Skocz do zawartości
  • 0

Silnik ele. współpracujacy z HDS 7 Gen 3....

JayD

Pytanie

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jeśli nie planujesz trolingu po trasie badz z pkt a do b w idealnej linii prostej to lepiej kupić kotwica elektryczna i dziobowy siljik z sterowaniem noznym. Wyjdzie połowę taniej. Efekt bardzo podobny, i trochę grosza zostanie na kolejne pomysły :)

Lowrance tylko z motorguide a humminbird z minnkota

Edytowane przez siarq

• 0

Witam.

Orientuje sie moze ktos ktore modele silnikow ele.  i jakich producentow wspolpracuja z autopilotem w HDS 7 Gen 3.

Z gory Dziekuje za wszelkie info...

@ JayD

na chwile obecną tylko i wyłacznie MotorGuide Xi5 z GPS

cała gama ich jest rózne moce i wielkości.

By połaczyć z |HDS gen 3 potrzebujesz mieć sieć NMEA2000 i bramkę konwertującą sygnał z silnika do NMEA200

• 0

Jeśli nie planujesz trolingu po trasie badz z pkt a do b w idealnej linii prostej to lepiej kupić kotwica elektryczna i dziobowy siljik z sterowaniem noznym. Wyjdzie połowę taniej. Efekt bardzo podobny, i trochę grosza zostanie na kolejne pomysły :)

Lowrance tylko z motorguide a humminbird z minnkota

Kolega to już chyba miał lub nadal ma (kotwica elektryczna i dziobowy silnik z sterowaniem nożnym)

Widać mu mało :)

Zazdroszczę możliwości finansowych...

Edytowane przez chojny83

• 0

Kolega to już chyba miał lub nadal ma (kotwica elektryczna i dziobowy silnik z sterowaniem nożnym)

Widać mu mało :)

Zazdroszczę możliwości finansowych...

W mojej RF390 nie  bylo kotwicy ele. a i dziobowy wprawdzie motorguide to jednak nie xi5...

A skoro w  nowej  RF420 bende montowal HDS ktory mi zostal z 390tki to i chcialbym korzystac z wszystkich funkcij jakie on posiada czyli min. autopilot...

• Like 1

• 0

...

Kolego powinienes dobrze pamietac co bylo a czego nie bylo przy mojej RF390 skoro swojego czasu byles zaintersowany zakupem... :)

P.S. Zabral ja jednak inny kolega z naszego forum.