Skocz do zawartości

Rosja.2018

coloumb

Rekomendowane odpowiedzi

Mówi reprezentant Polski Bereszyński: daliśmy z siebie wszystko. Mówi prezes Boniek: tej reprezentacji zaczynają przeszkadzać polskie opary absurdu. Zrozumiałem przekaz: Maciusiu, wydaje ci się, że znasz się na piłce, a gówno wiesz. I nie przeszkadzaj. Proszę bardzo. A jutro trzymam kciuki za Japonię. I będę czekał co się wydarzy, gdy moi wygrają.

widze ze kompletnie nie rozumiesz co mam na mysli.

nic to. nie mam zamiaru juz tu pisac w tym temacie tak czy inaczej

Odpusc. To nie pierwszy i nie ostatni raz jak jest równanie w dół.

I już :)

Chwilę chwały dla tych łebków są na wagę złota

Edytowane przez Guzu
  • Like 2

Proszę bez "klasycznego polactwa", bo takie określenie jest niestosowne. Czy wszystkie dzisiejsze entuzjastyczne wybuchy radości na całym świecie (choćby w brazylijskiej tv) po odpadnięciu Niemców można nazwać w ten sposób. Sport to nie tylko bezkrytyczna miłość. To również narastająca latami niechęć i antypatie. Nie ma to nic wspólnego z równaniem w dół. Jeśli ktoś się cieszy, że "Niemcy dzień wcześniej odpadli z turnieju" to raczej powinien przyjrzeć się bliżej swoim pupilom. Ja nie pałam sympatią do niemieckiej drużyny i nie ma to nic wspólnego z kibicowaniem Polakom. I nie udawajmy świętych. Gran derbi mają swoją temperaturę również z powodu wzajemnej niechęci kibiców. Jakby wszyscy się kochali zrobiłyby się flaki z olejem.

• Like 4

Przewidywany skład reprezentacji Polski na mecz z Japonią według Sport.pl:

Łukasz Fabiański – Łukasz Piszczek, Kamil Glik, Jan Bednarek, Maciej Rybus – Kamil Grosicki, Grzegorz Krychowiak, Jacek Góralski, Rafał Kurzawa – Piotr Zieliński – Robert Lewandowski

Jeśli wygramy z Japończykami, to dopiero na Nawałkę posypią się gromy, że nie zastosował tego składu wcześniej, a już nie daj Boże jeśli wygralibyśmy więcej niż jedną bramką.

Moje jedyne zastrzeżenia, to Glik po dotkliwej kontuzji. Uważam że wycofanie Pazdana jest błędne.

PS

Wiem, jestem niepoprawnym optymistą... :(

Edytowane przez Alexspin

W sumie teraz może już nie (rewizja historyczna), ale za mojego dzieciństwa we wszystkich grach komputerowych strzelało się do Niemców - począwszy od  Wolfensteina 3D :)
Teraz, wracając razem z naszymi, mogą nauczyć się piosenek w stylu: "Deutschland, nichts ist passiert, Deutschland, nichts ist passiert,, nichts ist passiert..."

Od dłuższego uważam, że po odejściu Klose, brakuje Niemcom rasowego napastnika, kogoś takiego jak nasz Lewy, który jest w dodatku dobrze zgrany z połową niemieckiej reprezentacji.
Założę się, że razem byłby medal co impreze.

Edytowane przez korol

(…) Poza tym średnio co 5 min rajd z naszego pola karnego pomiędzy co najmniej 8 zawodnikami, kiwka bramkarza i gol....

Pokaż mi 1! tylko 1 który to potrafi...(...)

Pamiętam, był taki https://pl.wikipedia.org/wiki/W%C5%82odzimierz_Smolarek

Edytowane przez Alexspin
  • Like 1

Historia przynajmniej jest przyjemna. Ja Ś.P. Włodka wspominam bardzo ciepło i z rozrzewnieniem.

Pomyłkowo wstawiłem najpierw Ebiego, ale zaraz się poprawiłem... ;)  :)

Edytowane przez Alexspin
  • Like 1

Prehistorią nazywamy Smolarka... To co powiedzieć o kibicach doczepiających sobie do pleców pierzaste konstrukcje. Jeśli odnoszą się do sukcesów to pogratulować, ale chyba tylko wiedzy historycznej. Bo jeśli sukces kojarzy im się tylko z wrześniem 1605 roku, ja wolę Pana Włodka. Oglądałem go w telewizji. Nie przypominam sobie relacji na żywo z wygranej Polanów z Niemcami pod Grunwaldem,  czy hattricka Sobieskiego w meczu z Turkami na Praterze w Wiedniu. Może byłem wtedy na rybach. A Smolarka warto wspominać. Klubowy i reprezentacyjny kolega obecnego prezesa. Więc nie taka prehistoria.

Edytowane przez Maciej W.
  • Like 1

Nie chcesz zrozumieć że czasy się zmieniły i piłka też ...no może poza tym że nadal jest okrągła i bramki są dwie :-)

Szanuje Twoje zdanie więc uszanuj i moje :-)

Znudziło mi się ciągłe patrzenie wstecz . Wolę patrzeć w przyszłość i być może łudzić się że obecny system treningowy itd inaczej wychowa dzieciaki 10-12 letnie.

Alex jesteś z Łodzi więc pewnie wiesz ile talentów zmarnował SMS swoją pazernością....przez sprzedaż dzieciaków-zawodników do Menchesteru czy na....Cypr...

Edytowane przez przemo_w

(…) Alex jesteś z Łodzi więc pewnie wiesz ile talentów zmarnował SMS swoją pazernością....przez sprzedaż dzieciaków-zawodników do Menchesteru czy na....Cypr...

Niestety, wiem i to było przykre... :(

Gdzie Niemcy sie śmieli z nss? Nie zauważyłem, chyba za mało oglądam TV.

Mnie tam jedno, czy Niemcy odpadli czy nie, ich problem. Ważniejsze że nam został jużtylko mecz o czapkę śliwek, zrobimy jakiś punkt, tyle co Niemcy, czy wrócimy na trzykołowym rowerku?

Dla mni najważniejsze, by w następnych meczach było co oglądać, a raczej będzie, bo outsiderzy nie oddają pola łatwo.

Wolę patrzeć w przyszłość i być może łudzić się że obecny system treningowy itd inaczej wychowa dzieciaki 10-12 letnie.

Przemku linka do tego artykułu dostałem od rodzica 10latka, trenującego piłkę nożną, żebym sobie przeczytał jak to wygląda i że widzi to na co dzień na treningach i meczach młodego, więc nie popadajmy w skrajny optymizm.

Gdzie Niemcy sie śmieli z nss?

Złośliwości pod jego adresem nie szczędziły mu niemieckie media.

"Bild" napisał, że po tak słabym wystepie "Lewy"... powinien się cieszyć, że ma ważny kontrakt z Bayernem Monachium!

wpisz w google

niemcy śmieją się z Polski i Lewandowskiego

w takich przypadkach ważna jest chronologia :)

Przemku, czy mylę się, czy lekarstwem na uzdrowienie polskiej piłki reprezentacyjnej jest pozytywistyczna praca u podstaw z dziećmi, młodzieżą, współpraca polskich klubów, budowanie silnej ligi i czerpanie z niej jak ze skarbca obfitości? Proszę odpowiedz.

Takie moje marzenie :-)

Najważniejsze w tym co napisałeś jest "współpraca pomiędzy klubami " odnośnie pracy z dziećmi bo później to raczej nie da rady.

Jak narazie to jest robienie sobie na złość.

Na nasze szczęście powstają jak grzyby po deszczu szkółki /akademie prywatne które stanowią niesamowitą konkurencje dla klubów i nie wiążą ze sobą dzieciaków na "zawsze" ....

Wreszcie masz wybór gdzie posłać dziecko bo jak do tej pory byłeś uwiązany z miejscowym klubem.

Czy normalne jest że klub nie pozwala przejść 7 latkowi do innego klubu? Żądając opłaty za wychowanie dziecka/ kartę zawodnika.

I ten durny przepis o 100 km odleglości...

Nie są to małe sumy wg obecnego kalkulatora/ przepisów.

PZPN wyszedł naprzeciw oczekiwaniom i od 01.01.2019 wprowadza nowe przepisy.

Ps. W klubie też płacisz ale jako darczyńca klubu... i później wołają kase za wychowanie a w szkółce masz że płacisz za treningi/ zajęcia sportowe. Taka mała , subtelna różnica :-)

Edytowane przez przemo_w

Patrzenie w przeszłość, tak chętnie określane idiotycznym rozgrzebywaniem historii, jest potrzebne i bardzo pożyteczne. Chociażby do wyciągania wniosków z porażek i unikania ich w przyszłości. Jeśli chodzi o szkolenie dzieci i masowość sportu wyczynowego to zgoda, że jest podstawą  do przyszłych sukcesów. Potem dochodzimy do tematu ligi i zaczyna się bujanie w obłokach. Niestety, ale bądźmy realistami. Silnej ligi nie będziemy mieć nigdy. Dysproporcje w pieniądzach zaangażowanych w ten biznes zwiększają się i nikt tego nie hamuje i nie zahamuje. Może spojrzeć w przeszłość i wyciągnąć wnioski z pomysłów innych krajów, które wygrały mistrzostwo mając słabą ligę. Cofnąłem się 26 lat wstecz i znalazłem. Nomen omen złomotali Niemców w finale 2:0! 

W zależności od klubu i czasu. W przypadku syna mojego znajomego było to tylko 3500zł za 1.5 roku...

Ps. Jako "darczyńca " płacił 100zł miesięcznie przez te 18 miesięcy.

Zapomniałem o najważniejszym.

Klub nie miał takiego prawa .

Bo nie dość że wyliczył stawkę po "kursie" ekstraklasy a nie 4 ligi to jeszcze dzieci do 9 ( teraz bedzie do 12 ) roku życia nie są objęte tymi przepisami i mogą dowolnie zmieniać przynależność.

Edytowane przez przemo_w