Skocz do zawartości

Rosja.2018

coloumb

Rekomendowane odpowiedzi

Piotrze, oglądałeś mecz i sytuację z 12 minuty? Czy znasz przepisy gry w piłkę nożną? Czy potrafisz wyobrazić sobie, że drużyna którą nazwałeś lepszą osiągnęłaby korzystny wynik odrabiając trzy bramki w 49 minut? Czy Niemcy zrobiliby to grając przez 83 minuty w dziesiątkę? Czy gra Szwedów nie wyglądałaby inaczej gdyby wyszli na drugą połowę z dwubramkową przewagą i jednym zawodnikiem więcej. Czy na wynik meczu i dalsze losy obu drużyn w turnieju miała wpływ jedna błędna decyzja człowieka nazwanego sędzią? Czy sędzia, jak sama nazwa wskazuje, powinien stać na straży przepisów, czy powinno mu się wydawać? Czy VAR wprowadzono, żeby sędzia podjął decyzje zgodne z przepisami, czyli uczciwe? Czy VAR wprowadzono, żeby kibicom się wydawało, że sędziowanie jest zgodne z przepisami, czyli uczciwe? Może zamiast siedzieć przed telewizorami idźmy na ryby. W tym czasie niech Infantino rozpisze grupy, ustali terminarz, powpisuje wyniki w tabelce. 15 lipca na uroczystej gali zaprosi wypoczętą i nie posiniaczoną reprezentację i ogłosi: wygrała drużyna lepsza. Oto mistrz Świata.

Edytowane przez Maciej W.

Przyznam się, że nie oglądałem początkowych minut bo kąpałem i usypiałem syna.
Jestem za to pewien, że na 10 spotkań 7-8 wygraliby nasi sąsiedzi. Być może akurat wczoraj przy idealnym  sędziowaniu by przegrali, ale drużyną są lepszą. Mistrzostwa zyskają na atrakcyjności.
Ja sam rozpocząłem oglądanie od kibicowania Szwecji (zawsze przeciwko Niemcom), ale denerwowała mnie ta obrona Częstochowy. Nie lubię takich spotkań i takich drużyn. To mało przyjemne do oglądania. 
Cenię za to zaangażowanie i walkę do samego końca.

• Like 2

Przyznam się, że nie oglądałem początkowych minut bo kąpałem i usypiałem syna.

Jestem za to pewien, że na 10 spotkań 7-8 wygraliby nasi sąsiedzi. Być może akurat wczoraj przy idealnym  sędziowaniu by przegrali, ale drużyną są lepszą. Mistrzostwa zyskają na atrakcyjności.

Ja sam rozpocząłem oglądanie od kibicowania Szwecji (zawsze przeciwko Niemcom), ale denerwowała mnie ta obrona Częstochowy. Nie lubię takich spotkań i takich drużyn. To mało przyjemne do oglądania. 

Cenię za to zaangażowanie i walkę do samego końca.

Też byłem za Szwecją, ale Niemcy nawet w 10 cisnęli na swoim wysokim poziomie. Pierwsza połowa dla Szwecji, druga decydująca dla Niemiec i biorąc pod uwagę walkę do samego końca oraz słupek, należało im się to zwycięstwo. Szwed zachował się jak amator i w ostatnich sekundach w okolicach 16 metra głupio sfaulował i drużyna została skarcona.

Na taką imprezę jedzie się nie po to, żeby wygrywać bo się zasłużyło. Ma się do dyspozycji swoich najlepszych zawodników i wyżej się nie podskoczy. Drużynie o większych piłkarskich umiejętnościach można się przeciwstawić lepszą taktyką, walką i zespołowym graniem. Najlepszym przykładem jest Grecja z ME. Zęby bolały patrząc na ich grę, ale osiągnęli wielki sukces wykorzystując na maxa to czym dysponowali. Szwedzi zrobiliby wczoraj to samo, gdyby nikt z zewnątrz im w tym nie przeszkodził. Komentatorzy w Niemczach są zdania, że Marciniak to zrobił. Ale jest po ptokach. Wynik poszedł w świat. Dorobi się do niego legendę i za kilka dni nikt nie będzie pamiętał. Nikt z wyjątkiem szwedzkich piłkarzy i kibiców. O drugiej Panama z Anglią . Show must go on.

Edytowane przez Maciej W.

O tym meczu za wiele napisać się da ... Przewaga Anglików bezdyskusyjna. Panamczycy od samego początku skazani na pożarcie bramkę strzeli na czym mi osobiście najbardziej zależało ;) Można jeszcze dodać, że Anglicy jakby się zaczynali rozkręcać powoli choć faktem jest, że jak już to zostało napisane przeciwnik zbyt wymagający nie był ...

Kuźwa ja takiej skrzynki nie widziałem jeszcze ... Widocznie niewiele widziałem ... ;) Jak wygramy, a jeszcze lepiej z zakładanym przeze mnie wynikiem to mam trunku ciekawego i całkiem smacznego odrobinę przygotowane i nie zawaham się go wykorzystać  :D 

• Like 1

Lepiej zapodaj sobie przed meczem, o ile alko Ciebie uspokaja, bo jesli podnosi cisnienie, to...idz na ryby

Wszystko zależy od sytuacji  :)  Generalnie wolę być świadomy tego się dzieje  :P  :lol:

Dziś jest mecz reprezentacji i ja w przeciwieństwie do niej bardzo poważnie do tematu podchodzę rezygnując nawet z wyjazdu na rybki  :ph34r:  :D 

• Like 1