Skocz do zawartości

Torba na kołowrotki i różne drobiazgi.

robert.bednarczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy - jak w temacie. Proszę o podpowiedzi, najlepiej z linkami do sklepów, najlepiej polskich i uwagi dotyczące funkcjonalności. Mam już dość, zwłaszcza przy dalszych wyjazdach, telepatia się kołowrotków i pudełek muchowych po bagażniku samochodu. Nie musi być super tanio, ale bez przeginania. Gapię się na strony sklepów i nie mogę nic wykombinować. A może są jakieś większe torby..., no nie wiem, nie mam koncepcji i dlatego pytam. Optymalnie byłoby gdyby mieściło się tam 6 kręćków i szpulek (łącznie).

Dzięki z góry.

Zdecydowanie polecam,

producent ma w ofercie dwa rozmiary.
Ja mam tę dłuższą. Mieszczę w niej 4 kołowrotki, 3 szpule, 10 pudełek z muchami różnych wielkości, przypony i całą masę innych pierdół plus dwie grube tuby aluminiowe z wędkami i mam miejsce na jeszcze jedną wędkę bez tuby
Wszystko ekstra usztywnione.

http://www.orvis.com/p/safe-passage-carry-it-all/14zx

A ja kupiłem sobie i kumplom w Polsce taki. Co chwilę go przeceniają na 14 dolarów i wtedy należy kupować.

http://www.cabelas.com/product/fishing/fly-fishing/fly-tackle-bags-luggage%7C/pc/104793480/c/104721480/sc/106185780/cabela-s-fly-reel-case/1733968.uts?destination=%2Fcatalog%2Fbrowse%2Ffly-tackle-bags-luggage%2F_%2FN-1104130%2FNs-CATEGORY_SEQ_106185780

Sztywne i można nawet na tym siedzieć.

Edytowane przez Alek.

Serdeczne podziękowania Panowie za pomoc.

Michał ta torba Orvisa z Twojego linku genialna i praktycznie załatwiłaby temat wędkarskiego pakowania - tylko na ten moment trochę drogo cholerka. Z drugiej strony lepiej raz, a dobrze.

Jozi - ten "bag" na kręćki od Orvisa, z tego co widzę na fotkach, jest dokładnie tym o czym myślałem. Teraz pozostaje decyzja - torba tylko na kołowrotki czy ta z linku Michała, która chyba pozwoliłaby spakować wszystko nawet na dłuższy wyjazd..., no może nie wszystkie wędki.

Dzięki za zwrócenie uwagi na "foto" torby - nie przyszły mi one do głowy.

Chyba jednak zacznę w znanych mi sklepach negocjować cenę tego genialnego wynalazku Orvisa z linku Michała.Z, jeśli żona mnie nie "wyprostuje".....

.... ta też dobrze się prezentuje i cena ok., tylko trochę jestem zniechęcony tą długotrwałą procedurą zakupową w US. Edytowane przez robert.bednarczyk

Serdeczne podziękowania Panowie za pomoc.

Michał ta torba Orvisa z Twojego linku genialna i praktycznie załatwiłaby temat wędkarskiego pakowania - tylko na ten moment trochę drogo cholerka. Z drugiej strony lepiej raz, a dobrze.

Jozi - ten "bag" na kręćki od Orvisa, z tego co widzę na fotkach, jest dokładnie tym o czym myślałem. Teraz pozostaje decyzja - torba tylko na kołowrotki czy ta z linku Michała, która chyba pozwoliłaby spakować wszystko nawet na dłuższy wyjazd..., no może nie wszystkie wędki.

Dzięki za zwrócenie uwagi na "foto" torby - nie przyszły mi one do głowy.

Chyba jednak zacznę w znanych mi sklepach negocjować cenę tego genialnego wynalazku Orvisa z linku Michała.Z, jeśli żona mnie nie "wyprostuje".....

Jeśli negocjacje pójdą w złym kierunku.....zawsze możesz zadzwonić ;-)

To może Taimen? 

http://www.taimen.com/pl/pl/product/taimen-reels-and-rod-bag_5538/92758

Może nie jest tak spektakularna jak ten Orvis, ale i cenowo do zaakceptowania. 

Torbę na same kołowrotki też mają, jedynie nie posiada paska na ramię. 

http://www.taimen.com/pl/pl/product/taimen-reels-bag_5540/92760

Mam dwie torby na kołowrotki i sprzęt pomocniczy, obydwie VISION. Zaczynałem od tej mniejszej, podobnej do tej, którą zalinkował Kacper w drugim linku (ta o szerokości 30 cm). Niestety okazała się za mała. Dwa kołowrotki i szpule, kilka drobiazgów i na pudełka nie było już miejsca. Wówczas kupiłem tę: http://hurch.pl/hard-gear-bag-p677.html

Ta jest zdecydowanie większa i pozwala na wpakowanie kołowrotków ze szpulami, pudełek z muchami, innych drobiazgów i akcesoriów. Polecam zdecydowanie to rozwiazanie lub podobne o tej wielkości.

Dzięki Panowie. Rzeczywiście cena Tajmena w stosunku do Orvisa nieporównywalna.... Vision fajny, ale mnie już Michał Z. strasznie namieszał tym super "bagiem" Orvisa. Już mi się w głowie włączyło to coś, co regularnie uszczupla budżet.