Skocz do zawartości

Rosja.2018

coloumb

Rekomendowane odpowiedzi

Szczerze powiem, że przed meczem nie dawałem większych szans na awans Chorwatom, bo Anglicy z meczu na mecz grali lepiej, a Chorwacja była po 2 ciężkich meczach z dogrywkami i karnymi. Tak też wyglądali na zmęczonych póki nie zremisowali i złapali wiatr w żagle, a Angole młody, jeszcze nie doświadczony zespół nie wytrzymał ciśnienia i się nieco zagubił, co wykorzystali Chorwaci. Brawo dla nich za postawę i walkę do końca, pozytywnie mnie zaskoczyli ;)

• Like 2

Francuzi zagrają w siódmym meczu, a Chorwaci wybiegali dodatkowe 90 minut w dogrywkach. I to na pełnym zmęczeniu. A w dzisiejszej dogrywce biegali szybciej niż "łączy nas piłka" w piątej minucie meczu z Senegalem. Widać do awansu na plażowy kocyk nie trzeba podkręcać tempa gry.

• Like 4

Podziwiam drużynę Chorwacji, taki mały kraik, a grają bardzo skutecznie. Skąd oni wzięli tylu dobrych piłkarzy, bo to sami rdzenni mieszkańcy. Trener, motywacja, chęć walki?

Obydwa mecze zapowiadają się wyrównane, tak jak wyrównane były półfinały. Rezultat można jedynie wróżyć z kart, bo nie da się ocenić kto wygra. Chorwatom nieco dopisało szczęście, więc może i w finale będzie podobnie? Mnie wszystko jedno kto wygra, byle mecz był wart czasu przed TV.

• Like 3

Sądziłem i tak też typowałem, że Chorwaci będą wicemistrzami, ale ...

pomyly, pomyly, pomylyłem się ;)  :D 

Z czego się cieszę i mam nadzieję, że walka o finał będzie co najmniej tak ciekawa jak wczorajszy mecz oraz, że vive la CHORWACJA !!!!

• Like 1

Sądziłem i tak też typowałem, że Chorwaci będą wicemistrzami, ale ...

pomyly, pomyly, pomylyłem się ;)  :D

Z czego się cieszę i mam nadzieję, że walka o finał będzie co najmniej tak ciekawa jak wczorajszy mecz oraz, że vive la CHORWACJA !!!!

Mała Chorwacja jest wielka. :clappinghands:

• Like 1

Gra Chorwatów to idealny przykład na to jak drużyna pozbawiona wirtuozów (wartość rynkowa 350 mln) może osiągnąć sukces. Odłóżmy na bok czynniki zewnętrzne jak losowanie grup (choć ich grupa była trudna) czy układ drabinki. No cóż, jestem złośliwy... Czy Modric sprawiał wrażenie piłkarza, który jest myślami przy presezonie w Realu Madryt? Czy Rakitic sprawiał wrażenie piłkarza, który jest myślami na plaży na Bahamach? Czy zmieniany Strinic sprawiał wrażenie człowieka, który płacze dlatego bo boli go noga? Czy Rebic sprawiał wrażenie, że jest myślami przy transferze do Bayernu? Czy Zlatko Dalic przy stanie 0:1 myślał o meczu o 3 miejsce, przy 1:1 o dociągnięciu do karnych, przy 2:1 o utrzymaniu korzystnego wyniku? Chyba przez 120 minut nie było Chorwata, który nie myślałby o tym samym. Pokonać kolejną przeszkodę w drodze po mistrzostwo. Inaczej się nie da. 

• Like 6

Rakitic gra 70 mecz w sezonie, dzień wcześniej ma 39 stopni gorączki, na boisku daje z siebie wszystko.

To pokazuje jak słabi mentalnie i nieprofesjonalni są polscy piłkarze.

Ogromny sukces Chorwacji jeszcze bardziej uzmysłowił nam - kibicom, kaliber blamażu zaliczony przez biało-czerwonych :(

Wstyd i tyle.

Moim skromnym zdaniem, pora na selekcjonera, który zdyscyplinuje i dobierze piłkarzy, takich którzy zostawia na boisku serca, a nie smród wstydu i słabe wymówki ?

• Like 5

Gramy i to, polska mysl szkoleniowa trzyma sie mocno, jest niewzruszona bez wzgledu na ilosc porazek i kompromitacji...5 miejsce w slabej lidze to sukces - https://sport.onet.pl/mundial-2018/reprezentacja-polski/mundial-2018-jerzy-brzeczek-mozliwym-nastepca-adama-nawalki/v2tqbyb

Myślałem że gorzej nie będzie a jednak,Bonieki spólka PZPN chyba się wzorują na  PZW i dalej będzie kolesiostwo i łapówkarstwo

Rakitic gra 70 mecz w sezonie, dzień wcześniej ma 39 stopni gorączki, na boisku daje z siebie wszystko.

To pokazuje jak słabi mentalnie i nieprofesjonalni są polscy piłkarze.

Ogromny sukces Chorwacji jeszcze bardziej uzmysłowił nam - kibicom, kaliber blamażu zaliczony przez biało-czerwonych :(

Wstyd i tyle.

Oj dobrze, że Rakitic nie jest ruskiem  :D  :D 

Te mistrzostwa są słabe, bardzo fizyczne, taktyczne. Mało gry ofensywnej, na polocie, ryzyku. Jak Polska miałaby odnieść sukces to właśnie na takim mundialu i tak jak piszesz to uzmysławia nam jak nasi dali du... Chyba, że to była ta wsławiona i przemyślana taktyka naszego trenera  :lol:  :lol:

• Like 2

Gdzieś tam napisali, że Chorwaci zadrwili sobie z rankingu FIFA. Wygląda na to, że nasi  też tak zrobili  :)

Albo inaczej, to ranking Fifa zadrwił z Polaków jak balon pękł. Co z tego, że znaleźliśmy się w top 10, jak graliśmy na poziomie Luxemburgu (nie obrażając ich)

Cóż, możemy się emocjonować występami innych, pisać o przekrętach ruskich choć innym też się zdarzyło się wybiegać kilometrów no i cieszyć się, że nasi grają w zagranicznych klubach, choć po tym mundialu powinni grać chyba w Santo Subito z San Escobar.