przemow Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 "Jeśli nie stać was na wsparcie, kiedy przegrywamy- to nie macie prawa wspierać nas, kiedy wygrywamy"......Sir Alex Ferguson......Ot tacy są nasi kibice......Uczyć się od kibiców Widzewa...którzy bez względu co się działo byli i są z drużyną... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 (edytowane) "Jeśli nie stać was na wsparcie, kiedy przegrywamy- to nie macie prawa wspierać nas, kiedy wygrywamy"......Sir Alex Ferguson......Ot tacy są nasi kibice......Uczyć się od kibiców Widzewa...którzy bez względu co się działo byli i są z drużyną...Kibicować, kibicuję dalej naszym, ale z ich postawy i w sumie kompromitacji zadowolonym być nie można...Co impreza sytuacja niestety się powtarza, tylko trenerzy i zawodnicy się zmieniają, a wyniki takie same :/. Mniej imprezowania i trunków wysokoprocentowych + solidne treningi i profesionalne podejście do zawodu = wymierny wynik. Są na tych mistrzostwach reprezentacje od nas mniej utalentowane, ale my jesteśmy niestety najsłabsi. Przykro się na to wszystko patrzy, a ile człowiek nerwów przy tym traci i łaciną rzuca ;p.Do ch..a to jest ich zawód ! Powinni się po prostu ogarnąć i jak wybrali sport, to takie życie prowadzić i wtedy byłyby wyniki, bo przygotowanie fizyczne i kondycyjne jest marne, a reszta jest do wyuczenia. Ale bez ostrej gry, presingu i chęci walki, wyników nie będzie, ale żeby grać presingiem i nie chodzić po 20 minutach gry, jakby się zjadło obiad przed meczem musi być kondycja i wytrzymałość, szczególnie gdy kuleje się pod względem technicznym, a orłami nie jesteśmy Edytowane 26 Czerwca 2018 przez wilczybilet 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 NIkt nie zauwazyl ze idiota Pique powinien dwa czerwa zobaczyc wczoraj? Najwidoczniej bystrością i wnikliwością obserwacji przewyższasz resztę kibiców, sędziów i Var. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Najwidoczniej bystrością i wnikliwością obserwacji przewyższasz resztę kibiców, sędziów i Var. Gratulacje Nigdy bym nie smial i pokornie sie wycofuje ze swoich slow. Znawca jest tylko jeden, chyle czola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 "Jeśli nie stać was na wsparcie, kiedy przegrywamy- to nie macie prawa wspierać nas, kiedy wygrywamy"......Sir Alex Ferguson......Ot tacy są nasi kibice......Uczyć się od kibiców Widzewa...którzy bez względu co się działo byli i są z drużyną... Jestem Przemek za swoją drużyną prawie zawsze, a że prawie robi wielką różnicę to jestem z nią zawsze wtedy kiedy choć serce do walki jest ... Bez względu na wynik ! Jak brak nawet solidnego zainteresowania czyli zaangażowania się w mecz to wybacz, ale oni też nie mają prawa wymagać ode mnie abym stał za nimi murem ... A tego Sir Alex Ferguson zdaje się nie przewidział ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Jestem Przemek za swoją drużyną prawie zawsze, a że prawie robi wielką różnicę to jestem z nią zawsze wtedy kiedy choć serce do walki jest ... Bez względu na wynik ! Jak brak nawet solidnego zainteresowania czyli zaangażowania się w mecz to wybacz, ale oni też nie mają prawa wymagać ode mnie abym stał za nimi murem ... A tego Sir Alex Ferguson zdaje się nie przewidział ...Otóż to, za brak walki do samego końca nie można "profesjonalistów" poklepywać po plecach i mówić, że "nic się nie stało" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Jestem rozczarowany bo łudząc się za dużo oczekiwałem od reprezentacji ale na szczęscie nie tak dużo żeby telewizor w Media Markt kupować licząc na półfinał :-) Czy nie mieli serca do walki? Myślę że mieli ale czysto psychicznie nie dzwinęli oczekiwań...Popatrzcie kto nie pojechał na mistrzostwa...więc choć ten sukces że tam jesteśmy trzeba cenić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Jestem rozczarowany bo łudząc się za dużo oczekiwałem od reprezentacji ale na szczęscie nie tak dużo żeby telewizor w Media Markt kupować licząc na półfinał :-) Czy nie mieli serca do walki? Myślę że mieli ale czysto psychicznie nie dzwinęli oczekiwań...Popatrzcie kto nie pojechał na mistrzostwa...więc choć ten sukces że tam jesteśmy trzeba cenić...W pierwszym decydującym meczu nie było walki niestety ze strony naszych piłkarzy. Zachowywali się przy wyniku 0:0, a później podobnie jak przegrywaliśmy, jak bokser w głębokiej defensywie, który wyłapał gonga i widzi ciemność. Ciągła gra do tyłu i podawanie bramkarzowi... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 1. Mój 6 letni syn od 2 lat trenuje. Gdy ja miałem ciśnienie na jego postępy nie wychodziło nic. Jak odpuściłem wyniki przyszły nad wyraz szybko ....i myślę że to samo dzieje się teraz między reprezentacją a kibicami.Może głupie i ogólnikowe porównanie ale najprostsze z możliwych.2. Ktoś kto choć trochę otarł się o sport pół-profesjonalny wie jak to w rzeczywistości wygląda i wie że wyboròw nie dokonywał sam Nawałka a pewne nazwiska miał narzucone bo ciągną one kase dla związku. Przypomnę Leo . Jak Piechniczek zaczął łapy wsadzać w kadrę to się wszystko poj...... . Przestańcie się oszukiwać że jest to czysty sport....najpierw jest kasa! a później cała reszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Widocznie wystarczyła im kasa za samo uczestnictwo ,dostali pieniądze i to by było na tyle w tym temacie, a dla nas co zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Mariusz błagam. Już ktoś wcześniej pisał że nie odświeżamy składu.Jaką kase przyniesie Góralski czy Bednarek? Czy jakikolwiek inny młodzian? Więc nadal mamy "dziadków " .Dolary za sam udział to pikuś przy tym co posypało się z reklam itd.... do kasy zwiazku.Ps. Popatrzcie co dzieje się z przepisami PZPN dotyczącymi młodych zawodników....i co kluby wyprawiają niszcząc bezwzględnie kariery młodych chlopaków...I od tego trzeba zacząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Szkoda, że tak to u nas mało profesjonalnie wygląda. Mi najbardziej brakuje w naszej reprezentacji prawdziwej chęci walki i dobrego przygotowania fizycznego, żeby dali radę walczyć przez 90 minut jak np. wspominani Iran czy Maroko. Nie ważne, czy będzie Lewandowski, Piszczek, czy nowi młodzi zawodnicy, najważniejsze jest przygotowanie fizyczne i chęć walki, a do tego jak się dołączy piłkarzy, którzy mogą w pojedynkę czasami rozstrzygnąć mecz, to drużyna jest mocna i nieprzewidywalna. Lepiej jechać na turniej jako kopciuszek i zaskoczyć, niż napompowany balon, z którego schodzi powietrze... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Rozmowa o piłce zaczyna przypominać tą o PZW i siatach . PZPN=PZW ? Ani ryb ani sukcesów na ważnych imprezach, a potencjał jest . Eliminacje jak burza/Zarybiają tonami . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Nie miałem na myśli takiego porównania.PZPN naprawdę zaczął gonić zmieniającą się rzeczywistość jeśli chodzi o młodzież i dzieciaki i to na duży plus tylko na efekty jeszcze musimy poczekać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Nie róbmy z piłkarzy ubezwłasnowolnionych dzieci, które wystawione na dużej imprezie zżarła trema. Widzieliśmy co widzieliśmy. Sir Alex Ferguson przyjął chyba kryterium MU, zespołu który wygrywał, przegrywał, ale nigdy nie olewał. Bycie z drużyną musi być przy porażkach, bo nie ma drużyny, która wszystko wygrywa. W pierwszej kolejności powinniśmy być zawsze solidarni z rodakami, ale nie wszystkimi. Bo trafiają się wśród nich złodzieje. Na przykład złodzieje marzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Lepiej nadal łudzić się " już za cztery lata bedziem mistrzem świata" :-) i wierzyć że to możliwe.I Ci sami , dziś pokrzykujący, będą to śpiewać a później znów będą drzeć łachy na reprezentacji :-))))Chyba już się do naszych "Nawałków" zdążyliśmy przyzwyczaić :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 26 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Ja nie przyzwyczailem sie ani do Nawalkow bez pomyslu, ani do Peszkow imprezujacych, Milikow we mgle czy Krychowiakow w kozuchach. Mnie to drazni i wkurza. A gdy slysze, ze dodatkowo Lewy opowiada, ze czegos tam go nie nauczono wiec nie strzela, bo nie umie sie kiwac...i to ma byc powazne? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Peszko to już w ogóle "bohater narodowy". W eliminacjach jak wchodził czasami pod koniec meczu i ktoś do niego podał piłkę wyglądał na wystraszonego, oczy jak sowa i szybko pozbywał się piłki, żeby mu przypadkiem rywal jej nie zabrał, a że z dokładnością i techniką jest kłopot to piłka i tak w dużym procencie trafiała do nóg przeciwnika. On czy był wpuszczony na 10, czy 20 minut z bezsilności szybko łapał kartkę, myślę, że tacy goście jak on nie mają miejsca bytu w reprezentacji... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 (edytowane) "Jeśli nie stać was na wsparcie, kiedy przegrywamy- to nie macie prawa wspierać nas, kiedy wygrywamy"......Sir Alex Ferguson......Ot tacy są nasi kibice......Uczyć się od kibiców Widzewa...którzy bez względu co się działo byli i są z drużyną... Przecież wałkujemy od kilkunastu postów, że nie chodzi o same przegrane, ale o zaangażowanie, przygotowanie i styl. I co to ma być, że presja??? Proszę, a Hiszpania, Urugwaj, Ronaldo, czy kto inny nie miał presji? Edytowane 26 Czerwca 2018 przez korol 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 (edytowane) Bez obrazy ale połowa piszących nie ma bladego pojęcia o piłce kopanej :-)(Jerkbait i ogólnie internet uświadomił mnie że wszyscy są znawcami w każdym temacie więc podchodzę do tego z uśmiechem :-) ).Zatrzymali się na etapie podwórka gdzie 22 chłopa biegało bez składu i ładu po całym boisku :-)Lewy powiedział całą prawdę na tej konferencji tylko szkoda że dopiero teraz...ale i o tym czemu dopiero teraz -też powiedział. Ps. Znawcy przeczytajcie swoje wpisy z początku tematu w 2016 roku ha ha :-) a później co pisaliście już po awansie :-))))Skoro niektórzy jeszcze przed awansem krzyżk na reprezentacji postawili to czemu teraz są zdziwieni i zaskoczeni? Edytowane 26 Czerwca 2018 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Oczywiście, że tak. Nie jesteśmy też piekarzami, ale potrafimy ocenić, czy bułki są dobre.Tak w przypadku piłki, nie oceniamy jaka strategia jest najlepsza na zespół o takich, czy innych atrybutach, z takim czy innym składem i stylem gry.Piszemy na poziomie "piłkarz reprezentacji A ma siłę biegać i robi to do końca", "piłkarz reprezentacji B potrafi celnie podać do kolegi, do przodu", "piłkarz reprezentacji C, ten nic nie umie zaprezentować". 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Teoretycznie masz racje ale przeczytaj post @Guzu chyba ze 3 strony wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 26 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Korol ma racje teoretycznie, praktycznie i w ogole. Pozalimy sie na forum i tyle, znamy sie mniej czy bardziej, slepi jednak nie jestesmy i brak zaangazowania i profesjonalizmu widzimy. To oceniamy skrajnie krytycznie. Gdyby Kolumbia przegrala z nami w takim stylu, raczej zaden ich zawodnik nie moglby do kraju spokojnie wrocic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Widząc helikopter na drzewie nie muszę być pilotem żeby wiedzieć, że ktoś coś spierdolił... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 (edytowane) Korol ma racje teoretycznie, praktycznie i w ogole. Pozalimy sie na forum i tyle, znamy sie mniej czy bardziej, slepi jednak nie jestesmy i brak zaangazowania i profesjonalizmu widzimy. To oceniamy skrajnie krytycznie. Gdyby Kolumbia przegrala z nami w takim stylu, raczej zaden ich zawodnik nie moglby do kraju spokojnie wrocic. Akurat Ty @Coloumb pierwszy kamieniami rzucałeś już w 2016 roku więc dziwi mnie Twoje zdziwienie i krytyka teraz...Ps . Pisałeś coś też coś w innym temacie o sytuacji w naszym kraju a teraz chcesz żeby do chłopaków strzelali tak jak to było w Kolumbii?Jawne nawoływanie do przemocy? Edytowane 26 Czerwca 2018 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi