Skocz do zawartości

Rosja.2018

coloumb

Rekomendowane odpowiedzi

Ja nawoluje do przemocy? W ktorym miejscu?

Zakladajac ten temat nie mialem wiary w reprezentacje, to fakt. Tak uczylo doswiadczenie. Szkoda, ze pierwsze odczucie tak czesto jest trafne. Stylu nie przewidzialem. To jest kleska wizerunkowa. Tak jak inne rzeczy w naszym kraju.

Do zadnej przemocy nigdy nie nawolywalem i nie pisz glupot. Sens wypowiedzi jest jasny - my sobie wieszamy psy na nieambitnej zbieraninie kopaczy i to wszystko, nie jest to wiec jakas straszna rzecz na tle tego, co sie na swiecie zdarza. To jest kontrast i warto o tym pamietac, reagujemy prawidlowo. Bo sa glosy, ze nic sie nie stalo, ze na tyle nas stac, ze to wina dziennikarzy i kibicow itp. Stalo sie. I naszymi kulami karabinowymi jest zasluzona, ostra krytyka. To sie calej tej organizacji nalezy, ostrzal celnych obelg. Rzecz jasna niewulgarnych, bo na to nigdy nie powinno byc przyzwolenia.

Tyle.

Edytowane przez coloumb

Gdyby Kolumbia przegrala z nami w takim stylu, raczej zaden ich zawodnik nie moglby do kraju spokojnie wrocic.

Tu?

Nadal twierdzę że @Karol ma racje teoretycznie bo tak jak napisał @Guzu. Jaka liga taka reprezentacja...i błagam nie pisz że większość gra na zachodzie więc powinni równać się z najlepszymi bo w ligach zachodnich cały zespół gra na jednego np Lewego żeby on pod samą bramką dołożył tylko dużego palca i wbił gałe do siatki. To tak kolokwialnie i skrótowo pisząc.

Niespecjalnie interesuje się piłką. (...)

P.S.: Zabawię się w proroka Przypuszczam że Rosjanie dostaną sie co najmniej do pół albo i finału bo taki był "prikaz"  Polacy natomiast przegrają, no chyba że zabrali ze sobą wszystko łącznie z mydłem i wodą

do gotowania i mycia się, o żywności nie wspominając. Inaczej mogą osłabnąć, stracić kondycję i koncentracje  ;) Obym sie mylił !

Wykrakałem  :angry:

Edytowane przez Marcin Rafalski
  • Like 1

Wiesz Przemku, doszukiwanie się jakiegokolwiek usprawiedliwienia tej ekipy i to słowami głównego winowajcy jest przegięciem. Odróżnijmy znajomość tematu i wnioski jakie z niej wypływały dwa tygodnie temu od tego co nazywamy marzeniami. Mój najmłodszy syn (21 wiosen) świetnie zna się na współczesnej piłce. Ja dużo pamiętam. '74,'78,'82,'92. Wtedy nawiązywano walkę z najlepszymi. Wtedy najlepsi robili w majty przed meczem z nami. Fajnie byłoby, gdyby młodzi ludzie mieli punkt odniesienia w postaci sukcesu polskiej piłki. O klubowej zapomnijmy, pozostała reprezentacja. I cały przemysł medialny do spółki z piłkarskimi decydentami i finansowym zapleczem rozmiękczył najbardziej sceptyczne umysły, wlewając mniej lub więcej nadziei na sukces. Efekt jest taki, że ludzie poczuli się zrobieni w... Mój Stasiek spodziewał się, że nie wyjdziemy z grupy. A po dwóch meczach mówi: hańba. Przecieram oczy jeżdżąc po Warszawie. Pamiętam ME i ilość oflagowanych samochodów. Tymczasem został jeszcze jeden mecz, a ze świeczką szukać choć jednej chorągiewki. Ludziom jest WSTYD. Stając w obronie autorów tej farsy robi się największą krzywdę polskiej piłce i jej kibicom.

• Like 2

Coz, pozostaje zglosic w prokuraturze. Dane podam Ci na priv

Ja nie z tych co na poważnie wszystko biorą :-)))  więcej uśmiechu :-)))))

Problem jest na ten moment taki że niestety nie ma w kim wybierać. Ciekawi mnie co dalej będzie?

Nawałka poleci jak każdy poprzedni?  Może spróbować dalej z Nim tworzyć coś ale w oparciu o zupełnie nowe nazwiska?

Odmłodzić kadrę  totalnie i najwyżej poświęcić następne Euro żeby na kolejne mistrzostwa zbudować coś ciekawego?

Tylko czy kibice  to zniosą? tzn próbę budowy zupełnie nowego zespołu który na początku raczej nic nie ugra......

Wiesz Przemku, doszukiwanie się jakiegokolwiek usprawiedliwienia tej ekipy i to słowami głównego winowajcy jest przegięciem. Odróżnijmy znajomość tematu i wnioski jakie z niej wypływały dwa tygodnie temu od tego co nazywamy marzeniami. Mój najmłodszy syn (21 wiosen) świetnie zna się na współczesnej piłce. Ja dużo pamiętam. '74,'78,'82,'92. Wtedy nawiązywano walkę z najlepszymi. Wtedy najlepsi robili w majty przed meczem z nami. Fajnie byłoby, gdyby młodzi ludzie mieli punkt odniesienia w postaci sukcesu polskiej piłki. O klubowej zapomnijmy, pozostała reprezentacja. I cały przemysł medialny do spółki z piłkarskimi decydentami i finansowym zapleczem rozmiękczył najbardziej sceptyczne umysły, wlewając mniej lub więcej nadziei na sukces. Efekt jest taki, że ludzie poczuli się zrobieni w... Mój Stasiek spodziewał się, że nie wyjdziemy z grupy. A po dwóch meczach mówi: hańba. Przecieram oczy jeżdżąc po Warszawie. Pamiętam ME i ilość oflagowanych samochodów. Tymczasem został jeszcze jeden mecz, a ze świeczką szukać choć jednej chorągiewki. Ludziom jest WSTYD. Stając w obronie autorów tej farsy robi się największą krzywdę polskiej piłce i jej kibicom.

Na nasze szczęście minął okres niżu demograficznego i coraz więcej dzieciaków 5,6 letnich zaczyna trenować.

PZPN naprawdę robi bardzo wiele żeby pozmieniać te głupie przepisy . Np z kartą zawodnika, co w przypadku dzieciaków było totalnie chore!, i za to duży plus.

Może za jakiś czas, właśnie z tego młodego pokolenia, będziemy mieli przyzwoitą reprezentację.

Ale...przeciez teraz tez jest mlode pokolenie, poza tym chlopaki srokom wiadomo skad nie wypadli, wielu z nich pretenduje to roli zawodnikow swiatoweh klasy, a przynajmniej jeden to swiatowy top. Iran czy Maroko maja lepszych zawodnikow? Tzn. maja, ale dlaczego i jakim cudem?

Czy ten cud to nie przypadkiem zaangazowanie, ambicja, serce na boisku?

Wiele razy padalo ze strony otoczenia naszej reprezentacji zdanie, ze obecnie nie ma slabych druzyn. Wczorajsza konferencja to bylo dla odmiany przyznanie, ze jedna jest. To jest sciema i brak logiki.

Edytowane przez coloumb

Ale...przeciez teraz tez jest mlode pokolenie, chlopaki srokom wiadomo skad nie wypadli, wielu z nich pretenduje to roli zawodnikow swiatoweh klasy, a przynajmniej jeden to swiatowy top. Iran czy Maroko maja lepszych zawodnikow? Tzn. maja, ale dlaczego i jakim cudem?

Młodą? średnia ok 29 lat.

Na następne mistrzostwa to dziadki pojadą :-))))

Przeciez oni nie powinni miec zadnych kompleksow. Okazuje sie, ze nawet Lewy ma. O co chodzi? Tego nie potrafie pojac...

O coś na pewno ...

Wyjdzie za kilka miesięcy ...

Na moje oko to jest jakiś bunt przeciwko "systemowi" tyko głośno nikt nie chce o tym mówić

Ot tyle...

• Like 1

Jeszcze trzeba mieć trenera, który w rywalizacji i innymi przechytrzy ich i poprowadzi swoich chłopców do zwycięstwa. Mieliśmy w historii jednego, który spełniał wszystkie warunki. Jego następcy skorzystali z gorszym lub lepszym skutkiem z jego dorobku. Otrzymali drużynę, która wiedziała jak osiągnąć sukces i prawie się udało. Dziś gdybamy, co osiągnęłaby obecna reprezentacja, gdyby poważnie podeszła do sprawy. Wolę gdybanie o tym co byłoby gdyby Lubański był zdrowy w 1974, co byłoby gdyby nie musieli grać w piłkę wodną w półfinale z Niemcami, gdyby Deyna strzelił karnego Argentynie, gdyby Boniek nie dostał kartki z Ruskimi i zagrał z Włochami. To były pojedyncze zdarzenia, które pozbawiły nas być może mistrzostwa świata. Teraz rwiemy włosy bo nie wyszliśmy z grupy. Oczekujmy od siebie więcej, a przede wszystkim od piłkarzy. Może nas usłyszą i wezmą się do roboty. Nie tylko przy kręceniu reklamy Rexony.

Edytowane przez Maciej W.
  • Like 3

Nic nie będzie. Będzie po staremu, bo nikt nie ma interesu, żeby to zmieniać. Probierz czy jakiś Magiera włoży dresik i balon zacznie powracać do starego kształtu. Jedynym doraźnym sposobem naprawienia tej sytuacji jest gremialny bojkot kolejnych nieudanych projektów. Pusty stadion, zero oglądalności, odpływ kasy. Czy kibiców stać na rozbrat z reprezentacją? Mnie bez problemu. Bo wstydzę się oglądając wypowiedź Bilica i innych zagranicznych (obiektywnych) ekspertów. Doszliśmy do ściany, gdy pojawienie się na ulicy w koszulce z orzełkiem wywołuje ironiczny uśmiech. Nie pamiętam takiej sytuacji.

• Like 1