Gofer2005 Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Witam, w sklepach najczęściej są dostępne małe tj. do 3 max 4 rozm. obrotówki. Ma ktoś może namiary na sklep czy aukcje z rozmiarami 5 + najlepiej typu long Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ememiks Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Witam, w sklepach najczęściej są dostępne małe tj. do 3 max 4 rozm. obrotówki. Ma ktoś może namiary na sklep czy aukcje z rozmiarami 5 + najlepiej typu longHuh mam taką dragonowską cieżką chyba 4 nie ma opisu. Raz tylko użyłem i odłożyłem do pudełka. Nie wiem co za kij i kołowrotek by podołał z nią a tym bardziej wędkarz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 (edytowane) Witam, w sklepach najczęściej są dostępne małe tj. do 3 max 4 rozm. obrotówki. Ma ktoś może namiary na sklep czy aukcje z rozmiarami 5 + najlepiej typu longJeśli coś w tym rodzaju: ,najprościej tu, na forum. Ta akurat do http://jerkbait.pl/user/49121-pawlik832/ myślę jednak, że i Igor Olejnik i Piotrek Lipiec i jeszcze paru ludzi, spokojnie takie rozmiary zmontuje. Albo może tutaj https://www.waveinn.com/zeglarstwo-wedkarstwo/colossus-danube/616955/phttps://www.waveinn.com/zeglarstwo-wedkarstwo/evia-spinner-n--36/135912387/p Edytowane 4 Września 2016 przez popper 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielinskik Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Możesz przejrzeć allegro, w kategorii "błystki" po wpisaniu "long nr 5" można znaleźć trochę meppsów. Waga oscyluje w okolicach 30g. Aglie są również, ale o połowę lżejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Ja mam SG rozmiar 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Huh mam taką dragonowską cieżką chyba 4 nie ma opisu. Raz tylko użyłem i odłożyłem do pudełka. Nie wiem co za kij i kołowrotek by podołał z nią a tym bardziej wędkarz.Sugerujesz bezsens łowienia takimi rozmiarami? Dla mnie uniwersał to trójka. I nie long, a aglia. W tych rozmiarach dobre są HRT. Nie bójmy się zakładać czasami większych obrotówek. Wbrew pozorom można się zdziwić, co potrafią skusić. Dla mnie zerówki i jedynki w ogóle nie istnieją. No, ale się nie bawię w klenjojaziopstrągowanie. Wczoraj na Sulejowskim walnął mi w piątkę HRT z dzwonem okoń nieledwie 18 cm. Można? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Ja mam SG rozmiar 7 Jakim sprzętem to ogarniasz? Bo się zastanawiam nad zakupem ale nie wiem czy mam czym to obsłużyć . Łowisz nią z ręki? Widziałem kiedyś film gdzie łowili tym ale w trollu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogger1 Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Ja użytkuje meppsy w różnych rozmiarach i faktycznie nawet na wodach stojących mepps 5 daje w" kość "a własciwie w przekładnie kołowrotkowi,a mam tego troche z górnej półki(roz.3000-4000) i chociaż są serwisowane to pod takim obciążeniem wczesniej czy póżniej coś ich w środku boli.Z twinków,których nigdy nic nie bolało mogę polecić rok 2002,2003mg,daiwa force przy rozmiarówce 5 się "smieje" turek zit także,milena też daje rade,a najpewniejsze na ślimaku old schoolowe abu i damy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 (edytowane) Jakim sprzętem to ogarniasz? Bo się zastanawiam nad zakupem ale nie wiem czy mam czym to obsłużyć . Łowisz nią z ręki? Widziałem kiedyś film gdzie łowili tym ale w trollu Mam wedke do 80g (pociagnie nawet 120 na bide ) Przy takiej podwojnej 7, wazacej 40g, trzeba miec dosc mocny sprzet. A i lowie z reki, tam gdzie lowie jest zakaz trola. Edytowane 4 Września 2016 przez Del Toro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 No mam casta do 60g tylko multiki nie za potężne :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Witam, w sklepach najczęściej są dostępne małe tj. do 3 max 4 rozm. obrotówki. Ma ktoś może namiary na sklep czy aukcje z rozmiarami 5 + najlepiej typu longNapisz do Igora Olejnika,robi kapitalne obrotówki A te z podwójnymi paletkami/+chwost/ to cukierki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 są jeszcze forumowe Mikołajki - powinny zaspokoić apetyt, nie tylko co do wielkości. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttoomm Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Jeśli chodzi o "XXL long" to Mepps Giant Killer powinien spełnić twoje oczekiwania. Co do kołowrotka, to na wodzie stojącej zwijałem ją Caldia KIX 4000 i świetnie sobie z nią radziła. Swoją drogą skoro powstał taki temat na forum, jutro pod koniec dnia postaram się wstawić zdjęcie nie sygnowanych obrotówek XXL mojego ojca, być może uda się rozpoznać chociaż niektóre z nich, zawsze mnie ciekawiło czy to "rzemiosło" czy "masówka". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 5 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Sugerujesz bezsens łowienia takimi rozmiarami? Dla mnie uniwersał to trójka. I nie long, a aglia. W tych rozmiarach dobre są HRT. Nie bójmy się zakładać czasami większych obrotówek. Wbrew pozorom można się zdziwić, co potrafią skusić. Dla mnie zerówki i jedynki w ogóle nie istnieją. No, ale się nie bawię w klenjojaziopstrągowanie. Wczoraj na Sulejowskim walnął mi w piątkę HRT z dzwonem okoń nieledwie 18 cm. Można? Pewnie że można A ten zasmakował w 35gr longu rozm. 7 z czarnym chwostem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttoomm Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Jeśli chodzi o "XXL long" to Mepps Giant Killer powinien spełnić twoje oczekiwania. Co do kołowrotka, to na wodzie stojącej zwijałem ją Caldia KIX 4000 i świetnie sobie z nią radziła. Swoją drogą skoro powstał taki temat na forum, jutro pod koniec dnia postaram się wstawić zdjęcie nie sygnowanych obrotówek XXL mojego ojca, być może uda się rozpoznać chociaż niektóre z nich, zawsze mnie ciekawiło czy to "rzemiosło" czy "masówka".Niestety w pudełku, które zabierane było nad Wisłę za dużo nie zostało, a pudła z tymi "ciekawszymi" jak na złość nie mogę namierzyć w piwnicy, a mam je cały czas przed oczami . U góry na zdjęciu "no name", w tym de facto jedna XXL. Na dole dla porównania DAM i Mepps'y. Ktoś spotkał się może z tymi egzemplarzami, szczególnie z tym z podwójna paletką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 (edytowane) . Edytowane 6 Września 2016 przez coma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Uderz tutaj: https://www.facebook.com/RIOMES-698382816943384/?fref=ts To nasz kolega z forum: http://jerkbait.pl/user/49339-mesrio/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 6 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Uderz tutaj: https://www.facebook.com/RIOMES-698382816943384/?fref=ts To nasz kolega z forum: http://jerkbait.pl/user/49339-mesrio/ Dzięki za namiar, jak na razie jestem na łączach z kol. pawlik wszystkie linki się przydadzą jak nie dzisiaj to jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Zwróć uwagę na tą blaszkę http://www.zloty-karas.pl/pontoon21-trait-5-bt02-072-blystka-obrotowa To już konkretny kawał wirówki. W wodzie robi niezłą falę. Wielkościowo większe od meppsa giant kilera i kręci się zdecydowanie lepiej niż mepps. Uzbrojona w ownery 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 6 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Zwróć uwagę na tą blaszkę http://www.zloty-karas.pl/pontoon21-trait-5-bt02-072-blystka-obrotowa To już konkretny kawał wirówki. W wodzie robi niezłą falę. Wielkościowo większe od meppsa giant kilera i kręci się zdecydowanie lepiej niż mepps. Uzbrojona w ownery Fajna i cena też dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemofight Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 osobiście na szczupaka polecam taką oto blaszkę,nie jest to long... lubią ją małe jak i większe szczupaczki a czasami nawet ładny okoń ją chwyci leżała długo w pudełku nieużywana do czasu... gdy dla sprawdzenia ( gdy nic nie brało na inne przynęty ) podpiąłem ją do spina o cw.ok 30 gram i okazała się nadzwyczaj skuteczna. Opad do dna,lekkie poderwanie - powolne prowadzenie,następnie znowu opad. Pobicia przeważnie są przy poderwaniu błyski z dna a nawet w opadzie. Błyska stawia opór i z obawy o "życie" kołowrotka do tego typu przynęt podpięty mam... ZX200 Jaxona i o dziwo nadal kręci Szczerze polecam tego mepsika gdy gumki i wobki zawodzą 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 8 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Mam 2 takie ale przestały chodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 (edytowane) popatrz jeszcze na tą , http://www.zbik.pl/wedkarstwo/przynety/blystki-obrotowe/demon-orginal-blystki-obrotowechyba ja w art-rodzie widziałem że mieli Edytowane 8 Września 2016 przez Robas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 8 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 popatrz jeszcze na tą , http://www.zbik.pl/wedkarstwo/przynety/blystki-obrotowe/demon-orginal-blystki-obrotowechyba ja w art-rodzie widziałem że mieliNie wyglądają na wielkie A jak z ich pracą ? łowne są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 kiedyś na taką łowiłem , jakieś zębate były , skrzydełko było miedziane ok 10cm długości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi