozek Sendal obiecal cos zrobic, pomecze tez forumowych specow Najwazniejsze za to dla mnie: bede mieszkal nad Bugiem, bolenie tam sa Ostatniego zlowilem pare lat temu Na Tamizie ich niet. Sezon zaczne dopiero w lipcu, po Szwecji ale jednak Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Michał przygotuję bolenie na Tw?łj przyjazd będą ustawione w kolejce i na sam Tw?łj widok będą wyskakiwać z wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Witajcie. Co do gumek RH to tamten rok na Odrze mozna uznac za stracony przez wode powodziowa ktora utrzymywala sie prawie do polowy lipca. Skutecznosc gdzie najlepiej sprawdza sie guma RH moge okreslic na poczatek sezonu czyli maj,czerwiec. To tak na podstawie 2 letnich doswiadczen z gumkami Roberta.Prosze nie brac tego za pewnik bo mowie o wlasnych doswiadzeniach i specyfice łowiska gdzie je stosowalem (dosc głeboka rynna na prawym brzegu Odry przy ujsciu rzeki Barycz). Pozdrawiam Karol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Michał przygotuję bolenie na Tw?łj przyjazd będą ustawione w kolejce i na sam Tw?łj widok będą wyskakiwać z wody Przemek, Po tylu latach Bug jest dla mnie praktycznie tak samo obca rzeka jak Wisla czy Odra. Bolenie juz zapewne nie biora na rippery z przycinanymi ogonami czy knighty, brzany pewnie wymiotlo, sumow nigdy nie umialem lowic, klenie najpredzej znajde na rafach , moje najlepsze miejsce na sandacze nie istnieje od kilku lat chyba ze przypadkiem zostanie odsypane w tym roku. Jednym slowem super, bede zaczynal od nowa :D Zapomnialem tez napisac o nowym sprzecie: odbieram na dniach muchowke G Loomisa IMX, 10' #8. Bedzie jak znalazl na bolki. Muchy ukrece sobie sam, no problem Linke zamowie z US, Rio Outbound short, co by sie daleko i celnie rzucalo Pozdrowienia, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Ja mam nową zabawkę od Daniela CTS 2,4m w jednym kawałku. Blank odkupiony od Roberta. Wędka od podstaw przemyślana na jezioro. Słynny Stradic z koperty dalej czeka na część od Mefisto. Wtedy ponawijam linki kt?łre te?ź le?źą i czekają. Narobiłem ponad kilo wobk?łw. Wszystko spakowane do jednej nowej torby stricte na bolki.Kupuję w przyszłym tygodniu dwa nowe akumulatory to będę miał prądu jak z bełchatowa. Czekam a?ź l?łd z jeziora zejdzie ?źeby się z lornetką wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Krisu a Zulus czaka to jeszcze ?źyje czy przerobiłeś go na woblery . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Średnio mnie interesuje co on teraz robi. Mo?źe to przeczyta jako Pan @KingKong i mu się łyso zrobi bo te?ź by pewnie coś o przygotowaniach napisał. Stradic od niego kręci lepiej ni?ź dwa inne zeszłoroczne kt?łre mam. No i ma draga a to dla mnie bardzo wa?źne. Przy tej pogodzie jaka jest liczę się z kiepskim otwarciem sezonu. Lodzisko na jeziorze makabryczne. Tarło będzie p?łźno w maju ryby mogą stać jeszcze w rzece i gliździarze będą je tłuc na powrocie ile wlezie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Wrzucam zdjęcia przynęt spro o kt?łrych pisałem wy?źej, mają super prace, mam nadzieje ?źe oka?źą się skuteczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 http://fishing-test.pl/przynty/17-przynty/242-ripper-spro-po wer-catcher tutaj masz link do testu tych killer?łw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superuszy Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 1 maja wypada w niedzielę . Wiec zgodnie z regulaminem mo?źna łowić ju?ź od soboty. Chyba ?źe coś się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 http://fishing-test.pl/przynty/17-przynty/242-ripper-spro-po wer-catcher tutaj masz link do testu tych killer?łw o nasza ulubiona strona testowa dzieki ze przypomniales o tym projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 1 maja wypada w niedzielę . Wiec zgodnie z regulaminem mo?źna łowić ju?ź od soboty. Chyba ?źe coś się mylę Fajno by było, ale po mojemu interpretując RAPR, to wolno łowić wcześniej, o ile dzień poprzedzający jest dniem ustawowo wolnym od pracy....Czyli jeśli 1 byłby w poniedziałek, to w niedzielę mo?źna by było łowić...A tak to niestety oficjalnie(bo jak to będzie wyglądało nad wodą w sobotę, to niestety, ale się domyślam)po mojemu wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 http://fishing-test.pl/przynty/17-przynty/242-ripper-spro-po wer-catcher tutaj masz link do testu tych killer?łw Czytałem to jeszcze przed zakupem tych przynęt, te opisane mają 10 cm i 16 gram, moje około 7,5 cm i 9-10 gram,poza tym nie dowiesz się czy są skuteczne dop?łki sam ich nie sprawdzisz, a Twoich pr?łb nie zweryfikują ryby. Przy wyborze przynęt nigdy nie opieram się tylko na opiniach innych u?źytkownik?łw, ka?źdy łapie na innej wodzie i rybą mo?źe smakować co innego. Wa?źny jest r?łwnie?ź spos?łb prowadzenia i miejsce gdzie u?źywasz danych wabik?łw. Mi ich praca się podoba i myśle ze oka?źą się skuteczne, ale czy napewno - tego dowiem sie po 1 maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 I ja ju?ź w pełni gotowy Kręcioł Maxima ,wędka mikado uv ,?źyłka XT pro premium 0.22 ,wobki cała gama Hermesa i kilka samor?łbek od koleg?łw Liczę na jakieś spotkanie nad toruńską wodą Jak na razie mam kilkanaście zapowiedzi odwiedzin oby i Twoja wizyta się udała i oczywiście zapraszam nocleg jak coś u mnie się zorganizuje ! A jak tak dalej p?łjdzie to zlot boleniowy zrobię heheheheheheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 ka?źdy łapie na innej wodzie i rybą mo?źe smakować co innego. Gdybym złapał co innego ni?ź ryba, to pewnie bym tego nie jadł, ale wierzę, ?źe z niekt?łrych w?łd smakować rybą mo?źe co innego.. U mnie przygotowań jako takich brak, miało być tego, wyszło jak zwykle. Chciałem sam zrobić sobie wędkę, ale to ju?ź na pewno się nie uda do maja, więc pozostaje uzbroić się w przynęty, jakich dotąd nie miałem. I liczyć, ?źe bolki ich wcześniej nie oglądały za często PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 I ja ju?ź w pełni gotowy Kręcioł Maxima ,wędka mikado uv ,?źyłka XT pro premium 0.22 ,wobki cała gama Hermesa i kilka samor?łbek od koleg?łw Liczę na jakieś spotkanie nad toruńską wodą Jak na razie mam kilkanaście zapowiedzi odwiedzin oby i Twoja wizyta się udała i oczywiście zapraszam nocleg jak coś u mnie się zorganizuje ! A jak tak dalej p?łjdzie to zlot boleniowy zrobię heheheheheheh Wystarczy, ?źe um?łwimy się na Rapackiego, w Toruniu siedzę cały rok Oby jak najszybciej ten czas do 1 maja upłynął! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 A tak przy okazji bolenie to mo?źe ktoś z koleg?łw będzie w sklepie spojrzy czy są u niego HERMESY ? Niestety w Toruniu wystąpił brak ,a jak ju?ź się pojawią to pojedyncze sztuki pisałem do glooga ,niestety indywidualnej sprzeda?źy nie prowadzą ,a zamawiać z kilku sklep?łw i płacić w ka?źdym za przesyłkę (nie ma sklepu w kt?łrym jest cała gama kolor?łw) nie bardzo mnie przekonuje więc mo?źe ktoś będzie tak dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 I ja ju?ź w pełni gotowy Kręcioł Maxima ,wędka mikado uv ,?źyłka XT pro premium 0.22 ,wobki cała gama Hermesa i kilka samor?łbek od koleg?łw Liczę na jakieś spotkanie nad toruńską wodą Jak na razie mam kilkanaście zapowiedzi odwiedzin oby i Twoja wizyta się udała i oczywiście zapraszam nocleg jak coś u mnie się zorganizuje ! A jak tak dalej p?łjdzie to zlot boleniowy zrobię heheheheheheh Wystarczy, ?źe um?łwimy się na Rapackiego, w Toruniu siedzę cały rok Oby jak najszybciej ten czas do 1 maja upłynął! To mo?źe i na pstrąga masz ochotę albo za kleniem połazić ? Bo na rybki mam sporo czasu ,?źona do 16:00w pracy syn w szkole a ja sam śmigam na rybki ! Więc jak masz chęć to m?łj numer 790322394 ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Wyjec, priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 To wpadaj do mnie, Hermes?łw w sklepach nie brakuje, a i do Głogowa miejsca ich wytwarzania niedaleko ode mnie,a tam mają w sklepach wszystkie kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Lekarstwo na brak Hermesow w sklepie osiedlowym : http://allegro.pl/wobler-gloog-hermes-70-ns-12g-7cm-tonacy-i 1505684929.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Zauwa?źyłem, ?źe co drugi z was ma uklejkę RH Jak wam w tamtym roku się sprawdziła ?? Myślę, ze artykuł wart przypomnienia. Jak okiełznałem ukleję RH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi