Skocz do zawartości

Rosja.2018

coloumb

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie ja w przepisach nie "siedzę". Na mundialu lub mistrzostwach europy zawodnicy poddawani są kontrolom antydopingowym ?

Tak. Już jakiś zgrzyt był na samym początku. Jakieś strzykawki czy coś takiego znaleźli u którejś drużyny.

7 naszych było poddanych kontroli tylko ich ucelowali już w Arłamowie.

Fifa zapewnia że Ruscy nie będą brali udziału w kontrolowaniu i próbki mają być wysyłane do Lozanny.

Droga długa więc ....he he :-)

Edytowane przez przemo_w

Tak. Już jakiś zgrzyt był na samym początku. Jakieś strzykawki czy coś takiego znaleźli u którejś drużyny.

7 naszych było poddanych kontroli.

A wiadomo dlaczego akurat nasi piłkarze byli sprawdzani ?  :wacko:. Myślę, że nasi nic nie brali, bo ruszali się jak muchy w smole, więc to niemożliwe. Bardziej na Rosjan patrzyłem, bo 120 minut biegali jak nakręceni, jakby od wyniku zależało ich życie...

• Like 1

Po tym co usłyszałem wczoraj z ust byłego reprezentanta, obecnie komentatora, myślę, że temat dopingu możemy odłożyć na bok i przestać się nim zajmować. Rzecze ów gość, że wspomaganie jest powszechne od lat. Podawał nazwiska swoich kolegów, których zastawał w hotelu, podłączonych do dwóch kroplówek w czasie przyjmowania "witamin". Wszystko za wiedzą "góry". Faktycznie, można przyjąć, że w tak popularnym, globalnym i masowym sporcie o dopingu jest cichutko. Obciążenia, jakim zaczęto poddawać zawodników byłyby dla nich nie do wytrzymania bez owych "witamin". Jak się do tego doda zdarzające się tajemnicze zgony na murawie piłkarzy...Wniosek chyba jest prosty. Grając z gospodarzem trzeba się wznieść na wyżyny swoich możliwości, bo o wygraną może być ciężej niz w finale.

Edytowane przez Maciej W.
  • Like 1

Doping w pilce moze poprawic wydolnosc, ale nie poprawi techniki, zdolnosci przegladu pola, tzw inteligencji na boisku itd. 

A ja się z Tobą nie zgodzę. Kiedy mam wydolność to potrafię wtedy w 100% skorzystać, że swojej techniki i mam większy przegląd pola. Nie masz wydolności,siły to skupiasz się na tym aby utrzymać się na nogach, koncentrujesz się na przyjęciu każdej piłki a nie na tym gdzie możesz ją już rozegrać i w ogóle nie dasz rady równo grać przez cały mecz. 

• Like 2

A ja się z Tobą nie zgodzę. Kiedy mam wydolność to potrafię wtedy w 100% skorzystać, że swojej techniki i mam większy przegląd pola. Nie masz wydolności,siły to skupiasz się na tym aby utrzymać się na nogach, koncentrujesz się na przyjęciu każdej piłki a nie na tym gdzie możesz ją już rozegrać i w ogóle nie dasz rady równo grać przez cały mecz. 

Naszpikuj Milika prochami, biegac bedzie szybciej, ale do bramki ciagle trafic nie trafi, podac dokladnie tez nie poda. Bedzie wychodzil na wlasciwe pozycje, ano nie bedzie :D

Roznica jest taka ze ze sredniego biegacza / kolarza prochy moga zrobic mistrza swiata. Ale ze sredniego pilkarza, Messiego nie zrobia.

• Like 3

Doping w pilce moze poprawic wydolnosc, ale nie poprawi techniki, zdolnosci przegladu pola, tzw inteligencji na boisku itd. 

Masz rację, ale bez wytrzymałości i siły nie wykorzystasz potencjału nawet jeśli jesteś dobry technicznie i masz super przegląd pola. Jak jesteś przemęczony, pojawiają się głupie błędy,  myślisz o przetrwaniu na boisku, a nie o kreatywnym rozgrywaniu.

Z tym się zgadzam.

Naszpikuj Milika prochami, biegac bedzie szybciej, ale do bramki ciagle trafic nie trafi, podac dokladnie tez nie poda. Bedzie wychodzil na wlasciwe pozycje, ano nie bedzie :D

Roznica jest taka ze ze sredniego biegacza / kolarza prochy moga zrobic mistrza swiata. Ale ze sredniego pilkarza, Messiego nie zrobia.

Ale, jeśli przykładowo wspomniany Milik nie  zmagałby się z kontuzjami, był wytrzymalszy i silniejszy fizycznie, miałby większą ochotę na grę, skupiłby się bardziej na grze i więcej przeszkadzał rywalowi, gdy sytuacja tego wymaga, a w odpowiednim momencie więcej siły i wytrzymałości pomaga w wyjściu na pozycję napastnikowi, walkę o piłkę itd. itp. Wiele czynników można by było powymieniać...

Masz rację, ale bez wytrzymałości i siły nie wykorzystasz potencjału nawet jeśli jesteś dobry technicznie i masz super przegląd pola. Jak jesteś przemęczony, pojawiają się głupie błędy,  myślisz o przetrwaniu na boisku, a nie o kreatywnym rozgrywaniu.

Piszemy o dopingu, czy o przemeczeniu i slabej wydolnosci. Bo jesli o tym drugim to trener powinien byc odpowiedzialny za zle przygotowanie fizyczne. 

• Like 1