BOB1 Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 (edytowane) Robert, Chorwacka szachownica jakby taka troszkę naszaDlatego mi przykro ... podwójnie :( Edytowane 1 Lipca 2018 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 (edytowane) Oby Chorwacja dała radę Rosji... Edytowane 1 Lipca 2018 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Guzu, z tą czerwoną to faktycznie przegapiłeś przepis. Nie ma podwójnej kary. Sam na sam przed polem karnym - czerwona i wolny. W polu karnym - żółta i karny. Zmieniono też przepis o zatrzymaniu się zawodnika wykonującego jedenastkę. Nie może stanąć w momencie dobiegania do piłki. Przed samym strzałem jest to teraz dozwolone. Jak nie masz komu kibicować, to polecam Szwedów. Rybna woda i różnorodność gatunkowa ichtiofauny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 (edytowane) Wygrali lepsi, odpadli gorsi. KarmaPo meczu przydałaby się kontrola antydopingowa...Znając ruski naród i pociąg do alkoholu, ciężko uwierzyć w takie przygotowanie kondycyjnie na "czysto", mecz wyglądał jak obrona Stalingradu, a Rosjanie biegali tak samo w 1 minucie meczu jak i w 120-ej Tym bardziej, że Hiszpanie grubo ponad 1000 podań, a Rosjanie około 1/4 tego, więc ciągle musięli biegać i przeszkadzać pressingiem. Kto bez wspomagaczy wytrzymałby to przez 120 minut ? Rosjanie... Edytowane 2 Lipca 2018 przez wilczybilet 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Guzu, z tą czerwoną to faktycznie przegapiłeś przepis. Nie ma podwójnej kary. Sam na sam przed polem karnym - czerwona i wolny. W polu karnym - żółta i karny. Zmieniono też przepis o zatrzymaniu się zawodnika wykonującego jedenastkę. Nie może stanąć w momencie dobiegania do piłki. Przed samym strzałem jest to teraz dozwolone. Jak nie masz komu kibicować, to polecam Szwedów. Rybna woda i różnorodność gatunkowa ichtiofauny.Dziekuje za rzeczowe wyjaśnienieZe Szwecji to lubię niektóre pomysły Ikei, ale nie piłkę nożnąPozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Możecie się mnie czepiać, że wciąż szukam dziury w całym. Ja tylko chcę przyjemnie spędzić czas przed telewizorem. Chcę obejrzeć zaciętą sportową rywalizację o stawkę (dlatego zlewam mecze towarzyskie). Chcę mieć wrażenie, że na boisku nie było sędziego. Chcę sensacji i niespodzianek. Chcę ładnych akcji i gradu goli. Chcę atmosfery wielkiej imprezy. Chcę dobrego komentarza w czasie i dyskusji po meczu, które będą wartością dodaną do tego, co widziałem w TV. Nie odkryję Ameryki, że powinny być obiektywne i uczciwe. Żadnymi argumentami są te, że tak już nie będzie, bo światem rządzi pieniądz, bo gospodarzom zawsze pomagają ściany, bo ktoś lepiej lobbuje we władzach, bo tym się z góry należało a innym nie. Mamy prawo chcieć inaczej, mamy prawo o tym mówić, mamy prawo do dyskusji na argumenty. Pewnie to nic nie zmieni, ale chociaż trochę pogimnastykuje szare komórki, zainteresuje, powiększy wiedzę w temacie. Zawsze coś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Guzu, z tą czerwoną to faktycznie przegapiłeś przepis. Nie ma podwójnej kary. Sam na sam przed polem karnym - czerwona i wolny. W polu karnym - żółta i karny. Zmieniono też przepis o zatrzymaniu się zawodnika wykonującego jedenastkę. Nie może stanąć w momencie dobiegania do piłki. Przed samym strzałem jest to teraz dozwolone. Jak nie masz komu kibicować, to polecam Szwedów. Rybna woda i różnorodność gatunkowa ichtiofauny.Chodzi o zmiany 2016/17 ?Jeśli tak to z tymi zwodami przy strzale karnego jest lekko pomieszane i daje kolejne furtki zawodnikowi i sędziemu.Wg tych zmian Ronaldo powinien czerwień zobaczyć a za faul na Ramosie powinien być karny ale beż żółtej kartki?Dobrze to rozkminiam? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Czyli jak ktoś biegnie w polu karnym do pustej bramki, to możesz wskoczyc wyprostowaną noga i złamać mu np nogę w kostce, ale sędzia ma dać żółta.Bo nie ma podwójnej kary ? ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 (edytowane) Wtedy nadal jest czerwień za brutalną i agresywną gre ale ....tak powinno być.Sędzia wybierze sobie że ukara zawodnika tylko z tego punktu o którym pisze @MaciejW i co mu zrobisz? :-)Ta sama głupota jest ze strzelaniem karnych. "Można wykonywać zwody taktyczne w czasie dobiegania do piłki, ale nie przed jej uderzeniem"To się zmieniło? Pamiętasz jak Suarez wybił piłkę z bramki ręką? Teraz sędzia może uznać gol pomimo iż piłka nie wpadła do siatki. Edytowane 2 Lipca 2018 przez przemo_w 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Wtedy nadal jest czerwień za brutalną i agresywną gre ale ....tak powinno być.Sędzia wybierze sobie że ukara zawodnika tylko z tego punktu o którym pisze @MaciejW i co mu zrobisz? :-)Ta sama głupota jest ze strzelaniem karnych. "Można wykonywać zwody taktyczne w czasie dobiegania do piłki, ale nie przed jej uderzeniem"To się zmieniło? Pamiętasz jak Suarez wybił piłkę z bramki ręką? Teraz sędzia może uznać gol pomimo iż piłka nie wpadła do siatki.Chyba niedługo będę musiał oglądać mecze z napisami na dole wyjaśniającymi o co chodzi i dlaczego tak się dzieje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 (edytowane) Powinna po sprawdzeniu VAR-u być czerwona dla Ronaldo. Zdarzają się czerwone kartki za sam zamiar, tu był kontakt. Ze strzelaniem karnych, tak jak wcześniej napisałem i nie widziałem nieprawidłowo wykonanego w tych mistrzostwach. Co do faulu w polu karnym, to czerwona i karny są wtedy, kiedy jednoznaczną intencją faulującego był atak na przeciwnika, a nie próba odebrania piłki. Zalecenie jest takie, żeby unikać podwójnego osłabiania drużyny karnym i czerwoną kartką. Żółta i rzut karny Jak dla mnie absurd, bo jest to różna interpretacja faulu na 20 i 5 metrze przed bramką. Bramkarze gremialnie łamią przepis o obronie karnego z linii w momencie strzału. Jest cicha zgoda przy założeniu, że nie będą tego robić zbyt nachalnie. I jeszcze lapsusy przy interpretacji zagrania ręką. Zagranie Rojo (główka i obicie własnej ręki) i obicie ręki Pique we wczorajszym meczu. Sędziowie pogubili się w interpretacjach. Albo dwa karne za zagranie ręką w polu karnym , albo dwa razy bez gwizdania, bo zawodnik przy wyskoku może wymachiwać rękami. Tym bardziej, że Pique był tyłem do uderzającego, był blisko i nie można mu zarzucić intencji umyślnego osiągnięcia korzyści. Przepisy ewoluują, a czy w dobrym kierunku, to już zależy od punktu widzenia. Na pewno nie są przejrzyste i jednoznaczne, a tam gdzie są ich interpretacja zostaje oddana w gestię sędziego. Z ręką Suareza (która przyniosła zresztą doraźną korzyść Urugwajowi), to aż nie chce mi się wierzyć, że obecnie odgwizdano by gola. Może chodzi o sytuację, gdy piłka po zagraniu ręką wpada do siatki. Nie ma jeszcze w futbolu przepisu, że za rękę przyznaje się bramkę przeciwnej drużynie. Chyba ręka Carvajala w Gran Derbi jest tego przykładem. Ręka, gol, gwizdek, anulowanie bramki, czerwona kartka, karny (podwójna kara za intencjonalne zagranie). Edytowane 2 Lipca 2018 przez Maciej W. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 (edytowane) Super wyglądał mecz Francji i Argentyny. Mimo, że kibicowałem tej drugiej, byłem zadowolony z widowiska.Urugwaj z Portugalią mniej więcej zgodnie z przewidywaniami, ale przyznam, że Portugalia zagrała lepiej niż myślałem. Cieszę się z wyniku.Hiszpania z Rosją, widziałem końcówkę, dogrywkę i karne. Nic mi się nie podobało w tym meczu, łącznie z wynikiem. Podczas oglądania wykrakałem, że Rosja wygra w karnych i wykrakałem też Koke, a żona tego ostatniego co spudłował.Wykrakała też Modricia "nie trafi, bo ma dziwny wyraz twarzy". Cieszę się, że ostatecznie wygrała Chorwacja, ale musze przyznać, że obie drużyny robiły w końcówce wszystko by wrócić do domu.Co do Lewego, przecież widać, że perypetie transferowe się na nim odbiły. W końcówce LM i teraz. W normalnej dyspozycji nie zmarnował by takich okazji i miałby 3 gole na koncie. Ale jest ostatnią osobą do której można mieć pretensje.Najlepszy piłkarz przynajmniej dwudziestu paru lat. Bez niego nie ma szans na dobry wynik w jakimkolwiek turnieju - wstępnym, czy też finałowym. Jeśli zostanie w Niemczech pobije tam wszelkie rekordy poza dogonieniem Gerda Mullera. Będzie drugi w historii. Edytowane 2 Lipca 2018 przez korol 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Wczorajsze mecze były dosyć nudne w porównaniu z pierwszymi w 1/8. Nie lubię, gdy o zwycięstwie decydują karne, bo zawsze ktoś musi być poszkodowany. Dania była o włos od 1/4 finału, a jednak nie wytrzymali presji w karnych. Bramkarze z obydwu drużyn byli piłkarzami meczu, a dzięki Schmeichelowi, który wybronił karnego w ostatnich minutach doliczonego czasu gry, Dania nie przegrała w normalnym czasie gry i to on był najlepszy na boisku w tym spotkaniu. Peter Schmeichel na trybunach aż podskakiwał z wrażenia, jakby sam obronił te strzały 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Powinna po sprawdzeniu VAR-u być czerwona dla Ronaldo. Zdarzają się czerwone kartki za sam zamiar, tu był kontakt. Ze strzelaniem karnych, tak jak wcześniej napisałem i nie widziałem nieprawidłowo wykonanego w tych mistrzostwach. Co do faulu w polu karnym, to czerwona i karny są wtedy, kiedy jednoznaczną intencją faulującego był atak na przeciwnika, a nie próba odebrania piłki. Zalecenie jest takie, żeby unikać podwójnego osłabiania drużyny karnym i czerwoną kartką. Żółta i rzut karny Jak dla mnie absurd, bo jest to różna interpretacja faulu na 20 i 5 metrze przed bramką. Bramkarze gremialnie łamią przepis o obronie karnego z linii w momencie strzału. Jest cicha zgoda przy założeniu, że nie będą tego robić zbyt nachalnie. I jeszcze lapsusy przy interpretacji zagrania ręką. Zagranie Rojo (główka i obicie własnej ręki) i obicie ręki Pique we wczorajszym meczu. Sędziowie pogubili się w interpretacjach. Albo dwa karne za zagranie ręką w polu karnym , albo dwa razy bez gwizdania, bo zawodnik przy wyskoku może wymachiwać rękami. Tym bardziej, że Pique był tyłem do uderzającego, był blisko i nie można mu zarzucić intencji umyślnego osiągnięcia korzyści. Przepisy ewoluują, a czy w dobrym kierunku, to już zależy od punktu widzenia. Na pewno nie są przejrzyste i jednoznaczne, a tam gdzie są ich interpretacja zostaje oddana w gestię sędziego. Z ręką Suareza (która przyniosła zresztą doraźną korzyść Urugwajowi), to aż nie chce mi się wierzyć, że obecnie odgwizdano by gola. Może chodzi o sytuację, gdy piłka po zagraniu ręką wpada do siatki. Nie ma jeszcze w futbolu przepisu, że za rękę przyznaje się bramkę przeciwnej drużynie. Chyba ręka Carvajala w Gran Derbi jest tego przykładem. Ręka, gol, gwizdek, anulowanie bramki, czerwona kartka, karny (podwójna kara za intencjonalne zagranie). Racja.Pomieszałem z tą ręką. Jeśli osoba "obca" na boisku zatrzyma piłkę to gol jest uznany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Piotrze, czy będąc kibicem reprezentacji Polski i chcąc żeby raz na dwa lata ugrała coś i wprawiła Cię w zadowolenie i dumę masz prawo oczekiwać, że piłkarze i sztab szkoleniowy staną na wysokości zadania? Na przykład odkładając na bok sprawy prywatne. Perypetie transferowe Lewandowskiego odbiły się na jego formie. Ta drużyna sprawiała wrażenie grupy gości,, których różnorakie perypetie osobiste odbiły się na formie i wyniku drużyny. Oni na najważniejszą imprezę czterolecia nie doprowadzili się do tego co nazywasz normalną dyspozycją. I jeszcze nikt na to nie zareagował. Porównajmy postawę Urugwajczyków. Może mamy inne priorytety, oczekiwania, wymagania i mentalność? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Piotrze, czy będąc kibicem reprezentacji Polski i chcąc żeby raz na dwa lata ugrała coś i wprawiła Cię w zadowolenie i dumę masz prawo oczekiwać, że piłkarze i sztab szkoleniowy staną na wysokości zadania? Na przykład odkładając na bok sprawy prywatne. Perypetie transferowe Lewandowskiego odbiły się na jego formie. Ta drużyna sprawiała wrażenie grupy gości,, których różnorakie perypetie osobiste odbiły się na formie i wyniku drużyny. Oni na najważniejszą imprezę czterolecia nie doprowadzili się do tego co nazywasz normalną dyspozycją. I jeszcze nikt na to nie zareagował. Porównajmy postawę Urugwajczyków. Może mamy inne priorytety, oczekiwania, wymagania i mentalność?Wcześniej już to chyba napisałem, może się powtórzę, ale zobaczcie jak zaprezentowały się reprezentacje Iranu i Maroka. Pomimo bardzo dobrej gry z ich strony nie wyszli z grupy. Jakby nasza ekipa tak walczyła i "gryzła" trawę jak oni i nawet nie wyszliby z tak mocnej grupy jaką miały wspomniane reprezentacje byłbym i tak z nich dumny, nie byłoby żadnego wstydu i niesmaku. Nasza ekipa była najsłabiej przygotowana kondycyjnie, motorycznie i taktycznie ze wszystkich jakie były i są :/. Nawałka niech wejdzie w słowo z Czerczesowem jaką witaminę swoim żołnierzom daje, bo latają jakby złapali wściekliznę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 @MaciejW widzę żo oblatany jesteś. "Można wykonywać zwody taktyczne w czasie dobiegania do piłki, ale nie przed jej uderzeniem"Czyli w obecnej formie jest to odwrócone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Piotrze, czy będąc kibicem reprezentacji Polski i chcąc żeby raz na dwa lata ugrała coś i wprawiła Cię w zadowolenie i dumę masz prawo oczekiwać, że piłkarze i sztab szkoleniowy staną na wysokości zadania? Na przykład odkładając na bok sprawy prywatne. Perypetie transferowe Lewandowskiego odbiły się na jego formie. Ta drużyna sprawiała wrażenie grupy gości,, których różnorakie perypetie osobiste odbiły się na formie i wyniku drużyny. Oni na najważniejszą imprezę czterolecia nie doprowadzili się do tego co nazywasz normalną dyspozycją. I jeszcze nikt na to nie zareagował. Porównajmy postawę Urugwajczyków. Może mamy inne priorytety, oczekiwania, wymagania i mentalność?Masz na myśli nas 2, czy drużyny narodowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Co do Lewego, przecież widać, że perypetie transferowe się na nim odbiły. W końcówce LM i teraz. W normalnej dyspozycji nie zmarnował by takich okazji i miałby 3 gole na koncie. Ale jest ostatnią osobą do której można mieć pretensje.Najlepszy piłkarz przynajmniej dwudziestu paru lat. Bez niego nie ma szans na dobry wynik w jakimkolwiek turnieju - wstępnym, czy też finałowym. Jeśli zostanie w Niemczech pobije tam wszelkie rekordy poza dogonieniem Gerda Mullera. Będzie drugi w historii. Żaden piłkarz naszej reprezentacji nie był w normalnej dyspozycji, bo Nawałka spierdzielił wszystko co było możliwe od taktyki po przygotowanie kondycyjne. Osiągnięcia tej reprezentacji to tylko i wyłącznie zasługa samych piłkarzy, którzy zbudowali wyniki tylko dzięki sowiej formie. To co Nawałka wyczyniał w eliminacjach,sparingach czy na euro było zaprzeczeniem tego, że potrafi trenować, ale dopóki były wyniki to wszyscy podniecali się nim.Trudno przez to mieć pretensje do piłkarzy, ale jest jeden koleś który się ośmieszył i do którego uzasadnione są pretensje i jest to cienias Robercik. Ty wiesz jak to komicznie wyglądało z trybuny jak pozapierdzielał do swojej dziuni, bo zawodowemu piłkarzowi,aspirującemu do bycia najlepszym po koszmarnym meczu ważniejsze od wyniku było polansowanie się i bycie na okładkach?To było tak sztuczne i umówione, że się wszyscy śmieliśmy. Późniejsze jego wypowiedzi na temat drużyny czy jego samego to dno i zero klasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 (edytowane) Przemku, nikt nie jest nieomylny. To ja pisząc o zmianie w przepisach odkręciłem ich obecną treść. Piłkarz może się zatrzymać w czasie rozbiegu przy karnym. Wcześniej to było zabronione. Przepraszam za błąd. Piotrze, moje pytanie można skierować do Ciebie, mnie czy kogokolwiek komu zależy na sukcesach w polskiej piłce. Edytowane 2 Lipca 2018 przez Maciej W. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 (edytowane) Bez podtekstów pytałem poważnie bo w tych interpretacjach sędziów to pogubić się można... Wczoraj obydwie drużyny o to pretensje miały a szczególnie Duńczycy.Nawet Szczęsny z Listkiewiczem się wczoraj złapali o to wyskakiwanie bramkarza z linii bramki... :-) Edytowane 2 Lipca 2018 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Duńczycy, to przede wszystkim mieli pretensje o karnego w dogrywce. Zresztą całkowicie niesłusznie. Sędzia powinien według mnie skorzystać z VAR. Stawka meczu, ostatnie minuty, prawie pewna bramka eliminująca jedną z drużyn. Nic go to nie kosztowało. Pokazałby duńskim piłkarzom i kibicom, że podjął słuszną decyzję. Modric sprawił, że wszyscy puścili to w niepamięć. Dania wybroniła się tym faulem. Na kilkanaście minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Duńczycy, to przede wszystkim mieli pretensje o karnego w dogrywce. Zresztą całkowicie niesłusznie. Sędzia powinien według mnie skorzystać z VAR. Stawka meczu, ostatnie minuty, prawie pewna bramka eliminująca jedną z drużyn. Nic go to nie kosztowało. Pokazałby duńskim piłkarzom i kibicom, że podjął słuszną decyzję. Modric sprawił, że wszyscy puścili to w niepamięć. Dania wybroniła się tym faulem. Na kilkanaście minut Gdyby w karnych wygrała Dania, obrońca, który sfaulował pod koniec meczu Chorwata i doprowadził do karnego, którego obronił bramkarz byłby bohaterem narodowym, a tak pójdzie w zapomnienie ;p 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 To jak dzisiaj ... Trzymamy kciuki za Meksyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 To jak dzisiaj ... Trzymamy kciuki za Meksyk Ja za naszych i za Meksyk trzymam kciuki od początku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi