Skocz do zawartości

Lipienie 2011

Bujo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Oficjalnie zakladam watek Lipienie 2011. Kilka zdjec z dwoch weekendow nad Test.

Najpierw 49:

.

Sprzet: typowa potworowka bardziej na rybki z Nowej Zelandi, pstragi oczywiscie ( blank pochodzi stamtad wiec zapewne sie by nadal)czyli wedka 11' #3 CTS, linka 00000 fluo, przypon tez strasznie mocny, zebym mogl wyjac pstraga 70 cm czyli 0.12 Stroft.

Nimfa praktycznie jedna, z tych dosc tajnych, zlota glowka, tulow z brazowej wloczki Anchora, przewinieta perlowym fleszem.

Ryby strasznie ciezkie, wymagajace duzo cierpliwosci i samozaparcia.

Bujo

post-322-1348915265,0735_thumb.jpg

post-322-1348915265,221_thumb.jpg

post-322-1348915268,1775_thumb.jpg

post-322-1348915268,3167_thumb.jpg

post-322-1348915268,4128_thumb.jpg

post-322-1348915268,5217_thumb.jpg

post-322-1348915268,6732_thumb.jpg

post-322-1348915268,7707_thumb.jpg

post-322-1348915268,9386_thumb.jpg

@jozi- fotki pstrykal tylko chwile, skonczyl i pogonil od razu w miejsce gdzie wziela moja ryba, ja musialem troche potrzymac lipienia w wodzie bo hol chwile trwal. Pozniej stwierdzil ze 50-taka juz zlowilem i teraz jego kolej :D

Kilka lat temu po wyjeciu pierwszego 45 cm postawilem poprzeczke na 50, teraz idzie w gore do 55 :D Moze kiedys sie uda, kto wie

Dziekuje za mile slowa. Wieczorem wkleje zdjecia much.

Bujo

Gratulacje Bujo! :D

Czy rzeka na tym odcinku na całej szerokości jest do kolan, na płasko, w kamyczkach? Czy koryto rzeczki tylko tak monotonnie wygląda na foto, a w rzeczywistości jest bardziej urozmaicone?

Pozdrawiam

Grzesiek

Czesc,

Generalnie ten odcinek jest taki, jak opisujesz, plytko, male kamienie, gdzieniegdzie jakas rynienka czy gleboczek. Ryby sa dosc trudne do wypatrzenia, ''nowym'' zawsze musialem pokazywac paluchem gdzie cos stoi.Ryb jest tam duzo :D Stado skad wyjalem 49 i 50 cm ma kilka takich okazow, do tego kilkanascie mniejszych. Te akurat jest dostepne, kilkadzisiat metrow wyzej juz nie idzie sie do nich dobrac, stoja pod zwisajacym nad wode drzewem, wybitnie niemuchowe :( Ale taki to urok. Spinem by sie dopiero poszalalo :D

Bujo

Domyśliłem się, że tylko mucha, ale mnie to nie obejmuje - i tak bym lipienia w wodzie nie wytropił :lol:

Jestem cierpliwy i bardzo chętnie podziwiam, co Koledzy łowią na przyzwoicie rybnych wodach :D Są stada, jest kontakt, to i okazy będą, spokojnie. EDIT: Tzn. okazy SĄ, ale takie jak sobie zażyczysz