Skocz do zawartości

Spływ Wisłą

rognis_oko

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zapowiedzieć relację, która niedługo ukarze się na jerkbait.pl.

Będzie to relacja z dzienno-nocnego spływu Wisłą z naszym przyjacielem i wspaniałym wędkarzem - Markiem Szymańskim.

Na spływie byliśmy jedną dobę, zaczęliśmy w sobotę rano, a skończyliśmy w niedzielę rano... ale nie będę pisał szczegółów, o których dowiecie się z relacji.

Dodam tylko, że ryby połowiliśmy. :mellow:

Na zachętę dwa zdjęcia z wyprawy:

post-12-1348913246,1364_thumb.jpg

post-12-1348913246,2869_thumb.jpg

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Cieszę się, że wasza wyobrażnia już działa... :lol:

Poczekajcie na relację.

A tak na poważniej, to polecam wszelkiego rodzaju spływy dużymi rzekami nizinnymi.

Co roku, wraz z bratem ogranizujemy takie spływy na Narwi. Przynajmniej raz lub dwa razy w roku jedziemy jak najdalej w górę rzeki i spływamy do umówionego wcześniej miejsca. Tam odbiera nas ktoś samochodem :mellow: pakujemy manatki i do domu.

Spływy są najlepszą okazją do poznania dużych odcinków rzeki i znalezienia nowych miejsc. Prawie zawsze łowi się jakieś ryby, najczęściej są to bolenie, okonie i klenie.

We wrześniu postaram się napisać artykuł o spływach Narwią. :D

• 2 tygodnie później...

Chłopaki, niestety musicie być cierpliwi. Jeszcze nie napisałem relacji. Dla rozluźnienia dodam, że nie połowiliśmy jakichś niesamowitych ryb... głównym zadaniem spływu było wydziczenie się z dala od ludzi i poszukiwanie nowych miejsc na letniego sumka. :mellow:

@Argrabi,

chętnie wybrałbym się na wspólny spływ ale nie dysponuję swoją pychówką. Korzystam tylko z pływadeł kolegów. :lol:

Cos sie da zrobić.. Moze w sieprpniu (jest jakis długi weekend w okolicach 15)?? Fajnie, jakby kilka łodzi i innych pływadeł się znalazło... Moze wreszcie ta wymarzona przeze mnie od kilku lat Vistuliada do skutku by doszła???

Jak macie jakies pomysły, to w poniedziałki na Barce (przystań Żeglugi Warszawskiej) mnie i nie tylko spotkać mozna.. Mozemy pomarzyć, poplanować. A nuz cos się wykluje??

• 2 tygodnie później...

Płyniemy :D

Ja Zewu i Technik - jutro k/15 z Siulurusa :D))

Będziemy się plątać po wiśce do soboty rano - jak kto0ś chce się dołączyć ze swoją łajbą i doświadczeniem to zapraszamy :D

Łodziowe lajkoniki :D

S.Z.T

tel do mnie 604-533-077 w razie braku zasięgu nagrywać się smiało

Będziemy się plątać po wiśce do soboty rano - jak kto0ś chce się dołączyć ze swoją łajbą i doświadczeniem to zapraszamy :D

S.Z.T

Jak sie będę platał (a to nic pewnego), to ewentualnie w sobotnie popołudnie tudzież w niedzielę. Więc się rozminiemy...

S.Z.T

Slavecky co jakiś czas kontaktuje się ze mna.. Oj, szkoda że mnie z nimi nie ma.. Wszak prawie kazdy kamień tam znam :D.. Na razie bez okazów, a kilometrów juz nabili :D

Kochani,

No i po spływie... Dotarliśmy prawie do Czerwińska, mijaliśmy cudne rafy, piękne wyspy i tajemnicze głębie przy główkach...

Miejsca jednym słowem obłędne - i wędkarsko i estetycznie.. (Szkoda, że koledzy mieli gdzieś poupychane apartaty i zdjęcia robili niechętnie...)

Ponieważ łajba niestety ciekła i nie należała do tych największych, a i moje doświadczenie nt pływania nocą po Wiśle jest liche, nie zdecydowaliśmy się na łowienie nocą z łódki w miejscach stricte sumowych... W dzień zaś, przy panujących upałach sumki jakoś nie chciały z nami współpracować... Zresztą było tyle koncepcji, tyle wody do spenetrowania, że więcej pływaliśmy niż łowiliśmy :D

No i te noce na wyspach przy ognisku, piwki, kiełbasce...

Spanie bez namiotu, przy ognisku pod niebem pełnym gwiazd.. :D) Ech - trzeba to jak najszybciej powtórzyć!

Cały efekt wyprawy to 2 szczupłe... 70-tak Zewu i ponad 80-tak Technika... Niestety zrobił po 5 minutach zabawy na lżejszym zestawie piękną świecę i pozbył się technikowej gumy...