radek_u Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 A ja byłbym zaskoczony gdyby Rumuni nas poważnie postraszyli, bo oprócz jednego ich meczu z Armenia raczej mają problemy z grą z przodu i zdobywaniem bramek.My za wiele nie mieliśmy klarownych,wypracowanych sytuacji i zdecydowanie różnice zrobiły indywidualności u nas. I duży plus za skuteczność.Co do defensywnego pomocnika, to taki koleś ma chodzić z workiem kamieni na plecach,bo to on odpowiedzialny jest za rozbicie przeciwnika i jego gra nie jest widoczna w telewizji. To jest pozycja od czarnej roboty i najmniej wdzięczna przez to. Dlatego nie rozumiem waszych komentarzy na temat gry Krychowiaka. To,że gra mało w PSG to nie znaczy, że fizycznie jest slaby albo zapomniał na czym gra w piłkę polega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 A ja byłbym zaskoczony gdyby Rumuni nas poważnie postraszyli, bo oprócz jednego ich meczu z Armenia raczej mają problemy z grą z przodu i zdobywaniem bramek.My za wiele nie mieliśmy klarownych,wypracowanych sytuacji i zdecydowanie różnice zrobiły indywidualności u nas. I duży plus za skuteczność.Co do defensywnego pomocnika, to taki koleś ma chodzić z workiem kamieni na plecach,bo to on odpowiedzialny jest za rozbicie przeciwnika i jego gra nie jest widoczna w telewizji. To jest pozycja od czarnej roboty i najmniej wdzięczna przez to. Dlatego nie rozumiem waszych komentarzy na temat gry Krychowiaka. To,że gra mało w PSG to nie znaczy, że fizycznie jest slaby albo zapomniał na czym gra w piłkę polega.Zgadza się, że defensywny pomocnik odpowiedzialny jest za rozbijanie ataków ale dobry defensywny pomocnik potrafi jeszcze szybko rozpocząć akcję ofensywną a Krycha wczoraj trochę z opóźnieniem wszystko robił, podobnie można byłoby napisać, że Piszczek ma głównie bronić a wczoraj było widać na jego przykładzie jak powinien grać boczny obrońca. Moim zdaniem forma Krychowiaka jest daleka od tej z Euro. Co do tego worka kamieni na plecach to tez się nie zgodzę, może na tej pozycji nie trzeba być szybkim jak skrzydłowy ale trochę szybkości i zwrotności by się przydało no i błyskotliwość tutaj jednym z najlepszych przykładów jest N'Golo Kante, mikry chłopak ale doskonale sobie radzi na tej pozycji, nie musi to być chłop postury Schwarzeneggera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 To, że Krychowiak ma problemy z rozgrywaniem akcji było wiadome od początku . Przedostatni mecz jaki zagrał w reprezentacji była kaszanka, ale teraz gdzie został ustawiony jako praktycznie forstoper czyli centralnie przed Glikiem i Pazdanem, gdzie jego rolą było tylko i wyłącznie gra w defensywie zagrał to co od niego wymagano. Miał przed sobą do rozgrywania dwóch zawodników, gdzie to oni mieli wyprowadzać piłkę i kreować grę , a on sam po przez ustawianie się na boisku, czytanie gry, odbiór był starym dobrym Krychowiakiem(kiedyś jak Krycha wchodził do reprezentacji byłem na jakimś ich meczu. Jego gra bez piłki i ustawianie się na boisku, gdzie tego nie widać w kamerach kopara opadała. On pozostałych naszych zawodników wyprzedzał o kilka klas ). Jak już przywołujesz grę bocznych obrońców to pamiętaj, że ktoś musiał asekurować takiego wchodzącego Piszczka. Zgadnij kto był za to odpowiedzialny? Całe szczęście, że to taki trener ustala taktykę a nie my przed telewizorami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Szybkosc przejscia z ofensywy do defensywy byla atutem.Kolektyw wzajemne uzupelnianie,wola walki godna daty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Czytam "Rosja.2018" myślę, "cholera, zbieram się na te ryby do Rosji już tyle czasu, może ktoś jedzie, coś się szykuje..." a tu taka sytuacja 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 18 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 A kto zabroni polaczyc obie pasje? Zbieraj ekipe, wedki, szaliki i jazda ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Nie wiem czy ktoś zabroni, ale tam gdzie ja bym chciał ryby łapać to raczej w piłkę nikt nie gra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 i pewnie daleko od Moskwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Tak, akurat tam to w sumie wszystko od wszystkiego daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Oj tam od razu nikt nie gra. https://www.youtube.com/watch?v=TaWQZhai2xA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 (edytowane) Polska - Rumunia 1:0 -do przerwy Edytowane 10 Czerwca 2017 przez tony1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 Cenne 3 punkty.Brawo ekipa p.Nawalki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Panowie jakie macie przeczucia przed dzisiejszym meczem? Ja się obawiam porażki bo Duńczycy grają o być albo nie być z drugiej strony kilku naszych pokazało w meczach klubowych, że są w formie i 3 pkt to wcale nie musi być tylko marzenie Trzeba tez dzisiaj trzymać kciuki za Kazachstan, żeby urwali punkty Czarnogórze. Przy dobrych wiatrach w poniedziałek może być świętowanie Przed nami najtrudniejszy mecz w tych eliminacjach, już nie mogę się doczekać 20:45 Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Kuźwa, wlazłem w wątek bo myślałem ze ktoś organizuje wypad na ryby do Rosji w następnym roku ;-) Tapatalknięte z komórki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 ja również dałem się zrobić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 ja również dałem się zrobić Pewnie kilka osób chętnych by było ;-)I co ciekawe - właśnie piszemy w temacie [emoji106] Tapatalknięte z komórki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Kuźwa, wlazłem w wątek bo myślałem ze ktoś organizuje wypad na ryby do Rosji w następnym roku ;-) Tapatalknięte z komórki Daniel Ty to tylko o jednym... nie samym wędkarstwem żyje wędkarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 (edytowane) Daniel Ty to tylko o jednym... nie samym wędkarstwem żyje wędkarz Przepraszam ;-)Ale od dwóch lat Rosja mi zaczyna po głowie chodzić. A konkretnie to w zasadzie dawna część Rosji czyli Kazachstan. A jeszcze bardziej konkretnie - to wyprawa w tamte rejony. Od tego roku zdaje się uruchomiono połączenia lotnicze....Może ktoś coś.... Tapatalknięte z komórki Edytowane 1 Września 2017 przez Dano^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Słynna delta Wołgi. Komercja , tłok i rybobicie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 Słynna delta Wołgi. Komercja , tłok i rybobicie .Niekoniecznie ten dokladnie kierunek ;-) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 2 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 Kuźwa, wlazłem w wątek bo myślałem ze ktoś organizuje wypad na ryby do Rosji w następnym roku ;-) Tapatalknięte z komórkiI slusznie myslales, nikt na zadne mistrzostwa z taka padlina nie pojedzie, bo nikt takiej zbieraniny kopaczy bez ambicji nie wpusci na powazny stadion, zostaja wiec wyprawy wedkarskie...ale wstyd ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 (edytowane) To co - zbieramy chętnych? Prypeć na Ukrainie albo coś innego:-)Będziemy godnie reprezentować nasz Kraj ;-) Tapatalknięte z komórki Edytowane 2 Września 2017 przez Dano^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 To co - zbieramy chętnych?Prypeć na Ukrainie albo coś innego:-)Będziemy godnie reprezentować nasz Kraj ;-) Tapatalknięte z komórki Na Ukrainie nad Prypecią leży taka miejscowość, założona niegdyś za czasów Zygmunta I Augusta jako osada dla wojska kwarcianego. Nazwa pochodzi od jakiejś lokalnej rośliny.Czarnobyl czy jakoś tak... To ja już wolę oglądać naszych piłkarzy. Nawet na Mundialu w Rosji, na który mimo wszystko i tak pojadą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 Krzysiek, chyba nie myślisz że nazwa padła przypadkowo....Pogoglaj rosyjskie i ukraińskie strony na tematr Prypeci i wędkarstwa. A także na tematr Czarnobyla i promieniowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 Krzysiek, chyba nie myślisz że nazwa padła przypadkowo....Pogoglaj rosyjskie i ukraińskie strony na tematr Prypeci i wędkarstwa. A także na tematr Czarnobyla i promieniowania... Oczywiście, ogólnie rzecz biorąc, promieniowanie w okolicy Czarnobyla jest nie wyższe albo niewiele wyższe niż gdzie indziej, wszystko niby jest OK, jeżdżą tam wycieczki, setki ludzi na własną rękę i nic im się nie dzieje, ale to nie jest takie proste.Czasem, punktowo przy gruncie promieniowanie wielokrotnie przekracza dopuszczalne normy. Jego źródłem są niepozorne kawałki materii wyrzucone w wybuchu, wielkości np. śliwki czy ziarnka grochu, leżące sobie gdzieś w trawie. Są też mniejsze drobiny jakiegoś radioaktywnego pierwiastka pochodzącego z reaktora, zdaje się cyrkonu, wielkości kurzu, rozproszone gdzieniegdzie w ziemi czy przydrożnym pyle. Nie wiem jakie jest prawdopodobieństwo, że zwykły powiew wiatru wzbije trochę takiego pyłu i taka drobina trafi do dróg oddechowych człowieka, albo ktoś sobie przywiezie taki prezent do domu na butach czy ubraniu, ale moja noga tam nie postanie.Ale oczywiście Prypeć jest długa i szeroka...Już wolałbym wyprawę na ryby do Rosji. Chyba tu na forum ktoś kiedyś opisał, że rozmawiał z Rosjaninem, właścicielem prywatnej działki poza miastem, przez którą przepływa ciek wodny, taki mały, że nie ma nazwy, wielkości naszej rzeczki pstrągowej. Wedle słów tego Rosjanina ryby w tej rzeczce pływają nieduże, ot szczupaki takie do 70 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi