Skocz do zawartości

Daiwa 8xbraid tournament

Tomey

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wczoraj przeprowadzałem pierwsze testy tej plecionki, dw?łch rozmiar?łw 0.14 i 0.18.

0.14 zawiązana palomarem nie jest w stanie wytrzymać 5kg, a dokładniej dwie pr?łby z trzech zerwała się na wę?źle.

Stosując węzeł trilene sprawa wygląda jeszcze gorzej.

0.18 wytrzymuje szarpnięcia i podrzuty 5 kg obcią?źenia, będąc zawiązana palomarem.

Jeśli chodzi o wygląd tej daiwy jestem mile zaskoczony, aczkolwiek 0.18 wzbudza bardziej moje zaufanie, splot jest jakby bardziej miły dla oka.

Ale...., zawsze musi być coś nie tak, oba rozmiary mają tendencje [a zwłaszcza 0.14 ]do taśiemkowania, tzn spłaszczeń i przekręceń, choć jednoznacznie trudno jest mi to określić bo nie mam ?źadnego szkła powiększającego.

Plecionka jest pokryta warstwą chyba silikonową i tu mo?źe pojawiać się złudzenie ?źe coś jest nie tak.

Moim zdaniem plecionka ma zani?źoną grubość tą sugerowaną przez napis na szpulce. Kolor zielony.

Jeśli ktoś ma jakieś sugestie dotyczące test?łw, to zapraszam do komentarzy, gdy?ź plecionka jest kupowana na metry za 0.80 pln więc mogę testować do woli.

• 2 tygodnie później...

Ja tez wkrotce będę testował tą plecionkę, od znajomych słyszałem bardzo dobre opinie, na pierwszy rzut oka plecionka jest meeeega gładka, w rękach czuć ją tak jak ?źyłkę wiec parametry rzutowe na pewno ma doskonałe. Co do wytrzymałości p?łki co nic nie mogę powiedzieć ale te deklarowane przez Daiwe są bardzo dobre, zobaczymy jak będzie w rzeczywistości.

• 5 miesięcy temu...