Skocz do zawartości

Spływ Wisłą

rognis_oko

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

@ Slavecky,

Czy Twoim zdaniem ta laminatowa pana Grzesia będzie bezpieczna na rzekę (stabilność)? Nie znam się na łodziach, ale laminat kojarzy mi się z lekką chybotliwą banią...

Żeby było jasne - nie chcę być upierdliwy - tylko dopytać się tych, co już stracili łodziorzeczne dziewictwo :mellow:...

Pozdro,

M.

IMHO jest ciężka łódż płaskodenna, konstrukcja, wygląd przenaczenie to jak najbardziej Wisła - jedyne co ją różni to szersze - bardziej płaskie dno no i materiał uzyty do wykonania ofcours :D

@Marcinesz - może uda się jakiś wypad 11 sierpnia (piątek mam wolny) Bądźmy w kontakcie..

S.

Alez nawet mieliśmy możliwość wzięcia ziolenej łajby samego szefa przystani! :D

One sa po prostu za małe jak na 3 gości na 3 dni pływania non stop! :D

Tak coś kojarzę że tamte były z lekka krótsze i miały jakoś tak bardziej dziób zadarty.Faktycznie na trzy osoby i majdan musi być sporo miejsca. T nie przelewki pływać po Wiśle jakimś małym popierdółem. pozdrawiam spływaczy :lol: zamker.

http://www.artom-yachts.pl/wioslowki.htm

Apropos łodzi laminatowych spotkałem 2 bardzo fajne konstrukcje na Wisłę. Artom 7,5 (w załączonym linku oraz tzw. Marchwianka robiona przez p. Marchwickiego nad Zalewem Zegrzyńskim

Jeśli to któraś z tych to nie ma się czego obawiac.

Pozdrawiam,

P.

@Argrabi,

...silnik (już za jakieś 1500 PLN uzywaną szósteczkę mozna zakupić)...

- gdzie można kupić tak tanio 6 konny silnik? :D

@Marcinesz,

z tego co się orientuję to od Góry Kalwarii aż do Wyszogrodu nie ma podobnej wypożyczalni jak Silurus... :(

@Argrabi,

...silnik (już za jakieś 1500 PLN uzywaną szósteczkę mozna zakupić)...

- gdzie można kupić tak tanio 6 konny silnik? :D

Sebastian, trzeba śledzic... Ot, chocby coś takiego.. czy takiego

Czasami w zaprzyjaźnionych portach bywają okazje.. Kilkuletnią Suzukę 15 KM niedawno brat Sołtysa za chyba 1800 PLN kupił.. Ja swoją używaną Hondę za dużo, dużo mniej kupiłem...