Gość mikolaj Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 No to teraz zabierają wieniec z pietruszki i do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Od 83 minuty Japończycy nawet nie pozwolili nam dotknąć piłki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Od 83 minuty Japończycy nawet nie pozwolili nam dotknąć piłki A myśmy jej dotknąć nie chcieli... Żenada... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 (edytowane) Czyżby Japończycy mieli już awans w kieszeni, że dali sobie przegrać ???? ? Edytowane 28 Czerwca 2018 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 W podziękowaniu Stelle będą tańsze :-)))) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 ojojoj... zagraliśmy dwa kiepskie mecze, a w ostatnim w końcówce zagraliśmy anty futbol, bo graliśmy de facto dla rywala. Byłem rozczarowany... teraz jestem wściekły. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 (edytowane) Z Japońcami to mamy ciekawą historię. Czy wiecie, że po ataku na Pearl Harbor w 1941-szym rząd Polski na uchodźstwie (jak i inne państwa alianckie) wypowiedział Japonii wojnę. O ile wiem do tej pory nie podpisaliśmy z nimi traktatu pokojowego PS Otrzymałem sprostowanie od DelToro w innym wątku:..."Podpisalismy, 10-20 lat po wojnie Generalnie Japonczycy nie przyjeli naszego wypowiedzenia wojny.Stwierdzili ze mam zbyt dobre stosunki i zignorowali Podobno można się nawet doszukać jednego żołnierza z Polski, który walczy w tej wojnie :D"... Może dlatego, dzisiejszy mecz miał taki wyraz ...stosunek bez polotu? Edytowane 28 Czerwca 2018 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 .... i dlatego mamy najwyższe ceny na sprzęt z Japonii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 (edytowane) Z Japońcami to mamy ciekawą historię. Czy wiecie, że po ataku na Pearl Harbor w 1941-szym rząd Polski na uchodźstwie (jak i inne państwa alianckie) wypowiedział Japonii wojnę. O ile wiem do tej pory nie podpisaliśmy z nimi traktatu pokojowego Wiemy Warto dodać, ze jest to jedyne państwo, któremu Polska wypowiedziała wojnę w XX w. Edit: „Ówczesny premier Japonii Hideki Tōjō skomentował fakt wypowiedzenia wojny przez Polskę w następujący sposób: „Wyzwania Polaków nie przyjmujemy. Polacy, bijąc się o swoją wolność, wypowiedzieli nam wojnę pod presją Wielkiej Brytanii”.Co ciekawe oficjalnie konflikt polsko – japoński formalnie trwał aż do 1957 roku dopiero wtedy podpisano układ o przywróceniu normalnych stosunków między Polską Rzeczpospolitą Ludową a Japonią. W czasie trwania konfliktu obie zainteresowane strony nie starły się ani razu.” Edytowane 28 Czerwca 2018 przez coma 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Muszę przyznać że poprawili mi humor ta wygrana. Swoją drogą Japonce postawili wszystko na jedną stelle ???? bo gdyby Senegal bramkę strzelił to Japonia do domu. A z drugiej strony mieli ostrzeżenie z kontry Lewy przestrzelił. Także te ostatnie minuty całkiem rozumiem. My mamy wygrana bo zawsze to wygrana. A im pozostaje się modlić aby Senegal nie strzelił. Teraz to można żałować faktycznie meczu z Senegalem, który równie słabo grał jak Polska. Trochę dziwne że trzecie MŚ i jak zwykle ostatni mecz wygrywamy. Może to siedzi bardziej w głowach? Może nasi bardziej potrzebowali psychologa, żeby ich mentalnie wzmocnił. Teraz to sobie gdybać można,ale może nasi trenerzy pomyślą o tym w aspekcie przyszłościowym. Tak czy siak fajnie że chłopacy wygrali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Kuzwa ustawka w tym roku jak siemasz ???? Japończycy ryzykując awansem tak się w maliny daliby wpuścić ... Bardzo wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Japończycy zaryzykowali. I to się im opłaciło. Jaki styl itd kogo to interesuje. Dla nich ważny jest awans. Gorzej gdyby Senegal strzelił ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Z Japońcami to mamy ciekawą historię. Czy wiecie, że po ataku na Pearl Harbor w 1941-szym rząd Polski na uchodźstwie (jak i inne państwa alianckie) wypowiedział Japonii wojnę. O ile wiem do tej pory nie podpisaliśmy z nimi traktatu pokojowego PS Otrzymałem sprostowanie od DelToro w innym wątku:..."Podpisalismy, 10-20 lat po wojnie Generalnie Japonczycy nie przyjeli naszego wypowiedzenia wojny.Stwierdzili ze mam zbyt dobre stosunki i zignorowali Podobno można się nawet doszukać jednego żołnierza z Polski, który walczy w tej wojnie :D"... Może dlatego, dzisiejszy mecz miał taki wyraz ...stosunek bez polotu? Podpisalismy traktat pokojowy w 1957. Co ciekawe, polscy szpiedzy/dyplomaci podrozowali wtedy po swiecie uzywajac paszportow Mandzuko (kontrolowanego przez JP) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Tak czy siak to fajnie, że zajęliśmy ostatnie miejsce będąc losowanymi z pierwszego koszyka. Tak czy siak fajnie, że w trzech meczach strzeliliśmy aż dwa gole. Tak czy siak fajnie, że wśród ekspertów w studio powiało optymizmem. Tak czy siak fajnie, że jak się patrzy na tabelę to "zrobiło się ciasno" Tak czy siak fajnie, że można dalej puszczać reklamy z naszymi chłopcami. Tak czy siak Polacy nic się nie stało. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 (edytowane) Na podwórku taką grę jaką widzieliśmy w końcówce ,to nazywaliśmy grą w Dziada. Z tą różnicą że zawsze jeden biegał i próbował przejąć piłkę.Tutaj nawet chęć zagrania Kuby 101 meczu w reprezentacji nie była dostateczną motywacją żeby ruszyć d... Końcówka meczu to "Kończ Waść wstydu oszczędź"Honor uratowany? Edytowane 28 Czerwca 2018 przez Pisarz.......ewski Piotr 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Dwie bramki w jednych mistrzostwach to tak czy siak jak 2w1 w pewnym szamponie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 (edytowane) Dwie bramki w jednych mistrzostwach to tak czy siak jak 2w1 w pewnym szamponie Trzy , samobój też się liczy.Na MŚ w 1974 bodajże Krol (Holender) strzelił samobójczą w meczu z Bułgarią i wystąpił o przyznanie premii za zdobytą bramkę ... Edytowane 28 Czerwca 2018 przez slawek_2348 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Dwie bramki w jednych mistrzostwach to tak czy siak jak 2w1 w pewnym szamponie To tak jak by używał go Pazdana /szampon / ogólnie to najgorsze MŚ w wykonaniu naszych piłkarzy a ostatni mecz mimo zwycięstwa najgorszy Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Słyszę z kolorowego okienka: zagraliśmy całe 90 minut z pełnym zaangażowaniem. Mam pomysł, żeby ostatnie 8 minut skopiować i rozesłać po Polsce do szkółek piłkarskich. "Gryzienie trawy z orzełkiem na piersi". A komentatorzy to mogliby się zająć jedenastoma pachołkami parkingowymi, a nie biednym Kubą. To już nie był mecz o punkty. Pokazali jak wygląda gra dla kibiców i honor. Gratulacje i współczuję kibicom. Ja byłem zajęty dopingowaniem tej drugiej grupy nieudaczników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 I teraz będzie ''Przecena na stellę 35%, - uwaga-nie dotyczy Polaków! '' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Prawda jest taka że nie tyle co nie miał kto grać a to że większość z nich była po kontuzjach lub grali w klubie bardzo mało. Chyba to było powodem tak słabego przygotowania fizycznego. Bo jeżeli ktoś gra w klubie to sam fakt tego jest cały czas w gazie i jest obyty z piłką. Milik, Błaszczykowski, Piszczek, Glik pod koniec. Problemy z pierwszym składem Krychowiaka, Grosickiego. Lewy pod koniec też był wpuszczany na końcówki. Mam nadzieję że tacy piłkarze jak Cionek, Peszko nie będą już powoływani a trener da szansę młodym takim jak: Szymański,Kądzior,Bednarek,Kurzawa,Frankowski i reszta młodych o których zapomnialem. Bo jak nie teraz to kiedy? Czasy Piszczka,Błaszczykowskiego mijają trzeba szukać alternatyw. Zaufać młodym i heja do przodu ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Ja sie cieszę ze grali Fabiański i Glik.Kurzawa uwazam pokazal sie z dobrej strony. Grosicki tez dzis przyzwoicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fox mulder Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 (edytowane) https://sport.onet.pl/mundial-2018/ms-2018-japonia-polska-memy-po-meczu/64wbbfy#slajd-9 Edytowane 28 Czerwca 2018 przez fox mulder 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Prawda jest taka że nie tyle co nie miał kto grać a to że większość z nich była po kontuzjach lub grali w klubie bardzo mało. Chyba to było powodem tak słabego przygotowania fizycznego. Bo jeżeli ktoś gra w klubie to sam fakt tego jest cały czas w gazie i jest obyty z piłką. Milik, Błaszczykowski, Piszczek, Glik pod koniec. Problemy z pierwszym składem Krychowiaka, Grosickiego. Lewy pod koniec też był wpuszczany na końcówki. Mam nadzieję że tacy piłkarze jak Cionek, Peszko nie będą już powoływani a trener da szansę młodym takim jak: Szymański,Kądzior,Bednarek,Kurzawa,Frankowski i reszta młodych o których zapomnialem. Bo jak nie teraz to kiedy? Czasy Piszczka,Błaszczykowskiego mijają trzeba szukać alternatyw. Zaufać młodym i heja do przodu Żeś mnie zaimponował :-)Znaczy można patrzeć obiektywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 (edytowane) Zaczyna się piłkarska uczta. Anglicy i Belgowie głębokimi rezerwami. Będą czynić starania o złapanie większej ilości żółtych kartek od przeciwnika? A może się uda strzelić samobója? Chyba, że któraś z drużyn okaże się na tyle pewna siebie, by wskoczyć do "połówki śmierci". Sprawozdawcy zdają się udawać Greka i ani mru mru w tym temacie. Edytowane 28 Czerwca 2018 przez Maciej W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi