Skocz do zawartości

Rosja.2018

coloumb

Rekomendowane odpowiedzi

A ja jestem jutro za Anglią i mam nadzieję w finale też za Anglią.

Od 1990 wreszcie weszli do strefy medalowej i wreszcie nie grają typowo siermiężnej wyspiarskiej piłki, odmłodzili kadrę i poza Kane'em nie ma wielkich gwiazd(jeszcze) - taka trochę ekipa Band of Brothers, która dojrzewa z każdym meczem. Fajny młody trener, a nie jakiś smolinos typu Redknapp, Keegan, Pearce czy Hodgson.

Dzisiaj rozczarowała Belgia, chyba psychicznie nie dźwignęli tego meczu. Lukaku całkowicie wyłączony, De Bruyne nie było na boisku - jedynie Hazard szarpał. Francuzi niezły mecz, wygrali zasłużenie - ale czegoś mi w tej ekipie brakuje....

Co do Chorwatów, mecz z Argentyną absolutnie kosmiczny...a później było już tylko gorzej. Z Nigerią wygrali - ok. Z Islandią też - drugim składem gdzie wszyscy chcieli się pokazać. W fazie pucharowej, na razie rywali mieli - w porównaniu do np. Francji - takich sobie, a i tak nie byli lepsi. Myślę że dwie dogrywki w nogach zrobią swoje.

Ostateczna klasyfikacja: 1.Anglia, 2. Francja, 3.Belgia, 4 Chorwacja

Pozdrawiam,

malcz

• Like 4

A ja jestem jutro za Anglią i mam nadzieję w finale też za Anglią.

Od 1990 wreszcie weszli do strefy medalowej i wreszcie nie grają typowo siermiężnej wyspiarskiej piłki, odmłodzili kadrę i poza Kane'em nie ma wielkich gwiazd(jeszcze) - taka trochę ekipa Band of Brothers, która dojrzewa z każdym meczem. Fajny młody trener, a nie jakiś smolinos typu Redknapp, Keegan, Pearce czy Hodgson.

Dzisiaj rozczarowała Belgia, chyba psychicznie nie dźwignęli tego meczu. Lukaku całkowicie wyłączony, De Bruyne nie było na boisku - jedynie Hazard szarpał. Francuzi niezły mecz, wygrali zasłużenie - ale czegoś mi w tej ekipie brakuje....

Co do Chorwatów, mecz z Argentyną absolutnie kosmiczny...a później było już tylko gorzej. Z Nigerią wygrali - ok. Z Islandią też - drugim składem gdzie wszyscy chcieli się pokazać. W fazie pucharowej, na razie rywali mieli - w porównaniu do np. Francji - takich sobie, a i tak nie byli lepsi. Myślę że dwie dogrywki w nogach zrobią swoje.

Ostateczna klasyfikacja: 1.Anglia, 2. Francja, 3.Belgia, 4 Chorwacja

Pozdrawiam,

malcz

Z powyższym się zgadzam tylko nie z ostateczną kolejnością na pudle ;), tj.:

1. Francja

2. Anglia

3. Belgia

4. Chorwacja

Pzdr

Francja nie porywa swoją grą, ale skutecznie wyłącza rywalom ich atuty, stawiam na nich, chociaż wolałbym Chorwatów na tronie. Wczorajszy mecz niezbyt miły dla oka, obie drużyny bardzo pilnowały własnej bramki. Ładne mecze już były, teraz wyrachowanie wzięło górę.

1.Francja

2.Anglia

3.Chorwacja

4.Belgia

W tej stawce wszystko może się przemieszać, wcześniej łatwiej było wytypować przegranych, np. klęskę rozstawionej z nr1 Polski. Choć niespodzianek nie brakowało, np. Niemiecki blamaż.

• Like 1

Mecz dobry. Mało bramek ale piłkarsko widać było klasę.

Jest jednak pewien niesmak. Młodzian Mbappe. To co robił w ostatnich minutach, Przy jego talencie istniało pewnie wiele możliwości przedłużenia czasu. On się zdecydował na najgorsze. W wieku 19lat tak sobie polecieć w ch.... Dałbym mu czerwień zamiast żółtka i ciekawe co by wtedy powiedział. Wygrywać też trzeba umieć z klasą. Zagranie na miarę zachowań Neymera czy końcówki meczu Polska - Japonia. Dramat.

• Like 3

Mecz dobry. Mało bramek ale piłkarsko widać było klasę.

Jest jednak pewien niesmak. Młodzian Mbappe. To co robił w ostatnich minutach, Przy jego talencie istniało pewnie wiele możliwości przedłużenia czasu. On się zdecydował na najgorsze. W wieku 19lat tak sobie polecieć w ch.... Dałbym mu czerwień zamiast żółtka i ciekawe co by wtedy powiedział. Wygrywać też trzeba umieć z klasą. Zagranie na miarę zachowań Neymera czy końcówki meczu Polska - Japonia. Dramat.

Z kim przystajesz, takim sie stajesz. Szczegolnie, ze jak poznawal Neymara mial 18 lat i wlasnie obaj trafili do nowego klubu w wielkim Paryzu...

To bedzie ciekawa sytuacja tam w PSG, bo nie ma watpliwosci, ze jesli wygra ten turniej Francja to problemem bedzie relacja tej dwojki w klubie.

Na poczatku to Neymar byl wyznacznikiem wszystkiego, zartowal sobie z mlodziaka (nabijali sie z Dani Alvesem, ze Mbappe wyglada jak zolw ninja) :D

A teraz rok pozniej nagle Mbappe bedzie mial zostac nowa gwiazda No 1? czy tez jako mistrz swiata bedzie musial sie podporzadkowac, ze w klubie rzadzi Neymar ?

Mowi sie, ze PSG nie jest gotowe, by przestal rzadzic Neymar, bo to by oznaczalo przeprowadzke Neymara do Madrytu w trybie blitzkrieg. 

Takze, na razie ma rzadzic NEY i pod niego wszystko bedzie ustawiane. Tak przynajmniej planuja i tak to komentuja...

A co na to Mbappe to czas pokaze. W jego przypadku najwiekszym ryzykiem jest glowa (mozg) bo takie umiejetnosci, ogranie i potencjal fizyczny, jaki pokazuje ten 19latek to naprawde robi wrazenie . 

• Like 4

Obstawiam, że Neymar jest dogadany od czasu, kiedy grał w Barcelonie. Nie mógł przejść bezpośrednio przez wzgląd na latające świńskie łby. Tatuś zrobił mu przerwę. Czy Perez podjąłby ryzyko sprzedaży swojego podstawowego gracza, nie mając gwarancji zastąpienia go następnym? I mając do czynienia z jedynym w Europie klubem, który jego miliony ma gdzieś. Zbyt duże ryzyko.

• Like 1

Obstawiam, że Neymar jest dogadany od czasu, kiedy grał w Barcelonie. Nie mógł przejść bezpośrednio przez wzgląd na latające świńskie łby. Tatuś zrobił mu przerwę. Czy Perez podjąłby ryzyko sprzedaży swojego podstawowego gracza, nie mając gwarancji zastąpienia go następnym? I mając do czynienia z jedynym w Europie klubem, który jego miliony ma gdzieś. Zbyt duże ryzyko.

Oby tak bylo, jak piszesz  :)

No teraz pewnie Ney sie postawi wladzom PSG i transfer sie odbedzie :)

Na to licze :)

Też kibicuje Chorwacji ale Anglia "wygląda" dziś dużo lepiej..Chorwaci dużo piłek tracą, grają czasem chaotycznie,  "na aferę". U Angoli piłka idzie jak po sznurku, często na 1 kontakt no i mają lepszego speeda przynajmniej na razie. Boję się, że zmęczenie Chorwatów będzie się pogłębiać..