Skocz do zawartości

Rosja.2018

coloumb

Rekomendowane odpowiedzi

No i nasi wczoraj tez rownali do Niemcow ???? Wynikiem. Ja kompleksu zachodniego sasiada nie mam. Cenie tamtejsza architekture, sztuke, nauke, przemysl, historie nawet w pewien sposob i w pewnym ograniczonym rzecz jasna zakresie. Ale wspolczesne Niemcy mnie nie zachwycaja. Moze lepiej patrzec na rozwijajaca sie Azje?

Edytowane przez coloumb
  • Like 1

Muszę i ja wyrzucić to z siebie . To żadna reprezentacja , a zbór najemników grajacych dobrze lub bardzo dobrze jak im sie słono za to zapłaci - dobrze lub bardzo dobrze ! . Wywaliłbym wszystkich na zbity pysk z trenerem na czele !  Po H... taki cyrk Polsce  :angry:  

ps wrażliwych przepraszam , że się uniosłem 

Mateuszu zgadzam się z Tobą. Ale poczekajmy do niedzieli, no może czwartku. Niech pokażą, czy potrafią się z tego podnieść, chociaż czego by nie zrobili to już chyba gorzej nie będzie. Nie jestem, żadnym ślepo patrzącym optymistą, ale do głowy przychodzi mi mecz otwarcia MŚ 2014 Hiszpania - Szwajcaria 0:1. Po tej wpadce Hiszpanie wygrali wszystko. Owszem, nie jesteśmy Hiszpanią, ale wygranie z Kolumbią i Japonią, też nie powinno być zadaniem nie do wykonania. Jeśli tego nie zrobią, "wypad na zbity pysk" wskazany ;)

• Like 1

Drag, nic nie poradze, wiekszosc decyduje, demokracja. I o ile lyzka dziegciu zatruje cala beczke miodu, w druga strone to nie dziala Czasami warto zdjac rozowe okulary, mozna wiele zrozumiec. Upraszczajac - pilka nozna to towar, a u nas promuje sie ccc, czyli cena czyni cuda...jest tanio, przasnie i nieprofesjonalnie...tak, nasz futbol jest tani, zwlaszcza mentalnie...najlepiej pokazuje to historia Peszki i jego na Mundial drogi, w tym jednym epizodzie caly upadek pieknie widac Obym musial chlopaka przepraszac, ale to zakrawaloby na cud. Profesjonalizm nie wyskakuje z kapelusza, nie idzie w parze z kieliszkiem, wymaga pokory i ciezkiej pracy. Tak znienawidzony CR7 o tym wie i trenuje ciezko, z pokora. Efekty widac.

Przeciez ja się odniosłem do tego co napisales o Narodzie jako ogóle.Nie wspomniałem ani słowem o piłce nożnej...

• Like 1

Dzinek, jesli to zrobia, daj Boze, to takze dlatego, ze nikt nie spiewa 'nic sie nie stalo'. Duzo zlej prawdy o sobie uslyszeli. Moze ambitnie podejda do pozostalych meczow i pokaza lepsza strone. Poki co pokazali najgorsza i cala Polska sie za nich wstydzi. Wiedza o tym. To bylo nieznosnie bylejakie, nie ma usprawiedliwienia, postawa tego typu to zdrada i hanba. Dezercja ????

Drag, a co ja nieprawdziwego o kondycji narodowej czy pilkarskiej napisalem? Jesli jestes lyzka miodu, chwala Ci, ale czy nie dostrzegasz beczki dziegciu?

Edytowane przez coloumb

Dzinek, jesli to zrobia, daj Boze, to takze dlatego, ze nikt nie spiewa 'nic sie nie stalo'. Duzo zlej prawdy o sobie uslyszeli. Moze ambitnie podejda do pozostalych meczow i pokaza lepsza strone. Poki co pokazali najgorsza i cala Polska sie za nich wstydzi. Wiedza o tym. To bylo nieznosnie bylejakie, nie ma usprawiedliwienia, postawa tego typu to zdrada i hanba. Dezercja

Drag, a co ja nieprawdziwego o kondycji narodowej czy pilkarskiej napisalem? Jesli jestes lyzka miodu, chwala Ci, ale czy nie dostrzegasz beczki dziegciu?

Wiesz co?W zasadzie nie mam zamiaru zapraszać moda z miotła do kolejnego tematu.Zostan przy swoim zdaniu,ja zostane przy swoim.

Pozdrawiam.

Dzinek, jesli to zrobia, daj Boze, to takze dlatego, ze nikt nie spiewa 'nic sie nie stalo'. Duzo zlej prawdy o sobie uslyszeli. Moze ambitnie podejda do pozostalych meczow i pokaza lepsza strone. Poki co pokazali najgorsza i cala Polska sie za nich wstydzi. Wiedza o tym. To bylo nieznosnie bylejakie, nie ma usprawiedliwienia, postawa tego typu to zdrada i hanba. Dezercja

Zgadzam się z Tobą, jestem ogromnym przeciwnikiem bezpodstawnego "hejtowania", zwanego przeze mnie "januszowaniem", ale w tym przypadku muszą dostać po głowach za to co pokazali, a raczej czego nie pokazali. Konstruktywna krytyka raczej im pomoże, niż zaszkodzi ;)

Nawet Boniek prosil dzis dziennikarzy, zeby 'jechali' rowno i nikogo nie oszczedzali ????

Skrot meczu moze troche rozladuje napiecie - https://m.demotywatory.pl/4859333 - ogladalem sciszone, za ewentualne efekty dzwiekowe nie biore odpowiedzialnosci ????

Edytowane przez coloumb
  • Like 2

Pozdrawiam. Ale Modem prosze nie strasz, bo jednego slowa nie napisalem, ktore trzeba usuwac. Nie musimy sie zgadzac, badz jednak uczciwy w tym zakresie - kulturalne wylewanie zalu nie stoi w sprzecznosci z tutejszym regulaminem.

O rany,kolego.Ja niczym nie straszę i nie miałem takiego zamiaru.Chodzilo mi tylko o to że odbiegliśmy od tematu watku który jest stricte sportowy.

Nie dość, że wygrali to i kibice pięknie posprzątali po sobie. Dla mnie szacun.

https://sport.onet.pl/mundial-2018/mundial-2018-senegalczycy-sprzatali-stadion-po-meczu-z-polakami/m92exwb

Przeciez tam jedna czy dwie osoby sprzata po swoich rodakach, a kilka osob nagrywa propagandę. Onet podaje w swiat za innymi.

Gdzie filmy jak 99% senegalczykow sra pod siebie? Te wory smieci znikąd sie nie wzięły.

• Like 2

Przeciez tam jedna czy dwie osoby sprzata po swoich rodakach, a kilka osob nagrywa propagandę. Onet podaje w swiat za innymi.

Gdzie filmy jak 99% senegalczykow sra pod siebie? Te wory smieci znikąd sie nie wzięły.

Jezu człowieku, dla jednych szklanka w połowie pełna będzie zawsze, a dla innych pusta.

Szacun, że sprzątają, Ty byś chciał,  żeby ich jeszcze policzyli, czy każdy z nich zapewne. Chodzi o gest, tzw. przykład, który idzie w świat. Umieją się bawić, umieją potem sprzątać. Jakoś filmu o Polakach nie zrobili sprzątających.

Ja wiem, ja wiem my jesteśmy cacy, zero krytyki, czy zwrócenia uwagi. Tylko w lasach, nad rzekami śmieci masa, ciekawe kto je zostawił. 

Ale to inny temat.

A propagandę też trzeba umieć robić, bo jak się nie umie to wychodzi jakoś żałośnie. 

• Like 2

Jezu człowieku, dla jednych szklanka w połowie pełna będzie zawsze, a dla innych pusta.

Szacun, że sprzątają, Ty byś chciał,  żeby ich jeszcze policzyli, czy każdy z nich zapewne. Chodzi o gest, tzw. przykład, który idzie w świat. Umieją się bawić, umieją potem sprzątać. Jakoś filmu o Polakach nie zrobili sprzątających.

Ja wiem, ja wiem my jesteśmy cacy, zero krytyki, czy zwrócenia uwagi. Tylko w lasach, nad rzekami śmieci masa, ciekawe kto je zostawił. 

Ale to inny temat.

A propagandę też trzeba umieć robić, bo jak się nie umie to wychodzi jakoś żałośnie. 

Polacy też sprzątali ...w latach 80/90-tych w Niemczech, ale filmów nam nie robili :( Za to drużynę mieliśmy wtedy chyba mocniejszą?

Edytowane przez BOB1
  • Like 3