Skocz do zawartości

Rosja.2018

coloumb

Rekomendowane odpowiedzi

Może tym się różnimy. Ja nigdy nie krytykowałem Lewego. Sam w piłkę grałem i wiem jak czasem ciężko bez wsparcia. Widziałem jak poprzedni selekcjonerzy ustawiali go samego z przodu i kazali walczyć o długie piłki. Dopiero Nawałka to zmienił. Lewy nigdy nie był słaby w kadrze. Zawsze grał swoje. Tyle, że wcześniej piłki dolatywały do pola karnego tylko z długich górnych piłek. Mało ludzi to zauważało, bo mało ludzi analizuje w ogóle grę. Większość patrzy na sprawę "strzelił gola czy nie" i tak wystawia ocenę. Co ciekawe, jak Nawałka wprowadził Milika i Lewy ściągał obrońców co ten pierwszy wykorzystywał strzelając gole, to ludzie cały czas narzekali, że Lewy nic nie gra bo nie strzela. Mam złe przeczucie, że należałeś do nich. Pewnie też krytykowałeś Kubicę, że wypada z trasy i Radwańską, że nie umie wskoczyć na rankingową "jedynkę" - tylko od kilku lat jest w pierwszej czwórce... Ot klasyczny Polak  :D

• Like 1

Hajto jest ok

Hajto nie jest ok :D

To telewizyjna emanacja esencji wyciągniętej z przeciętnego internetowego malkontenta, ma trochę wiedzy np. zna skład kaiserslautern na wyrywki oraz od dziecka chciał grać w Schalke04 jak powiedział kiedyś w wywiadzie dla niemieckiej telewizji(pomijając fakt, kiedy w ogóle ...pomijając wszelkie fakty :D :D :D ). Gość nie ma grama skromności chociaż był przeciętnym zawodnikiem, to wydaje mu się, że zna lekarstwo na wszystko i każdego mógłby uczyć, wyjątkowy arogant i może myśli, że jest fajny, ale na każdym kroku robi z siebie idiotę, komentuje tak jak grał w piłkę ;)

• Like 1

Hajto jako komentator jest bardzo OK. Jest zabawny i o to chodzi, to sa juz jakies pozytywne emocje. Potrafi krytykowac. Popelnia gafy. Slowo daje, wole taki podklad od dmuchajacych baloniki, a pamietam sprzed kilku lat, gdy zdaje sie Szpakowski podniecal sie po kazdym kontakcie z pilka Lewego, chocby to bylo niedokladne podanie ????

Edytowane przez coloumb

których? Smudę czy Fornalika? 

A od kiedy grają Szczęsny/Fabiaski, Grośicki, Kuba, Lewandowski, Krycha,Glik i Piszczek ze sobą? Do tego uzupełnijmy to o Pazdana, który jest w reprezentacji od 2007 i Rybusa, który gra od 2009, Milika, który gra od 2012 i mamy 9/10 zawodników z podstawowej jedenastki. Zieliński też debiutował za Foralika, gdzie Nawałka wzbraniał się przed postawieniem na niego. I mamy jednego Mączyskiego. I był jeszcze Kapustaka, a tak reszta nazwisk,przewija się praktycznie niezmiennie .I co Nawałka zbudował? Kogo nowego wprowadził? Kogo ma nowego na ławce(oprócz Linettego)na którego systematyczne stawia i piłkarz ten stanowi o sile reprezentacji? Prawda jest taka, że jeszcze się okaże, że to Lewy to trzyma a nie Nawałka. 

A od kiedy grają Szczęsny/Fabiaski, Grośicki, Kuba, Lewandowski, Krycha,Glik i Piszczek ze sobą? Do tego uzupełnijmy to o Pazdana, który jest w reprezentacji od 2007 i Rybusa, który gra od 2009, Milika, który gra od 2012 i mamy 9/10 zawodników z podstawowej jedenastki. Zieliński też debiutował za Foralika, gdzie Nawałka wzbraniał się przed postawieniem na niego. I mamy jednego Mączyskiego. I był jeszcze Kapustaka, a tak reszta nazwisk,przewija się praktycznie niezmiennie .I co Nawałka zbudował? Kogo nowego wprowadził? Kogo ma nowego na ławce(oprócz Linettego)na którego systematyczne stawia i piłkarz ten stanowi o sile reprezentacji? Prawda jest taka, że jeszcze się okaże, że to Lewy to trzyma a nie Nawałka. 

Inaczej rozumiemy słowo "zbudował". Z tych samych materiałów można przecież zbudować zupełnie różne rzeczy. Wszyscy robią z gumy opony ale tylko nieliczni dobre. 

• Like 2

Bardzo dobry skrot, widac dokladnie, ze byl to 'homerycki boj' i wyrownane szanse na koncowy sukces. Bledy naszych takze widoczne az nadto. I szczescie.

Komentarz rownie swietny, ale radiowy. Nie wiem, czy chcialbym przy takim duecie ogladac cale spotkanie. Sa jak widac rozne gusta ????

Edytowane przez coloumb
  • Like 1

Nie powiem Hajto się poprawił, bo mniej mówi i całe szczęście, że jest z Borkiem i trochę go hamuje, bo jakby to on był liderem duetu to każdy mecz by obrzydził, czasem już ściszałem dźwięk jak oglądałem pierwsze mecze w jego współkomentatorskim wykonaniu.

Roznica jest taka, ze Lewego w Legii nie chcieli, a Hajte za komentatorskim stolikiem chca

Lewego w Legii nie chciał(a) V kolumna z Poznania M.Trzeciak. Jego pamiętne "Mamy Arruabarennę"- to właśnie w kontekście Lewego. "Chwilę" później Lewy podpisuje kontrakt z Lechem w którym zagwarantowaną miał grę w 1 składzie.....

• Like 2

Panowie, przeciez nikt Hajty nie chce traktowac jako wyrocznie, arbitra elegancji czy profesjonalnego komentatora po szkolach i z dyplomem...to tylko pilka nozna, sport wszystkich klas spolecznych, a jak widac po niektorych zachowaniach i wpisach chocby tutaj, nawet bardziej tych mniej wymagajacych od zycia, wielbiacych proste prawdy i skrotowe logiki ???? Hajto jest bardzo uniwersalny w swoim naturszczykostwie, autentyczny i uczciwy. Jest soba. Bardziej martwia mnie komentarze ponizajace chlopaka, zupelnie niepotrzebne i czesto wrecz chamskie.

Jeden komentarz Hajty przypadł mi do gustu:

Tomasz Hajto"(...) w takim Bayernie to i Ty (do innego komentatora mówił) strzeliłbyś gola"

Partner komentator: "nie przesadzaj"

Tomasz Hajto: "tam jest tyle piłek w polu karnym, że któraś by się od ciebie na pewno odbiła i wpadła by do bramki"

Dobre :D i miał rację, bo to jeszcze za Guardioli 

• Like 2