Skocz do zawartości

Sezon boleniowy 2011 wkrótce... Przygotowania czas zacząć!!!

daMMka

Rekomendowane odpowiedzi

Ja przerzuciłem z bratem około 20 Hermes?łw i większość straciła ster. Nie twierdzę, ?źe konstrukcyjnie to zła przynęta (znam nawet jej pierwowz?łr kt?łry mam do dziś), lecz wykonanie i uzbrojenie pozostawia wiele do ?źyczenia. Je?źeli chodzi o Magi to są r?ł?źne ich rozmiary (mam nawet 3,5cm) i jak wszystkie nie jest to przynęta działająca cuda !!! Dlatego w pi?łrniku dobrego łowcy powinno znaleźć się kilka rodzaj?łw przynęt imitujących zachowanie jedzenia bolesława w r?ł?źnych warunkach - ukleja to nie jedyny pokarm (chętnie zjadane są r?łwnie?ź krąpiki,leszczyki, owady!).

Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 147
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Gloog te?ź powinien dawać zapas :lol: . Wiadomo, ?źe przy wobach boleniowych stery często się ułamują (kąt prosty, lub zbli?źony) ale Gloog to inna sprawa - niech sprzedają go bez wklejonego steru i bez kotwiczek będzie jeszcze tańszy (ka?źdy rozsądny wymienia w nich kotwice) - po co dawać ludziom towar wątpliwej jakości <_< .Widać w firmie Gloog mają gdzieś kontrolę jakości i liczne reklamacje klient?łw! :huh: Jaki producent dodaje stery?

Co to sie porobilo :huh: Ja ostatnio na jesieni tez sie naciełem. Kupilem Fafiki na all....o i dupa zbita nie pracowaly wcale. Musialem wymienic stery i korygowac podgiecie oczka. Tak wiec mozna trafic na idealnie zrobione podrobki :mellow:

Witajcie teraz wszyscy podrabiaja na okolo co sie da a ponoc kitajce byli w tym najlepsi :mellow: Na polaka nie ma cwaniaka B) Teraz na alle... perfect sulechow wystawia Gusmany. Kupilem zeby sprawdzic czy sa takie same co orginaly i wedlug mnie raczej to nie to samo Embarassed A dzisiaj dotarła do mnie partyjka samego mistrza Karola Chmielewskiego. Ba nawet dorzucil dwa bananki na lorbaski :mellow: Teraz uzbroic i czekac do 1 maja :angry: A wobki pstragowe przetestuje niebawem :mellow:

zgadzam sie z Toba okonek2!

wystarczy przylozyc boleniowe sendale do boleniowek Darka Mleczki a takze jego klubowego koleegi Fafika. I od razu widac, ze ktos kogos przynety skopiowal lecz wiadomo z jakim skutkiem. Dobre zostawiaja dla siebie i kolegow a komercha na handel i po 20zl!

pozdro koledzy!

A słyszałeś kolego o wobkach MaG - Rewelka!!! Je?źeli chodzi o Hermesy Gloog to badziewie !!! Nikt nie przyznaje się do u?źywania bezsterowc?łw Tarnus? Jestem ciekaw opinii na temat wob?łw Tomy - wyglądają ładnie a jak z pracą i skutecznością?

Z opiniami to bywa r?ł?źnie,przed kupnem auta kiedyś tam sprawdzałem opinie o Rover 200 SDI i zgłupiałem:dobre,niedobre super,syf,awaryjne,zajebiaszcze itd.Kupiłem i byłem b. zadowolony dośc ?źe max oszczędne to jeszcze mnie nigdy nie zawiodło.Najlepiej wyrobić sobie opinię samemu.

Tu te?ź mo?źesz poczytać na co padł bolesław :mellow:

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=16502&am p;start=0&

Nikt nie przyznaje się do u?źywania bezsterowc?łw Tarnus?

Ja się przyznam, łowisko środkowa Odra. Jeśli idzie o bezsterowce. Bardzo dobre wobki, wg. mnie jedne z najbardziej niedocenianych. Bardzo fajnie lusterkują w opadzie. Przy jednostajnym ściąganiu machają ogonkiem przy wolnej aplitudzie. Zdarzały się te?ź przyłowy sandaczowe, w warstwach dennych. Lotne, nie wywijają koziołk?łw. Jest teraz sporo wobk?łw, kt?łre kopiują to co te wobki mają od lat.

Nie wszędzie skuteczne, i nie zawsze, wiadomo same nie łowią :D .

Rzeczywiście Tarnusy bezsterowe są bardzo niedoceniane. Łowi się nimi podobnie jak ukleją RH - rzut w poprzek nurtu, zamknięcie kabłąka i delikatne podrzucanie do g?łry , przewa?źnie na połączeniu nurtu i warkocza BRANIEEE! Ale są odstępstwa ..... :mellow: Co do podrabiania wobler?łw to lepiej zakończyć dyskusję - szkoda jęzora strzępić :lol: ....