Skocz do zawartości

Sezon boleniowy 2011 wkrótce... Przygotowania czas zacząć!!!

daMMka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 147
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Jak przygotowania to moze cos o nowej przynecie!Mysle ze moze byc dobre na BOLKA.

Na całe 11min. filmu, a?ź 7sek. pokazana praca przynęty w wodzie - rewelka :lol: . Gdybym nie wiedział, ?źe to zamierzona reklama przynęty to pomyślałbym, ?źe chodziło o wędkę, kołowrotek, ubi?łr, statki w tle, a nawet zęby ryby (dłu?źej pokazane).

Japońce nie są takie głupie. Robią parę przynęt mogących się przydać na bolki. Tak dla przykładu:

http://www.duel.co.jp/english/products/lineup/d_saltwater/ad agio/index.html

A tak swoją drogą to ja wyznaję zasadę, ?źe lepiej znać przynęty na kt?łre się łowi. Nakupienie trzydziestu r?ł?źnych wobk?łw od r?ł?źnych strugaczy skutkuje jak dla mnie praniem m?łzgu. Wolę poświęcić czas na opanowanie w stopniu mnie zadowalającym kilku wabik?łw a ewentualne pr?łby pozostawiam na czas beznadziei. Większość ryb łowię na ten sam rodzaj woblera. Dlatego, ?źe ryby na niego biorą i dlatego, ?źe wiem jak go prowadzić. Jak przestaną brać to się będę zastanawiał.

• 4 tygodnie później...

U mnie ostatnie przygotowania, a raczej ich początek. Stradic 4000FG przygotowany, jeszcze tylko ?źyłkę nawinąć. W pudełku tylko pustka, chyba zam?łwię jakieś wobki z allegro, o kt?łrych mowa w temacie( Fafik, Gloog, Lipińskiego). Natomiast 1 maja Wisła pod Krakowem i poszukiwania bolk?łw.

witam a ja tak trochę z innej beczki :D mam zamiar w tym roku za tą rybką pochodzić ale boleniasz ze mnie ?źaden Embarassed i dopiero mam plan poznać ten gatunek nie co bli?źej ,wędkował będę gł?łwnie na środkowej Wiśle ,mam kilka pytań czy jest r?ł?źnica między plecionką a ?źyłką i co będzie korzystniejsze na początek , z wytypowaniem miejsca powinienem sobie poradzić i kwestia prowadzenia przynęty pr?łbował będę gł?łwnie na woblery chodzi mi czy jakie r?ł?źnice między expresem a średnim,a i jeszcze czy na początek m?łgłby być kijek cormoran black star 5-25 długość 240 da radę za sugestie z g?łry dziękuję

Witam ja mysle ze na poczatek,

http://allegro.pl/bolen-moje-techniki-polowu-jacek-stepien-n owa-krk-i1553213488.html

------------------------------------------------

http://allegro.pl/wedkarstwo-rzeczne-marek-szymanski-i157474 6844.html

jak na srodkowej wiśle to polecam ta 2 ksiązke,naprawde warto,

brdzo przyjemne ksiegi,ale przede wszystkim ,jak najwiecej nad wodą,