Skocz do zawartości

Rosja.2018

coloumb

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nadzieję że Urugwaj wyp.... Portugalię z turnieju

Póki co trzymam za Urugwaj i Chorwację. Fajnie pokazali się Belgowie ale oni zawsze grają pięknie w grupie i są czarnym koniem a to jednak jest turniej. Może wreszcie Anglicy, którzy w końcu mają fajnego młodego trenera i odmłodzili kadrę - widać, że wreszcie jest chemia. Ale w przypadku ich i Belgów nie ma co na razie wyciągać zbyt daleko idących wniosków bo grali z Panamą i Tunezją. Weryfikacja jednych albo drugich przyjdzie w meczu z Kolumbią.

Z "faworytów" póki co jedynie Francuzi trzymają jako taki poziom.

Sędziowanie tradycyjnie na MŚ do ćwierćfinałów na żenującym poziomie - pomimo VAR-u.

Edytowane przez malcz

Tomasz Kłos: "pamiętajmy, że już za półtorej (!) miesiąca mecz towarzyski, a potem Liga Narodów". No cóż, wraca stara dialektyka. Po co robić trzęsienie ziemi i wyciągać wnioski z kompromitacji? Nie ma na to czasu. Za półtora miesiąca wygramy mecz towarzyski, a kibice oszaleją ze szczęścia. Może lepiej zamiast zabierać na Okęcie flagi i szaliki, zaopatrzyć się w parę kilo zgniłych pomidorów? Albo nie jechać wcale.

Może zabawimy się w obstawienie drabinki? Moje fusy wskazują połówkę urugwajsko-portugalską z Brazylią, Niemcami i Belgią. Byłoby niezwykle ciekawie. Gdyby tak się stało, Meksyk, Chorwacja czy Anglia mogłyby zajść naprawdę daleko. Nie mówiąc o Francji. Kolumbię pominąłem. Tylko trzy strzały oddane w meczu z Polską stawiają ją w roli chłopca do bicia :). Argentyna? Po tym co było do tej pory nie zdziwi mnie żaden wynik z Nigerią. Może być 3:0 i 0:3. Jest jeszcze czarny koń. Drużyna siedmiu panów z gwizdkiem i monitorami używanymi od wielkiego dzwonu. Dzisiaj w wieczornych meczach odnieśli cenne zwycięstwo. Nie pierwsze w tych mistrzostwach.

Edytowane przez Maciej W.

A dlaczego zabrakło sił i umiejętności skoro zaplecze do treningów mamy nie gorsze od reprezentacji zachodnich krajów.

Zapleczem meczów się nie wygrywa, to pierwsze. Dla czego zabrakło sił? Trudno wykrzesać siły z emerytów i inwalidów z jakich składa się nasza "reprezentacja", to drugie. Jeśli chodzi o umiejętności, to nie można niczego zarzucić, w reklamach wygląda to wręcz wzorcowo, tylko w reklamach nie ma przeciwników o wyższych umiejętnościach. To byłoby na tyle.

A mnie zastanawia dlaczego wszyscy mówią , że został nam ostatni mecz o Honor. No nie rozumiem dlaczego o Honoromg.gif.

Może ja źle pojmuję pojęcie honoru omg.gif, ale dla mnie ten mecz to będzie o pietruszkę . Czyj honor ma ten mecz uratować ? Zawodników :(  , trenera :(  , polskiej piłki nożnej :D  , kibiców a może sponsorów :D . Honor łatwo jest stracić , a bardzo trudno odzyskać  i ten mecz o nic, absolutnie nic nie zmienia.

Jak tak bardzo chcą być honorowi , to niech całą kasę którą zarobili na reklamach i tym że reprezentowali Polskę a zawiedli po całości , oddadzą na domy dziecka lub inny szczytny cel.

Honor, to stracili już w pierwszym meczu... Jestem "antyfanem" Pani Poseł Pawłowicz, ale dobrze skomentowała występ naszej reprezentacji - do domu panowie!!! :angry:

Piotrze, taki duży chłopiec a taki naiwny, przecież to są ostatnie pieniądze jakie zarobili, muszą zainwestować we własną przyszłość, bo na futbolu i reklamach to już nie zarobią, a przecież muszą sobie kupić wózki inwalidzkie i zapewnić miejsca w domach spokojnej starości. :(

• Like 1

Darek, ale jak już ktoś wyżej napisał, nasi byli na męczącej wycieczce do zoo...

Aż ciężko porównywać, wczoraj nie wiedziałem na który kanał przełączyć, takie ciekawe końcówki. Jak pięknie cisnęli do ostatnich sekund doliczonego czasu gry.
Bardzo mi szkoda Iranu.

• Like 1

Swoją drogą to ciekawy przykład, czy dowód ma magię piłki nożnej. W ciągu 2-3 tygodni poziom sympatii Polaków do Irańczyków wzrósł jakiś pierdylion procent za sprawą 11 facetów w krótkich spodenkach. Podobnie do Marokańczyków, do Senegalczyków może trochę mniej, ale niewątpliwie  wzrost szacunku też widoczny. :-)

• Like 2

Piotrze, taki duży chłopiec a taki naiwny, przecież to są ostatnie pieniądze jakie zarobili, muszą zainwestować we własną przyszłość, bo na futbolu i reklamach to już nie zarobią, a przecież muszą sobie kupić wózki inwalidzkie i zapewnić miejsca w domach spokojnej starości. :(

Aleksandrze, taki duży chłopiec, a taki naiwny. Przecież nasze "gwiazdy", które miały największy wpływ na wynik nie pojechały do Rosji zarobić. Tak naprawdę to się zastanawiam, czy oni wiedzą po co tam pojechali.  Czy Grzegorz Krychowiak, chłopak wychowany w Mrzeżynie, zarabiający w wieku 28 lat pół miliona złotych tygodniowo w przeciętnym klubie może wyobrazić sobie, że słaba gra w reprezentacji zagrozi jego przyszłości? Mogę wymienić jeszcze kilku. Gra w reprezentacji może wybić piłkarza na piedestał i sprawić go bogatym. Myślę sobie, że mamy piłkarzy, którzy zeszli na dwa tygodnie z piedestału, są bogaci i kompletnie nie rozumieją o co chodzi w reprezentowaniu kraju. Zamiast hucznie obchodzić urodziny Teodorczyka powinno się ich zagonić na lekcję wychowawczą.  Do reprezentowania 38 milionowego kraju trzeba dorosnąć. A kibice powinni tego wymagać, a nie w nieskończoność wybaczać.

Edytowane przez Maciej W.
  • Like 3

Iran ładnie się pokazał, ładniej niż nasi.

W obecnej formie naszej drużyny z Iranem mamy w plecy jak nic. Grają naprawdę niezłą piłkę i potrafią się postawić najmocniejszym drużynom. Trafili bardzo mocną grupę, a o mały włos wyeliminowaliby Portugalię. Iran i Maroko świetnie zagrały na tym turnieju, szkoda, że nie wyszli z grupy.

Ja tak jak wspomniałem wcześniej, trzymam kciuki za Meksyk, niech wygrają ten mundial ;)

Swoją drogą to ciekawy przykład, czy dowód ma magię piłki nożnej. W ciągu 2-3 tygodni poziom sympatii Polaków do Irańczyków wzrósł jakiś pierdylion procent za sprawą 11 facetów w krótkich spodenkach. Podobnie do Marokańczyków, do Senegalczyków może trochę mniej, ale niewątpliwie  wzrost szacunku też widoczny. :-)

Mamy z nimi trochę wspólnych genów R1A

To nie sympatię czujemy do Iranu, Maroka czy Peru. To zazdrość, że ich zawodnicy nie zrobili ze swoich kibiców idiotów. I nic z tego nie wynika. Wynikałoby, gdyby parę tysięcy fanów powitało "Orły Nawałki" na Okęciu gwizdami i zgniłym warzywem. Pewnie by się obrazili, albo padli na ziemię i wzywali masażystę. Pies ich trącał. Chyba, że chcemy przeżywać podobnie wzruszające momenty za dwa lata, cztery lata, sześć lat....  

Obydwie wspomniane wcześniej drużyny, czyli Iran i Maroko są lubiani za charakter, chęć rywalizacji i grę zespołową, pomimo tego, że brak tam gwiazd typu Lewandowski, Piszczek itp. itd. Po prostu przyjechali na mistrzostwa świata z chęcią gry w piłkę i sprawienie swoim kibicom radości...,a wiadomo jak są wyniki to i kieszeń się wzbogaci ;). Odpadli, ale nie mają się czego wstydzić. Jakby nasi tak się zaprezentowali na mundialu i by odpadli, byłbym z nich dumny i złego słowa bym nie powiedział

Edytowane przez wilczybilet
  • Like 1

...podobnie jak Amrabat, który cudem nie zakończył kariery Inieście, czy Ronaldo wyśmiewający żółtą kartkę. Przede wszystkim nie zauważyło tego siedmiu mężów zaufania. Jacy mężowie takie zaufanie.

No właśnie wczoraj sędzia z Peru (chyba) pokazał, że nie nadaje się do sędziowania meczów tej rangi...

Za uderzenie zawodnika  w twarz bez piłki, albo daje się czerwoną kartkę, albo udaje, że nic nie było...ale jak powtórka ewidentnie pokazuje, że jednak było to czerwona jak nic. Ale gwiazdorzy mają fory...

Edytowane przez wilczybilet
  • Like 1