Skocz do zawartości

Rosja.2018

coloumb

Rekomendowane odpowiedzi

To żadne zaskoczenie, wakacje babci były pewnie zorganizowane przez funkcjonariuszy jedynie słusznego ustroju.

Z Rosjanami, Ukraińcami, czy ogólnie ze wschodnimi sąsiadami na poziomie ludzkim naprawdę łączy nas pokrewieństwo dusz i statystyczny Polak ze statystycznym Rosjaninem błyskawicznie znajdą wspólny język, czy wręcz będą się rozumieli bez słów. Z Niemcem, Francuzem czy Włochem już tak lekko i naturalnie nie będzie, nawet przy braku bariery językowej.

Natomiast osobną sprawą są uwarunkowania polityczno-historyczne, gdzie stawiano i stawia się nas po przeciwnych stronach barykady.

Po połączeniu tych dwóch zjawisk wychodzi sytuacja jak w skłóconej rodzinie, ludzie są w stanie robić sobie nawzajem najgorsze świństwa, jednocześnie gdzieś podświadomie wiedzą, że to ich najbliżsi i w sumie tęsknią za tym, żeby zapanowała wreszcie zgoda.

• Like 5

Natomiast osobną sprawą są uwarunkowania polityczno-historyczne, gdzie stawiano i stawia się nas po przeciwnych stronach barykady.

Po połączeniu tych dwóch zjawisk wychodzi sytuacja jak w skłóconej rodzinie, ludzie są w stanie robić sobie nawzajem najgorsze świństwa, jednocześnie gdzieś podświadomie wiedzą, że to ich najbliżsi i w sumie tęsknią za tym, żeby zapanowała wreszcie zgoda.

Fajnie by było żyć w zgodzie ze wszystkimi, ale żeby do tego doszło, wpierw należy rozliczyć historię.

A tu lekko nie jest i nie będzie.

Choćby masakra wołyńska. 

Ale nie ten wątek.

• Like 2

Choć Brazylijki też fajne, Mexykanki również bywają ponadprzeciętne!

Każda nacja ma swoje uroki. Jeśli Brazylijka jest zadbana i wysportowana długo szukać ładniejszej pupy ;).

Sorki za ofa, bo zjeżdżamy ostro z tematu

Edytowane przez wilczybilet

Choć Brazylijki też fajne, Mexykanki również bywają ponadprzeciętne!

Zdaje Ci się  :D Szału nie było(bardziej zawód), pojedyncze sztuki ze zdecydowanym wskazaniem na Brazylijki.

Kolumbijki też słabe, mają śmieszne tyłki, takie XL Jennifer Lopez co dość śmiesznie wyglądało i mało proporcjonalne  :ph34r:

Edytowane przez radek_u

Może ktoś z Was jadących na mundial zabrał ze sobą przypadkiem tubę z travelkiem? Jakieś wieści ze wschodnich łowisk? Dyskretnie proponuję powrócić z pomiarów babskich tyłków nad wodę. Jak wylukają te wpisy służby śledcze Kongresu Kobiet, to nie zostanie tu kamień na kamieniu, a Remigiusz wraz z Moderatorami będą dyndać na latarniach wzdłuż Marszałkowskiej. Weźcie pod uwagę, że dla tych mutantów otwarcie drzwi przed kobietą jest zachowaniem szowinistycznym. A te dywagacje powyżej...chyba lepiej na priv i w esperanto. Odrąbią łapy, wydrapią ślipia i tyle sobie połowimy.

Może ktoś z Was jadących na mundial zabrał ze sobą przypadkiem tubę z travelkiem? Jakieś wieści ze wschodnich łowisk?

Gdyby miało się normalny sprzęt taki jak na codzien w Pl - rzeź. Ruscy łowią na sznury. Ciężarek na końcu i przywieszki jak na śledzie i rzut na 15m i podciąganie. Łowią okonie,sandacze,szczupaki,bolenie. Na wędkę połowienia trochę okoni i boleni. Nastawiałem się też na nocnego sandacza, ale postawili siatkę kolesie i się brania skończyły :)

Gdyby miało się normalny sprzęt taki jak na codzien w Pl - rzeź. Ruscy łowią na sznury. Ciężarek na końcu i przywieszki jak na śledzie i rzut na 15m i podciąganie. Łowią okonie,sandacze,szczupaki,bolenie. Na wędkę połowienia trochę okoni i boleni. Nastawiałem się też na nocnego sandacza, ale postawili siatkę kolesie i się brania skończyły :)

Ciekawe dlaczego tyle rybek w tamtejszych rzekach pomimo strasznego, prze okrutnego wręcz ponoć kłusownictwa itp., itd., ... ?

Ciekawe dlaczego tyle rybek w tamtejszych rzekach pomimo strasznego, prze okrutnego wręcz ponoć kłusownictwa itp., itd., ... ?

Cały g widziałem Rosji, ale tyle jezior, rzek, potężnych rzek... Normalnie ogrom wody! Rzeki nie skanalizowane, piękne, wijące się. I dwa jak jechaliśmy to tak se jechaliśmy i tylko lasy, bagna, jeziora, rzeki... I tak np  400 km żadnej miejscowości, brak zasięgu, samochodów jak na lekarstwo. 

I ciekawostka kolesie co łowili obok mnie wypuszczali małe rybki i nałowili po pół worka ryb i stwierdzili, że lipa  :D A  wracający z góry rzeki koleś rozłożył na maxa ręce i poinformował tych "moich sąsiadów", że jakiś tam ktoś całą łódź takich cudaków nałowił  :ph34r:

• Like 1

Co do mistrzów świata (dla mnie są nimi Chorwaci) odkąd orły pożegnały się z mundialem byłem tylko za nimi i zawsze do końca wierzyłem w ich zwycięstwo w meczu z Anglią bramka na 1:1 dopadła mnie za kierownicą jak śpieszyłem się na mecz do domu z pracy...omal nie skończyło się to na poboczu. Bo przez dłuższą chwilę ręce nie miały kontaktu z kierownicą :) Francuzi mieli 10min przebłysk w finale + decyzje sędziego i to zrobiło robotę. 

Pozdrawiam

• Like 6