rognis_oko Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Chciałbym zapowiedzieć relację, która niedługo ukarze się na jerkbait.pl.Będzie to relacja z dzienno-nocnego spływu Wisłą z naszym przyjacielem i wspaniałym wędkarzem - Markiem Szymańskim.Na spływie byliśmy jedną dobę, zaczęliśmy w sobotę rano, a skończyliśmy w niedzielę rano... ale nie będę pisał szczegółów, o których dowiecie się z relacji.Dodam tylko, że ryby połowiliśmy. Na zachętę dwa zdjęcia z wyprawy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Ale te drugie zdjęcie zagotowało mi wyobraźnię . Widać nie tylko wyobraźnię. Też mam taki pomysł aby spłynąć... Bugiem. Z niecierpliwością czekam na artykuł. Pozdr.Salmo PS. Wiedziałeś jakie zdjęcie umieścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 @Rognis_oko już niemoge się doczekać.Uchyl rąbka tajemnicy ,co tam za lodzią się przewalilo,napewno coś ladnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 ojaaaa... Taka wyprawa to marzenie. Piszcie piszcie, nie mogę się doczekać. Czy toto to duży boleń? Wygląda jakbyście stali w warkoczu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 26 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Cieszę się, że wasza wyobrażnia już działa... Poczekajcie na relację. A tak na poważniej, to polecam wszelkiego rodzaju spływy dużymi rzekami nizinnymi.Co roku, wraz z bratem ogranizujemy takie spływy na Narwi. Przynajmniej raz lub dwa razy w roku jedziemy jak najdalej w górę rzeki i spływamy do umówionego wcześniej miejsca. Tam odbiera nas ktoś samochodem pakujemy manatki i do domu.Spływy są najlepszą okazją do poznania dużych odcinków rzeki i znalezienia nowych miejsc. Prawie zawsze łowi się jakieś ryby, najczęściej są to bolenie, okonie i klenie. We wrześniu postaram się napisać artykuł o spływach Narwią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromit Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 Fantastyczny spływ w super towarzystwie Sobota mineła jak by dzień miał tlko 3 godzinki.Z Markiem,Sebkiem a tym bardziej z Szymkiem nie można było się nudzić. Pozdrawiam Gromit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 I kurna chata - po co ta zapowiedź?? Pokazał głodnemu przez szybkę świeżutka kromeczkę i zniknał... A człek się slini i w nocy spać nie bedzie mógł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 Super sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korsarz Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 To kiedy ta relacja?? Strasznie się nakręciłem i mnie ciekawość zżera, co też żeście z Szymonem połowili???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavecky Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 Żądamy relacji!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 Żądamy relacji!!! Albo głów!!! PS. Kilka osób spłyneło.. A moze tak jakiś wspólny weekendowy spływ.. Ja się chetnie ze Smigantem dołączę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 10 Lipca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 Chłopaki, niestety musicie być cierpliwi. Jeszcze nie napisałem relacji. Dla rozluźnienia dodam, że nie połowiliśmy jakichś niesamowitych ryb... głównym zadaniem spływu było wydziczenie się z dala od ludzi i poszukiwanie nowych miejsc na letniego sumka. @Argrabi, chętnie wybrałbym się na wspólny spływ ale nie dysponuję swoją pychówką. Korzystam tylko z pływadeł kolegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavecky Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 A jak się znajdzie 3 miejsce to ja również chętnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Cos sie da zrobić.. Moze w sieprpniu (jest jakis długi weekend w okolicach 15)?? Fajnie, jakby kilka łodzi i innych pływadeł się znalazło... Moze wreszcie ta wymarzona przeze mnie od kilku lat Vistuliada do skutku by doszła???Jak macie jakies pomysły, to w poniedziałki na Barce (przystań Żeglugi Warszawskiej) mnie i nie tylko spotkać mozna.. Mozemy pomarzyć, poplanować. A nuz cos się wykluje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Kurcze ... @Rognis, ale teraz pojechałeś z tym zdjęciem ...taka jazda na kiju, pisz szyko tą relację, please PozdrawiamRafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaculek Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Rongiś, to ani chybi rapka. Na wiśle - podobno - już tylko bolenie biorą Mam rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromit Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Haj Jaculek,tak to była rapa u Marka na wędce a wycholował ją Szymek Pozdrawiam Gromit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 A moze tak jakiś wspólny weekendowy spływ.. Ja się chetnie ze Smigantem dołączę.. a moze NIEweekendowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 A moze tak jakiś wspólny weekendowy spływ.. Ja się chetnie ze Smigantem dołączę.. a moze NIEweekendowy? Kuba - niewielkie szanse... Niestety, nie jestem sobie panem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavecky Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Płyniemy Ja Zewu i Technik - jutro k/15 z Siulurusa ))Będziemy się plątać po wiśce do soboty rano - jak kto0ś chce się dołączyć ze swoją łajbą i doświadczeniem to zapraszamy Łodziowe lajkoniki S.Z.Ttel do mnie 604-533-077 w razie braku zasięgu nagrywać się smiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Płyniemy Ja Zewu i Technik - jutro k/15 z Siulurusa ))Będziemy się plątać po wiśce do soboty rano - jak kto0ś chce się dołączyć ze swoją łajbą i doświadczeniem to zapraszamy Łodziowe lajkoniki S.Z.Ttel do mnie 604-533-077 w razie braku zasięgu nagrywać się smiało Jak sie będę platał (a to nic pewnego), to ewentualnie w sobotnie popołudnie tudzież w niedzielę. Więc się rozminiemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 26 Lipca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2006 Powodzenia.Czekam na informacje po powrocie ze spływu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 Płyniemy Ja Zewu i Technik - jutro k/15 z Siulurusa ))Będziemy się plątać po wiśce do soboty rano - jak kto0ś chce się dołączyć ze swoją łajbą i doświadczeniem to zapraszamy Łodziowe lajkoniki S.Z.Ttel do mnie 604-533-077 w razie braku zasięgu nagrywać się smiałoSlavecky co jakiś czas kontaktuje się ze mna.. Oj, szkoda że mnie z nimi nie ma.. Wszak prawie kazdy kamień tam znam .. Na razie bez okazów, a kilometrów juz nabili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavecky Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Kochani, No i po spływie... Dotarliśmy prawie do Czerwińska, mijaliśmy cudne rafy, piękne wyspy i tajemnicze głębie przy główkach...Miejsca jednym słowem obłędne - i wędkarsko i estetycznie.. (Szkoda, że koledzy mieli gdzieś poupychane apartaty i zdjęcia robili niechętnie...)Ponieważ łajba niestety ciekła i nie należała do tych największych, a i moje doświadczenie nt pływania nocą po Wiśle jest liche, nie zdecydowaliśmy się na łowienie nocą z łódki w miejscach stricte sumowych... W dzień zaś, przy panujących upałach sumki jakoś nie chciały z nami współpracować... Zresztą było tyle koncepcji, tyle wody do spenetrowania, że więcej pływaliśmy niż łowiliśmy No i te noce na wyspach przy ognisku, piwki, kiełbasce...Spanie bez namiotu, przy ognisku pod niebem pełnym gwiazd.. ) Ech - trzeba to jak najszybciej powtórzyć!Cały efekt wyprawy to 2 szczupłe... 70-tak Zewu i ponad 80-tak Technika... Niestety zrobił po 5 minutach zabawy na lżejszym zestawie piękną świecę i pozbył się technikowej gumy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Sławek, cieszę się, ze się spodobało... Jak się uda nam styknać, to i nocą popływamy .. A teraz naprawdę warto, bo przy tym stanie wody Wisła jest jak otwarta książka z literkami wielkością przypominającymi te z babcinego modlitewnika.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi