godski Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Sprawdzam na stronie http://www.dsl.cz/test-mereni-rychlosti i wychodzi 6 Mb/s a na stronie: http://www.speedtest.net 13 Mb/s Który test jest wiarygodny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Chodzi o wi-fi czy internet "z kabla"? Testowałeś po kilka razy na w/w stronach czy po jednym razie? Jeszcze zobacz www.twojeip.wp.pl dla porównania Wysłane z mojego Letv X500 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Internet radiowy. Nadajnik na sąsiednim domu. Testowałem po kilka razy wczoraj i dzisiaj. Tam gdzie piszesz przed chwila sprawdziłem i jest 10,60 . Do d. z tymi pomiarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Nie do dupy.Wszystko zależy od tego, gdzie stoi serwer referencyjny i jakim łączem jest podpięty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Rozumiem. To jak zmierzyć faktyczną prędkość łącza? Wierzyć dostawcom bez wątpliwości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Andrzeju, to nie jest takie proste.Przykład.Masz internet od dostawcy X. Mierzysz prędkość do jego serwera referencyjnego i wychodzi Ci np. 10 Mbit. A wejdziesz np. na stronę dostawcy Y i wyjdzie Ci 4.W przypadku reklamacji, dostawca X będzie robił pomiar do swoich punktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Zrobiłem oba i wartości są zbliżone bardzo jak nie identyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Zrobiłem oba i wartości są zbliżone bardzo jak nie identyczneDziwne. Zrobiłem teraz po kilka testów na każdej ze stron wymienionych powyżej. Na speedtest ping średnio 15 i 19,55/2 transfer. A na rychlost ping 145 i 8/2 transfer. Na WP tyle co poprzednio czyli 10,60 a to niemożliwe bo o tej porze mam bankowo szybszy transfer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 wartości pomiaru u mnie na obu stronach są tak jak u @Eltona - praktycznie identyczne, więc masz dość ciekawy przypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 @godskiNie można zmierzyć prędkości internetu, podobnie jak nie można mieć całego gugla na dysku . - Panie nie otwiera mi się internet- tzn.- no tego ... onetu nie mam . Można natomiast mierzyć prędkość łącza (jakim dysponujesz) do swojego dostawcy i coś takiego dostawca powinien udostępniać (niestety nie zawsze tak jest).To że mamy wykupione łącze o dużej przepływności (upload/download) nie oznacza że tyle "wyciśniemy".Wystarczy że serwis z drugiej strony jest mocno obciążony, droga połączeniowa (po której dostajemy się do pkt-u docelowego - to zazwyczaj kilku dostawców) ma gdzieś wąskie gardło, słabej jakości łącza, bądź np na drodze połączeniowej występuje awaria np. zamiast 6 łączy mamy czynne 2 które gromadzą ruch z pozostałych uszkodzonych (lub też nie) - wszystko to składa się później na twój upload/download. Pomiar prędkości łącza można wykonać odpowiednim miernikiem ethernetowym, i zazwyczaj wykonuje się go w przypadku problemów na łączach o dużych przepływnościach pomiędzy routerami w sieci.Dla indywidualnych pojedynczych użytkowników takiej usługi raczej nie przewiduje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 (edytowane) dla indywidualnych, pojedynczych użytkowników zarezerwowana jest pomoc serwisowa w stylu ,,a ruter Pan restartował? aha, to niech Pan spróbuje jeszcze raz. Nie pomogło? A restartował Pan komputer? aha, nadal nic? Widocznie ma Pan wadliwy ruter, możemy Panu wymienić urządzenie na nowe, koszt serwisu będzie kosztował XXzł" Edytowane 3 Września 2016 przez Panek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 Na czeskiej stronce pokazuje mi 50/10, na speedtest 110/10. Dostawca UPC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 Prędkości będzie pokazywało różne w zależności od serwisu na którym sprawdzamy...Kiedyś w zamierzchłych czasach sprawdzałem na (o ile dobrze pamietam stronę) speekeasy/speedtest...Były serwery w kilku miastach w USA jak testowe.Każdy pokazywał rózne wyniki, od zblizonych do diametralnie róznych...Zwykłe polecenie "ping" w konsoli pokazuje rózne wyniki dla róznych docelowych stron...Trochę "grzebię" w stronach, i widzę jak idzie wysyłanie/ściaganie na serwerach róznych dostawców i ma się to nijak do faktycznej prędkości.Wszystkim się wydaje że ze wzrostem prędkości łacza wszystko nagle przyspieszy i będzie działało szybciej, niestety w dzisiejszych czasach i ilości danych tak to juz nie działa. Nawet prędkość naszego kompa i jego komponentów w tym zapis/odczyt z dysku ma znaczenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 Teraz to w ogóle szopka. Na jednym 20 a na drugim 8. Przy uploadzie wynik zbliżony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 Andrzej, ale w czym problem ? Przecież jerk działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi