dadex Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Witam wszystkich. Chciałbym zapytać kolegów o jeziorka pojezierza Brodnickiego , które są warte wędkarskiej uwagi , a które omijać z daleka . Interesują mnie głównie rybki takie jak szczupak , sandacz , okoń . Za wszelkie podpowiedzi z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godzio Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Witaj Kolego,Spokojnie możesz odpuścić sobie Wysokie i Niskie Brodno. Trudno tu o wymiarowego okonia /byłem we wrześniu/. Partenczyny i połączone z nim kanałkiem Dębno i Robotno były wspaniałym łowiskiem /nie tylko okonia/....w latach 80-tych ubiegłego wieku . Możesz spróbować Bachotek. W dawnych czasach na srebrnego Meppsa Longa no2, gwałtownie poderwanego z dna, biły garbusy że... ho, ho. Zdradzę Ci tajemnicę. Była na Bachotku taka górka, mniej więcej w połowie drogi między wyspą a ośrodkiem wypoczynkowym dawnego Polmotu. Namierzyłem ją sondą.... w postaci cegły na lince, holowanej za łodzią. Stąd pochodzą moje rekordy okonia. Ile? Nie powiem . Może ta górka jeszcze tam jest . Ale w dobie echosond, GPSu, pewnie dawno została odkryta . Na P.B wróciłem 2 lata temu, po blisko 20 latach nieobecności. Znalazłem sobie taki zakontek nad jeziorem, ale choćby darli ze mnie pasy, nie powiem. Woda piekielnie trudna wędkarsko, ale jest jeszcze ładny okoń, trafi się szczupak a i za sandaczem możne popływać. W tym roku będę tam cały lipiec. Jak będziesz miał szczęście, może tam trafisz. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr zamiara Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Wszędzie są Polacy... więc ryb nie ma... Pomyśleć, że kiedyś byliśmy już Szwecją, tylko niejaki Kordecki spieprzył sprawę dokumentnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Na P.B wróciłem 2 lata temu, po blisko 20 latach nieobecności. Dobrze ze dopisales ze wrociles dwa lata temu bo juz naprawde bylem przerazony a tak to przynajmniej wiemy ze niewiele mozesz napisac o rybnosci PB skoro 20 lat tam nie lowiles. Ja slyszalem duzo dobrego o Partecznach Wielkich od ludzi ktorzy maja tam dzialki, jezdza i lowia sezon w sezon. Zamierzam tam potrolowac w tym roku i zobaczymy czy cos plywa czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godzio Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Dzięki za miłą odpowiedż Powodzenia....w trolowaniu na Partenczynach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Pozwolę sobie odświeżyć stary wątek, jako, że mieszkam blisko Brodnicy i właściwie jeziora pojezierza brodnickiego to wody nad którymi stawiałem, i wciąż stawiam pierwsze kroki. Jest ktoś zaglądający na takie jeziora jak Partęczyny? Bachotek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Od ostatniego postu minęło trochę czasu więc spróbuje ponowić pytanie? Zagląda ktoś na pojezierze brodnickie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Pływa coś ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamyk9 Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Witamja czasami zaglądam na Pojezierze Brodnickie, na jeziora takie jak Sosno Duże i Głowin. Na Sośnie Dużym pływałem pół dnia z złowiłem tylko jednego okonia pow. 30cm, a poza tym same małe, a na Głowinie trafiał się fajny szczupaczek łowiony na obrotówkę i woblera. Jednego dnia miałem nawet 7 sztuk, oczywiście wróciły do wody.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 No ja pływam dość regularnie po Zbicznie, Partęczynach czy mniejszych okolicznych akwenach. Wyniki w tym roku takie sobie, aczkolwiek widać sporo szczupaczej młodzieży, czy średnich okoni. Cieszą na pewno decyzje okręgu PZW Toruń, który obrał właściwą drogę. Zapraszam do odwiedzania wątku, i dzielenia się wrażeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 ma ktoś może informacje jak z lodem w okolicach brodnicy? gdzieś jakaś szyba jest? jest szansa na to że któreś jeziorko stanie i da się wejść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasielewskis Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Ja poluję na Bachotek, ale chyba jeszcze za wcześnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aw3rs Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Wracając do tematu mieszkam we Włocławku więc nie mam daleko, poleca ktoś jakieś konkretne łowisko. Zaznaczam, że będę łowił na spining. Dzięki za wszystkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Chłopaki robią naprawdę zajebiste wyniki na Bachotku. Ja osobiście całe dzieciństwo łowiłem na Zbicznie i jeziorze Łąki, czasem Sosno. Ogólnie jeziora na pojezierzu Brodnickim są dość zasobne w ryby patrząc na inne regiony Polski i praktycznie na każdym większym jeziorze można fajnie połowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wędkarzKP Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Wie ktoś jak z pokrywą lodową na Bachotku? Będę wdzięczny za wiadomość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasielewskis Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Podpinam się pod pytanie kolegi, ktoś się podzieli jak z pokrywą i wynikami teraz na Bachotku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosza44 Opublikowano 8 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca WitajcieChciałem zapytać o jezioro Sosno. Bardzo mało info znalazłem w sieci.Może ktoś z drogich forumowiczów tam łowi i może podzieli się informacjami na temat ryb które tam żyją.Wybieram się tam na 7 dni.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 8 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca WitajcieChciałem zapytać o jezioro Sosno. Bardzo mało info znalazłem w sieci.Może ktoś z drogich forumowiczów tam łowi i może podzieli się informacjami na temat ryb które tam żyją.Wybieram się tam na 7 dni.PozdrawiamChatgpt, gemini pytałeś? Jest tam wszelką informacja, która cię jnteresuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 8 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca Łowię na Sośnie od 40 lat, nie ma sensu pisać jak to było dawniej ale było grubo, obecnie jest cienko, trochę szczupaka i resztki okonia. Dawniej jezioro słynęło z okoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosza44 Opublikowano 8 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca Cześć.Dziękuję za szybką odpowiedż.Czyli standard trzeba machać wędką to może ryby będą .Nie pisałeś nic o zanderkach ( nie ma ? )pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czi Opublikowano 8 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca (edytowane) Może coś nt. jeziora Chojno ktoś podrzuci? Edytowane 8 Czerwca przez Czi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca Cześć.Dziękuję za szybką odpowiedż.Czyli standard trzeba machać wędką to może ryby będą .Nie pisałeś nic o zanderkach ( nie ma ? )pozdrawiam Ogólnie na pojezierzu, można uznać, że nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi