Maciej W. Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Pisząc o pójściu na łatwiznę nie prowokowałem, broń Boże. Oglądam sobie speców od futbolu i jest to równie ciekawe co oglądanie samych meczów. "Belgia rozjedzie Japonię 4:0", "A ja myślę, że wrzucą im piątkę"...I mówią to goście mający pojęcie o piłce. Pomijając ich zakłopotanie po meczu, pokazuje to, że często oczywiste typy biorą w łeb. A Twoje, Danielu typy wydają się oczywiste. Dzięki za fajną analizę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 4 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 (edytowane) Guzu, pilka nozna to nie jest rozrywka wysokich sfer, raczej dzielnic robotniczych itp. SE jest wiec odpowiednim medium. Imprezowac tez trzeba umiec. Meksykanom 'zaproszeni goscie' w basenie nie przeszkodzili, naszym 'trzy piwa' na pokoj zrobily z nog wate. O Lewandowskim pisza jak swiat dlugi i szeroki, szkoda jedynie, ze ostatnio wylacznie negatywnie. Wielka szkoda. Mysle jednak, ze zasluzona fala krytyki juz slabnie, nie ma co lezacych kopac. Oby nowy selekcjoner byl czlowiekiem silnym mentalnie. Nie interesuje Ciebie dalszy los reprezentacji? Co do typowania mistrza - na razie chyba latwiej wskazac, kto nim nie zostanie ???? Szwecja, Rosja i raczej nie Belgia i Anglia, mimo ze ta swoj kolejny mecz powinna wygrac. Dalej szklana kula nie siega. Edytowane 4 Lipca 2018 przez coloumb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Guzu, pilka nozna to nie jest rozrywka wysokich sfer, raczej dzielnic robotniczych itp. SW jest wiec odpowiednim medium. Imprezowac tez trzeba umiec. Meksykanom 'zaproszeni goscie' w basenie nie przeszkodzili, naszym 'trzy piwa' na pokoj zrobily z nog wate. O Lewandowskim pisza jak swiat dlugi i szeroki, szkoda jedynie, ze ostatnio wylacznie negatywnie. Wielka szkoda. Mysle jednak, ze zasluzona fala krytyki juz slabnie, nie ma co lezacych kopac. Oby nowy selekcjoner byl czlowiekiem silnym mentalnie. Nie interesuje Ciebie dalszy los reprezentacji? Co do typowania mistrza - na razie chyba latwiej wskazac, kto nim nie zostanie Szwecja, Rosja i raczej nie Belgia i Anglia. Dalej szklana kula nie siega. W watku o MS 2018 los reprezentacji tyle o ile mnie interesuje, jako kibica reprezentacji Polski. Moze zatem po prostu pora na watek : Reprezantacja Polski w pilce noznej mezczyzn i tam do woli i oporu o Lewandowskim, Gliku, Fabianskim i nowym selekcjonerze ? Mundial dla polskiej druzyny to juz przeszlosc. A tu mowimy o MS w Rosji. Taka oczywistosc, gwoli przypomnienia Pilka interesuja sie ci, ktorzy ja lubia. Nie ma znaczenia czy sa z dzielnic robotniczych, palacow sultana czy slummsow. Na tym polega potega tego sportu w skali globalnej.O pilce noznej i pilkarzach, jak o wszystkim niemal, mozna rozmawiac z zachowaniem poczucia dobrego smaku i przyzwoitosci. Milej srody zycze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 4 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 (edytowane) Rowniez zycze milego ???? A dobry smak i futbol...to nie jest nierozlacznosc, nie przesadzaj. Poza tym ten temat zostal zalozony glownie z mysla o naszej reprezentacji, bez wiedzy co do tego, jaki bedzie wynik eliminacji, na dlugo przed Mundialem. Nie miej wiec pretensji, ze po wielkim blamazu dalismy upust zlosci. Dobry smak chyba strasznie nie ucierpial. Na pewno nie tak, jak np. podczas meczu POL-JAP ???? Edytowane 4 Lipca 2018 przez coloumb 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Rowniez zycze milego A dobry smak i futbol...to nie jest nierozlacznosc, nie przesadzaj. Poza tym ten temat zostal zalozony glownie z mysla o naszej reprezentacji, nawet bez wiedzy co do tego, jaki bedzie wynik eliminacji, na dlugo przed Mundialem. Nie miej wiec pretensji, ze po wielkim blamazu dalismy upust zlosci. Dobry smak chyba strasznie nie ucierpial. Na pewno nie tak, jak podczas meczu POL-JAP masz racje.Najwiekszy niesmak to wystep Orlow na tej imprezie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 4 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 (edytowane) Dla mnie jako Polaka niestety tak. Ale obiektywnie...zapewne znajdzie sie sporo rownie negatywnych niuansikow ???? Japonczycy zrehabilitowali sie dobrym meczem i posprzatana szatnia. Kiepscy symulanci graja czy grali na tyle dobrze, ze traktuje sie to aktorstwo w kategoriach zartu, na dopingu nikogo nie zlapano, o wpadkach sedziowskich raczej szybko sie zapomina...coz, o naszym udziale zapomniec mi bedzie trudno, serce krwawi ???? O tym m.in. mowa - https://sport.onet.pl/mundial-2018/reprezentacja-brazylii/mundial-2018-krytyka-wystepow-neymara/67p7k9b Edytowane 4 Lipca 2018 przez coloumb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 To żeś teraz pojechał Chorwacja i Rosja ... Ciekawe w jaki sposóbTo takie marzenie... Przecież wszystkie "typy" to tylko wróżenie z fusów. Zresztą cuda mogą się zdarzyć, rządzi Putin na swoim podwórku, a on jest zdolny nawet do zmiany regulaminów pod presją wojsk przegrupowanych z okupowanej części Ukrainy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 (…) Chorwacja vs Rosja W przeciwienstwie do Hiszpanow grajacych bez pomyslu i flaki z olejem, Chorwaci ida na bramke i laduja pociski. Strzaly z dystansu, szybkie akcje. Ruscy dostana kilka strzalow szybko i ani sedzia, ani doping nie pomoga. Tego zycze sobie, Wam, turniejowi (…)… i o to właśnie mi chodziło. Marzeniem było żeby Rosjanie dostali dwukrotnie tak w d..ę jak nigdy nie dostali i nie mogli się wylizać z ran poniesionych w klęsce. Ale to tylko marzenie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Co do "elektoratu" piłkarskiego, o którym pisaliście pełna zgoda,że to sport najbardziej globalny i ściągający przed telewizory wszystkich niezależnie od ich statusu. Ze stadionami różnie bywa, ale też ujdzie. Koleś z faweli, pastuszek w Maroku, rybak z Okartowa mogą się poczuć w czasie transmisji jak taki Abramowicz, czy inny bonzo. Przydałoby się, żeby niektórzy piłkarze wychodząc na boisko zapomnieli o swoim koncie bankowym. Może ich gra zyskałaby na jakości. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 … i o to właśnie mi chodziło. Marzeniem było żeby Rosjanie dostali dwukrotnie tak w d..ę jak nigdy nie dostali i nie mogli się wylizać z ran poniesionych w klęsce. Ale to tylko marzenie... A ja założę szalik Sbornej i będę im gorąco kibicował i wypije ich zdrowie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinek Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 No dobrze, to sprowokowac sie dalem i poglebie swoj wpis odnosnie mojego typowania. Czy to jest mundial niespodzianek ?Na pewno jest to kolejna impreza zmeczonych pilkarzy. To otwiera droge do niespodzianek, sensacji. Dodatkowo poziom przygotowania taktycznego i kondycyjnego jest coraz bardziej wyrownany wsrod uczestnikow. To pokazaly grupy, to pokazaly mecze 1/8. Belgia vs Brazylia Wielu "faworytow" oglada juz ten turniej z poziomu sofy w salonie. Brazylia jeszcze nie musiala nawet zagrac "pod wiatr". Gonic wyniku czy walczyc o zycie. To moze byc szansa dla Belgow. Ktorzy juz stawiajace do pionu gongi od Japonii otrzymali. Mundial 2006 i ekipa Brazylii jakies 14 razy lepsza od obecnej przespala turniej. Zanim zdazyla sie obudzic Thierry Henry wystawil im juz walizki na korytarz... Czy Belgia jest w stanie to zrobic ? Mysle, ze nie. Bo jednak tamta Brazylia z 2006 r to byla Brazylia. A ta obecna to nie ten poziom. Pozwól na małą poprawkę, to Zizu wystawił im walizki za korytarz Co wtedy robił ten Maestro.. Brakuje mi kogoś takiego na tym mundialu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinek Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Moje typy, Francja vs Brazylia i Chorwacja vs Szwecja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 (edytowane) Pozwól na małą poprawkę, to Zizu wystawił im walizki za korytarz Co wtedy robił ten Maestro.. Brakuje mi kogoś takiego na tym mundialu... Przecież wiadomo że wszystkich kompletów sam Titi NIE tachal https://youtu.be/45vkhphnVU8 Edytowane 4 Lipca 2018 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Urugwaj , Brazylia , Rosja , Anglia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinek Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Przecież wiadomo że wszystkich kompletów sam Titi NIE tachal https://youtu.be/45vkhphnVU8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 (edytowane) Wątek zjeżdża, więc szturchnę go wyżej. Drugi dzień bez grania, a dzieje się. Może o dwóch mundialowo niespełnionych kapitanach. Pierwsza wiadomość to CR7 w Juventusie. Po tym co trąbią dziś madryckie i włoskie media pozwoliłem nazwać to wiadomością, a nie plotką. Ciekawe kim Perez zapcha dziurę? Obstawiam pary Mbappe-Dybala, Neymar-Dybala. Zależy, kto wygra mundial. Co do Lewandowskiego, to mam refleksje po dyskusji ekspertów od piłki o wyborze nowego trenera reprezentacji. Jako rozpoznawalna marka i współautor dźwignięcia kadry w rankingu stał się magnesem mogącym przyciągnąć praktycznie każdego trenera z zagranicy. Warunkiem jest, żeby ów był akurat bez roboty i żeby Bońka było na niego stać. Trener z zewnątrz daje jako takie gwarancje, że będzie poza układami i będzie mu trudniej wejść na głowę. Zasugerowano, że Lewandowskiemu udało się to zrobić z Nawałką, a mundialowy wynik jest pokłosiem kwasów, które rozsadziły drużynę od wewnątrz. Słychać to w wypowiedziach typu "...bo mi nie podawali". Może nos zbytnio zadarty do góry? Wszak był w kadrze z kolegami pamiętającymi czasy gdy więcej od Roberta znaczyli, a dziś też nie przymierają głodem. Sam fakt, że kapitan był mianowany przez trenera, a nie przez drużynę mógł wprowadzić ferment. Choć wybór byłby zapewne identyczny. Wracając do trenera obstawiany jest kierunek włoski i chyba prawdopodobnym wyborem jest para Prandelli-Magiera. Ten drugi miałby być asystentem jednocześnie szykowanym na następcę. Poczekamy, zobaczymy. Edytowane 5 Lipca 2018 przez Maciej W. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Patrzac na przygody Anglikow z trenerami z zewnatrz, to taki trener nie daje zadnych gwarancji PS.Anglicy zaczeli inwestowac w mlodziez, zbudowali centrum szkolenia dla dzieci i mlodziezy... i zaczeli wygrywac turnieje do lat 17, 21.I to jest droga do przodu, a nie czekanie na zbawce trenera. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 (edytowane) Takie przyszłościowe myślenie jest właściwe, ale w naszych warunkach trąci utopią. Nie będę pisał dlaczego. Wolę model szwedzki. Z dziesięciokrotnie mniejszej populacji, zainteresowanej bardziej hokejem czy sportami motorowymi, zrodziła się drużyna z jedną gwiazdą. Tej gwiazdy nie ma w Rosji, bo stroiła fochy. Gdy chciała wrócić po awansie drużyny na imprezę, dostała kopa w dupę. I to jest charakterne podejście, to buduje monolit drużyny i silny zespół. Niewielu z nas byłoby w stanie wymienić dwa tygodnie temu choć pięciu Szwedów. Umknęło nam, że odprawili Holendrów i Włochów. Nie zauważyliśmy jak zostali pozbawieni zwycięstwa z Niemcami, czy roznieśli Meksyk. Wydaje się, że to Szwajcaria była słaba, a to ze Szwecją się słabo gra. Nieobliczalni, silni w obronie, do bólu konsekwentni taktycznie, świetnie wybiegani. I trener. Zimnokrwisty taktyk, zresztą jak zwykle w tym kraju. Porównajmy z Sampaolim. Pięść do nosa. Czy coś stoi na przeszkodzie, żeby zbudować silniejszą drużynę od Szwedów? Mamy lepszych piłkarzy, dobrać trenera faszystę-zamordystę, wypieprzyć dla przykładu kilku obiboków o znanych nazwiskach, wprowadzić atmosferę grupy, która pójdzie razem w ogień. Takie trudne? Może trzeba wyobrazić sobie biało-czerwonych w półfinale mistrzostw świata? Szwedzi są o krok. Edytowane 5 Lipca 2018 przez Maciej W. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Myślę, że bardzo trudne.... Tam jest /jeżeli jest/ nacisk kilku milionów kibiców. U nas pewnie ze 30...i każdy się zna!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Każdy uważa, że się zna. I nic w tym złego u tych, którzy przy okazji myślą, a nie odtwarzają Michała Listkiewicza. Ważne, żeby centrala też myślała, a nie kalkulowała. Reprezentacja kraju to specyficzny twór, wymuszający od ludzi zarządzających inne priorytety, niż prowadzenie klubu. To nie przedsięwzięcie biznesowe i interes indywidualny. To wartości wyższe i odsunięcie na bok spraw codziennych. Przynajmniej na parę miesięcy co dwa lata. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 To i ja się pobawię.1. Brazylia.2 i 3. Chorwacja lub Rosja, ale nie wiem w jakiej kolejności Osobiście uważam, że po ostatnim meczu jakoś tak Rosjan zaczęli wszyscy lekceważyć.Cóż, piłka jest okrągła, braki dwie, a i tak zwycięzca nie zawsze na wygraną zasłużył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Chorwaci i Rosjanie nie mogą stanąć razem na pudle. Musisz strzelać dalej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Chorwaci i Rosjanie nie mogą stanąć razem na pudle. Musisz strzelać dalej Jak muszę to ... tylko zgaduję.Liczę na Chorwatów czyli 2 i brąz dla Rosjan. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Ja się nie znam, ale tak hipotetycznie. Gdyby FIFA tak na szybko zrobiła nowelizację przepisów ... to jeszcze Polska i Niemcy mogliby zagrać w finale?W takiej sytuacji:1. Polska2. Niemcy (to ci z RFN)3. Obojętne. Ktoś z losowania bo to i tak nie ma znaczenia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Sławku, ocknij się. Chowacja gra z Rosją w ćwierćfinale.Został Ci ostatni strzał. Chyba, że robisz sobie jaja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi